Cinnamon poate fi acum instalată în Ubuntu 13.10 fără a afecta interfața Unity

Cea mai nouă versiune stabilă a Cinnamon poate fi instalată în Ubuntu 13.10 fără a afecta interfața grafică a acestuia și prin urmare, o puteți instala având certitudinea că veți putea revenind în orice moment la Unity, în cazul în care aceasta vă displace.

Cinnamon în Ubuntu 13.10

Pentru a instala în Ubuntu 13.10 interfața grafică Cinnamon 2.0 de pe PPA-ul oficial, executați în Terminal următoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install cinnamon

Pentru utilizarea interfeței Cinnamon, după instalarea acesteia și efectuarea unui restart, faceți un Log out, apoi, după cum puteți vedea în capturile de ecran de mai jos, alegeți interfața grafică Cinnamon pentru sesiunea curentă:

alege interfata grafica in Ubuntu 13.10

Activare Cinnamon în Ubuntu 13.10

Deși îmi place mult mai mult Cinnamon decât Unity, aceasta se mișcă foarte, foarte greu în laptop-ul meu, așa că am dezinstalat-o. Așadar, dacă doriți să renunțați la ea, o puteți oricât elimina executând în Terminal, pe rând, comenzile de mai jos:

sudo apt-get purge cinnamon
sudo apt-get autoremove

Am folosit Cinnamon timp îndelungat în Ubuntu 12.04, păcat că versiunea actuală, și habar n-am din a cui vină, nu e nici măcar pe jumătate la fel de sprintenă cum e Unity.

sursa | webupd8

4 Comentarii

  1. Și mie îmi place Cinnamon, dar preferata mea e Mate. Păcat că n-am reușit niciodată să o fac să apară în Ubuntu exact ca în Linux Mint. Să fiu sincer, nici cu interfața Unity nu-i rău. Îmi place destul de mult și cred că 95% doar pe asta am folosit-o.

  2. Salut,

    Am o problema cu Ubuntu. Am instalat ieri Ubuntu 13.10 64 bit si nu imi vede intreaga cantitate de RAM.
    Laptop-ul e un ASUS K53-SV , i7 2nd gen, 8 GB RAM, Nvidia GT540M 2 GB.
    La Systm imi arata 3,8 GB RAM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.