Clean Master, un fel de CCleaner pentru Android

Piriform, de ceva timp, lucrează la o versiune a CCleaner pentru Android, dar nu avem încă o dată precisă a lansării acesteia și nici nu știm cu ce modele de smarpphones va fi compatibilă.

Eu, sincer să fiu, deoarece până la ROM-ul curent cu niciunul dintre cele anterioare n-am rezistat în smartphone mai mult de o lună, n-am prea dat importanță curățării istoricului, a temporarelor și a cache-ului aplicațiilor, dar săptămâna trecută mi-am dat seama că au trecut mai bine de trei luni de când am instalat Cyanogenmod 9.1.0, un adevărat record de când am SGS-ul, și că ar fi cazul să-l curăț de toate acele fișiere ce ocupă spațiu inutil în memoria internă și pe cardul SD, așa că am instalat Clean Master, o aplicație de curățare pentru Android de care auzisem doar cuvinte de laudă.

Clean Master pentru Android

Clean Master curăță toate fișierele inutile acumulate de-a lungul utilizării smartphone-ului sau tabletei cu Android și care, în unele cazuri, au ca impact negativ pierderea performanței dispozitivului, prin umplerea memoriei cache al acestuia. Altă problemă comună ce afectează dispozitivele cu Android este spațiul de stocare foarte redus, niciodată suficient pentru a salva în smartphone toate fotografiile și melodiile noastre preferate, la a cărui umplere contribuie și istoricul video-urilor vizualizate pe YouTube și Vimeo, sau a site-urilor Web vizitate dar, din fericire, acest spațiu poate fi recuperat dacă folosim o aplicație de curățare.

Eu, de exemplu, atunci când călătoresc cu mijloacele de transport în comun obișnuiesc să accesez multe site-uri și să urmăresc noile video-uri postate de canalele pe care le urmăresc, cât și pe cele recomandate de prietenii de pe Facebook ori Twitter, iar acest obicei al meu implică acumularea celor câțiva MB de fișiere inutile pe care, de când am instalat Clean Master, le șterg în fiecare dimineață în drum spre birou.

Curatare Android cu Clean Master

Aplicația Clean Master este foarte ușor de utilizat și, după cum ați putut observa, aceasta este disponibilă și în limba română. Interfață aplicației este împărțită în patru categorii: Istoric, Confidențialitate, Procese și Gestionare Aplicații, fiecare dintre acestea găzduind o serie de instrumente cu ajutorul cărora vom putea menține în formă gadget-ul nostru cu Android.

Clean Master este disponibilă în magazinul Play și poate fi instalată în orice smartphone ori tabletă cu Android 2.1 sau o versiune mai nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.