Chrome OS vs. Windows

Microsoft spune că un sistem de operare dependent de o conexiune permanentă la Internet, nu-i genul de sistem de operare pe care să-l vrea cineva. Deși chiar acum, în timp ce scriu aceste rânduri, mă aflu într-un autocar, în drum spre Hunedoara, aș putea spune că în ziua de azi conexiunea permanentă la Internet nu-i o problemă, le dau dreptate celor din Redmond.

Totuși, nu pot să nu mă întreb de ce anume se va lega Microsoft, sau mai bine zis, cum își va promova compania propriu sistem de operare în momentul în care toate aplicațiile Chrome OS vor fi disponibile și vor putea fi utilizate și offline. Pentru început ar rămâne fără argumente, OK, dar după asta?

Și-n plus, să fim serios, Chrome OS e de moment doar o altă modalitate de a cumpăra un laptop foarte ieftin, pe care să instalezi Windows descărcat de pe torrenți. Punct!

11 Comentarii

 1. Să-l iei pentru preț, e ok, dar să fim serioși, cine naiba ar utiliza Chrome OS. Eu n-am avut ocazia să-l butonez, dar îmi e de ajuns doar ce am văzut pe net. Chiar mă gândeam și eu azi să scriu ceva despre Chrome OS :)): Poate în perioada următoare.

 2. Sunt utilizator de Windows, insa cand vine vorba de Google….mai, astia au potential!
  Hai sa luam niste exemple: Internet Explorer vs Chrome, Windows Phone vs Android, pina aici e cam 2-0 pt. Gughel, iar in viitor…nu se stie Windows vs Chrome OS.

 3. Sunt curios, chiar merge sa instalezi Windows-ul pe un Chromebook? Eu am vazut unu pe pc garage si la detalii scria ingrosat ca nu se poate instala windows si linux…

  1. E drept, nu e la fel de ușor ca pe laptopurile obișnuite, dar posibil este. Găsești pe YouTube tutoriale video cu metode de instalare a Ubuntu sau Windows pe chromebooks. Iată un exemplu.

 4. Pentru un timp,cred eu,cei de la Google nu vor ataca direct Windows OS.O fac prin vanzarea de aparate cu Chrome OS preinstalat.Apoi vor trebui sa arate ca Chrome OS e mai bun decat Android si Windows.Si asa vor castiga cei de la Google lupta in domeniul OS.Ramane un singur gand in mintea mea.Sigur se va intampla suprematia Google asupra celorlalti competitori,nu ma intereseaza cand.Ci doar ma intreb:-Cine va fii fratele mai mare? Intreb deoarece nu vad care va fii.-Chrome OS sau Android? Normal ca fratele mai mic va tiinde mereu sa-l depaseasca pe cel mare.Si fraticid nu se va intampla.Astfel noi,toti userii,vom avea doar de piedut.

  1. Păi Google vrea Chrome OS pe laptop-uri și desktop-uri. N-are nici un motiv să concureze contra propriului sistem de operare pentru smartphones. Nu știu de ce am presimțirea că Google nu-și va bate capul foarte mult timp cu Chrome OS. Să sperăm că nu va fi așa, e bine să ai de unde alege.

 5. Ce patetici sunt astia de la Microsoft. Nu stiu cum sa-si mai faca reclama si fac comparatii tampite…De ce Google nu compara Androidul cu Windows Phone-ul?

 6. UIte ca sar putea sa existe pe viitor un concurent pentru android si anu Sailfish OS. Poate fi instalat pe smartphonuri cu android destul simplut, arata elegant, si pe mine din cate clipuri cu el am vazut ma face sa il instalez acum, daca as avea o conexiune buna la net sa il si iau 🙂 https://sailfishos.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.