CIA are, încă din 2010, acces la datele criptate cu BitLocker

Conform unor documente dezvăluite de Edward Snowden și publicate astăzi de The Intercept, CIA a reușit încă din 2010 să acceseze datele criptate cu BitLocker, tehnologia de criptarea introdusă de Microsoft în sistemul de operare Windows începând cu versiunea Vista a acestuia.

CIA - spionaj cibernetic

BitLocker a fost conceput pentru a funcționa cu ajutorul Trusted Platform Module, un chip de securitate integrat special în acest scop în unele computere, care, pe lângă capacitatea de a găzdui cheile de criptare, împiedică efectuarea modificărilor de către programele neautorizate.

The Intercept asigură că dispun de probe ce indică existența unei conferințe anuale secrete cu nume de cod Jamboree, în cadrul căreia agenți și organizații private de securitate cibernetică fac schimb de metode și strategii pentru compromiterea dispozitivelor electronice.

În cadrul conferinței din 2010, conform unui fragment dintr-un document oficial dezvăluit de Edward Snowden, CIA se lăuda cu capacitatea de a obține cheile de criptare utilizate de BitLocker, iar cu ajutorul acestora accesa datele confidențiale aflate în computer.

Așadar, dacă sunteți ofițeri SIE ori SRI, nu vă cifrați rapoartele cu BitLocker. „Uncle Sam is Watching You”!

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.