Google Chrome e lent? Folosiți versiunea de 64 de biți!

Cineva mă întreba ieri, pe Facebook, dacă știu vreo modalitate de optimizare a browserului Chrome, că-i place mult și n-are vrea să renunțe la el, dar în ciuda hardware-ului de ultimă generație al laptopului, navigatorul de la Google se mișcă execrabil. Cunoșteam doar una.

Încercând să depistez problema, am aflat că folosește versiunea de 32 de biți deși nimic nu l-ar fi împiedicat să o descarce și instaleze pe cea de 64 de biți, de preferat și recomandabilă tuturor posesorilor de PC-uri capabile.

google chrome 64 bit

Versiunea de 64 de biți a Google Chrome poate fi descărcată dând click, în cadrul paginii de download oficiale, pe link-ul „Descarcă Chrome pentru altă platformă”, dar înainte de a o instala este posibil să fine necesară dezinstalarea celei de 32 de biți.

Nu trebuie să vă faceți griji dpdv al compatibilității extensiilor pe care le folosiți, vor funcționa fără excepție, unele chiar mai bine decât în prezent, iar consumul de resurse nu va crește, ci din contră, dacă nu foloseați multe extensii, va fi diminuat suficient cât să conteze.

Apropo, voi ce versiune folosiți? Ați încercat versiunea de 64 de biți?

18 Comentarii

 1. ok ! Daca nu il voi dezinstala complet si voi instal versiunea pe 64 chear daca nu am probleme cu cea pe 32 Bit

 2. Eu am instalat versiunea pe 32 de biti mai de mult dar acuma imi arata ca o am pe cea de 64 de biti. Probabil s-a actualizat el in timp si a trecut singur la cea pe 64 de biti. Am doar 2 extensii la browser si mai multe semne de carte, dar totusi parca ar trebui sa se miste mai bine. La deschiderea lui sta putin fata de alte browsere, dar depinde si de pc acuma. Edge-ul parca s-ar misca un pic mai bine ca nu este asa de incarcat cu multe functii dar la Edge nici nu am optiunile de care am nevoie asa cum am la Chrome.

 3. O mica problema legata de Chrome : am Chrome pe 64 , am antivirus Comodo . In mediul pprotejat de la Comodo se deschide si merge super , dar ca sa-l deschid normal , nu in mediul protejat , nu merge , nu se incarca pagina de pornire . Unde ( sau care ) este ..problema lui ???

 4. Niste explicatii pentru care ar trebui sa fie mai rapid pe 64? Nu vad vreo diferenta, dar browser-ul meu era destul de rapid, insa sunt curios de ce ar fi mai rapid pe 64

  1. L-ai instalat și e mai lent? Îl dezinstalezi și te reîntorci la cel de 32 de biți. Despre avantajele folosirii Windows de 64 de biți, precum și a aplicațiilor pentru această platformă s-a spus deja tot ce trebuia spus și sunt valabile și în cazul Chrome.

   Conform Google, versiunea de 64 de biți a Chrome e mult mai stabilă și mai rapidă, dar mai sunt și excepții.

  1. În astfel de cazuri problema se rezolvă instalând Flash Player content debugger și activând PPAPI. Voi reveni cu detalii într-un articol.

 5. Mie mi sa parut ca merge mai bine.Da, mi a cerut dezinstalarea versiunii vechi.E drept, ca windows este nou instalat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.