Complexul Turistic Carmina din Rânca, sau despre când ajunge zgârcitul proprietar de pensiune

Cu o duzină de zile în urmă, într-o zi de vineri ca oricare alta, mă sună Mr. Cristescu să-mi propună un „road trip” teleleu, adică genul acela de călătorie în care-ți petreci ziua-n mașină admirând peisajele prin parbriz. „Sigur, da cum să nu… du-te tu că eu te-aștept!”.

Îl înduplec până la urmă să nu ne întoarcem tot sâmbătă, ci să rămânem peste noapte acolo unde o să ajungem, pe motiv ca altfel nu o conving pe proaspăta doamnă Sucilă că e o idee bună. Stabilim totodată și destinația: Transalpina.

transalpina

Sâmbătă ne trezim cu noaptea-n cap, că „I-am zis să vină la 8:00 și nu e frumos să-i facem să aștepte!”. Cu vreo 20 de minute înainte de plecare, îi fac Oanei instructajul de protecția muncii: „Vezi că ăsta conduce de zici că-l urmăresc mascații! Bagă un Emetostop și pune vreo două pungi în poșetă, mai bine să fie decât să le ducem dorul…”.

Plecăm, într-un final, pe la 9:00. Trei ore mai târziu mă încălzeam cu o topitură la Zan Hotel, întreg și nevomitat nevătămat, loc în care hotărâm că vom înnopta în Rânca, la Complexul Turistic Carmina, o pensiune cu recenzii destul de favorabile.

Alte două ore mai târziu ajungem la lăudatul complex, o vilă cu cinci etaje (dintre care erau finalizate lucrările doar în primele două), cu un soi de terasă în față din care urla prin două difuzoare ponosite ceva live de la o nuntă cu lăutari.

La telefon ne-a răspuns un anume Popescu, zice că apare în câteva minute, ceea ce se și întâmplă. Ne prezintă camerele, impecabile toate, nimic de zis, alegem și ne cam vedem de ale noastre câteva minute bune.

Până termină trupa de despachetat, cobor la mașină după ceva, dau ochii cu proprietarul și rezolv totodată cu formalitățile pentru toți patru. Formalități care încep cu tradiționalul:

– Muzica se mai și oprește la un moment dat, nu?!?
– Da bineînțeles că nu o să cânte toată noaptea…
– În regulă, mulțumesc!

Între timp coboară ceilalți, bem o cafea și facem puțină caterincă de turbanul lui Cristescu, acompaniați de behăielile live de la interminabila nuntă, apoi plecăm să avem de unde ne întoarce, să mai facem niște poze și, eventual, să băgăm ceva sub nas.

Pe la 21:30 revenim la complex. Ghiciți ce? Muzica urla în continuare, în camere frig! Cu multă indulgență trec peste zgomot și întreb de căldură. Mi se spune că a fost oprită, că așa se poartă pe-acolo, că se oprește și pornește în funcție de ceva, dar noaptea va fi cald sigur.

Pe la 23:00 e tot frig. Îl sunăm pe proprietar și ni se promite căldura pentru care credeam că am plătit odată cu cazarea. Caloriferelor începe să le crească temperatura, iar noi așteptăm să se întâmple același lucru și cu camera.

Pe la 2:00 adormim în frig, dar cu caloriferele calde. Pe la 6:00 mă trezesc congelat, însă convins că nenea-termostat știe ce face, îmi înfig căștile în urechi și-aștept căldura.

Cam pe la 9:00 îmi pierd răbdarea și plec să beau o cafea, ocazie cu care descopăr că afară era chiar mai cald decât în complex și rămân ca vita-n soare să mă încălzesc puțin. Cât de zgârcit să fii încât să te asiguri că un actual client nu-și va mai dori să-ți treacă pragul?!?

Profit de ocazie pentru a-i înjura printre clănțăneli pe idioții care au dat recenzii favorabile unui pârlit care, văzându-se proprietar de pensiune, a înțeles doar cum să mai reducă din cheltuieli pe spatele clienților.

Pe la unsprezece se trezește și gașca și, în sfârșit, plecăm să luăm micul dejun, unul dintre puținele motive pentru care, după o săptămână de dormit în picioare ca un cal fiindcă-mi curgeau mucii ca la izvorul minunilor, mă determină să nu regret „road trip-ul” lui Cristescu.

Noroc cu Olteanul, printre puținii care acceptă plata cu cardul, altfel plecam doar dezamăgit de felul în care am fost tratați la prima vizită în așa numita „stațiune turistică”.

În încheiere, celor care veți ajunge aici în căutarea unei recenzii despre cazarea din Rânca, tot ce trebuie să rețineți e că trebuie să evitați Complexul Turistic Carmina, asta dacă nu vă interesează să ascultați de la 6:00 la 22:00 muzică de divorț la maximum, să fiți cazați ca niște pinguini și să fiți tratați de proprietar ca și cum v-ar fi luat de pe stradă, din milă.

Colac peste pupăză, deși i-a fost inclusiv atrasă atenția că dacă vrea căldură ar trebui să nu mai iasă la țigară, Cristescu susține că i-a plăcut, că se va mai caza acolo. Du-te tare…

Știind pe propria-mi piele cum s-a comportat „gazda”, cred că nesuferitul s-a mulțumit că n-a fost biciuit la plecare, ceea ce, acum că stau să mă gândesc, e de mirare…

15 Comentarii

 1. Din ce se vede si ne ‘ati relatat/aratat totul este impecabil dar ce sa îi faceti domnule cand sunteti atat de sucit dupa cum purtati numele de ,,Sucila ,, si nimeni si nimic Nu pare sa va intre in voie…..cu ce va putem ajuta?!?!

  1. Într-adevăr, e un frig impecabil acolo și n-ai cum să-mi intri în voie la mai putin de 18 grade.
   Btw, la voi în sat începând de la ce vârstă nu se mai face mișto de numele de familie al cuiva? La noi se renunța pe la 7 ani, cei de-acasă.

  2. Pai la 18 grade dorm in pantaloni scurti si tricou. De aproape 5 ani in Bruges, am ajuns imun la vant, ploaie si frig.

 2. Deci cum, la Complexul Turistic Carmina de la Ranca, de pe Transalpina, se sta in frig si patronul e un zgarcit nesimtit? Asta e bine de stiut.

 3. Nu stiu, celelalte de care zici tu tot pe fond alb nu ma deranjeaza asa tare, au si scrisul mai ingrosat, aici si textul e mai subtirel 🙂

 4. Salutare, inteleg ca sunt si persoane care nu avut parte de un sejur tocmai ok la Carmina. Raman surprins, cum de se poate intampla asa ceva acolo. Anul trecut in ianuarie am fost de 2 ori la Carmina, in prima seara doar camera mea si a prietenilor erau ocupate in tot complexul, deci 2 camere, am avut caldura suficienta, chiar foarte cald. A doua oara am revenit peste 1 saptamana, de aceasta data doar 1 camera era ocupata in prima seara, adica a mea , si la fel, caldura ca la balamuc , am mai oprit din calorifere . Nu am de ce sa mint, dar acum na, chiar nu inteleg cum D-nul Popescu a putut sa va faca asta, era un tip de gasca , super ok.

 5. Am rezervat 2 camere la Carmina pentru 3 nopti intre 5-8 februarie ac. si intradevar recenziile anterioare se confirma la adresa asa zisului jupin Popescu. El ca el, dar mai tare in gura este nevasta-sa , cea care vinde si aprozarul lor de linga pensiune. Ea are o mutra de ti-m luat banii, acum ce mai vrei. Am facut un gratar cu totul de acasa, adica: ciocalai, lemne si carbuni de la aprozarul lor cu 14 lei punga. In bucatarie totul vechi de la mobilier second, doua aragazuri care necesitau doua persoane sa aprinzi unul. Linga gratar in doua boxe latrau toata ziua o muzica romulana .
  Atentie la cazare nu sa da bon fiscal. Cucoana te zoreste sa eliberezi odaia pentru curatenie.
  Eu nu recomand la nimeni sa se cazeze la Carmina. Cei de acolo sunt niste gretosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.