De ce merită să instalați și folosiți Chromer pe smartphone-ul sau tableta cu Android

Pentru a putea afișa conținut Web, aplicațiile Android folosesc WebView chiar dacă Google recomandă ca această componentă să nu fie folosită la afișarea conținutului extern, ci doar pentru afișarea celui găzduit în interiorul aplicației. Iată și motivul:

Folosind Chrome Custom Tabs, după cum puteți vedea în mica demonstrație de mai sus, site-urile Web se încărca de două ori mai rapid decât în Chrome, și de aproape trei ori mai rapid decât o fac prin intermediul WebView.

Din păcate, puțin dezvoltatori Android au fost interesați să implementeze noua tehnologie, în ciuda beneficiilor pe care aceasta le aduce utilizatorilor. Așa a apărut necesitatea unei soluții de compromis și totodată oportunitatea de a dezvolta o aplicație utilă: Chromer.

Fiind descărcat de miliarde de ori, e clar că majoritatea utilizatorilor Android folosim, pentru a naviga pe Internet de pe smartphone ori tabletă, navigatorul Google Chrome, iar acesta e tot ce ne trebuie pentru a folosi Chromer și profita de Custom Tabs.

După instalarea și configurarea sau ca navigator web predeterminat, Chromer se va ocupa de afișarea tuturor site-urilor accesate prin link-urile externe din cadrul aplicațiilor ce permit acest tip de acțiune, și o va face surprinzător de rapid deoarece pune la treabă doar strictul necesar afișării conținutului Web accesat și nimic mai mult.

Îl găsiți în Google Play, dar nu uitați că pentru a-l folosi trebuie să dispuneți de un dispozitiv cu Android 4.1 și să aveți instalat Google Chrome 45 (sau versiuni mai noi ale acestora).

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.