imp, un minicomputer pentru toată familia

Mac mini și Intel NUC pot avea în curând un competitor serios, pe imp, un minicomputer pentru toată familia, cu procesor Samsung Exynos 4412 Quad-Core de 1,7 GHz, 2 GB de memorie RAM, GPU Mali-400 și compatibilitate AirPlay și DLNA, capabil să trimită și primească fișiere de toate felurile spre și de la smartphones prin intermediul unei aplicații proprii, compatibilă cu iOS și Android, special creată în acest scop.

dimensiuni-imp

E clar că nu poate oferi performanțele unui Mac mini sau Intel NUC, dar necesitățile persoanelor cărora le sunt adresate acestea două sunt acoperite cu vârf și îndesat de imp. E ideal pentru a naviga pe Internet, consuma fișiere multimedia și face streaming.

În plus, imp poate fi utilizat cu o tastatură și un mouse wireless, îi poate fi crescută capacitatea de stocare prin atașarea unui Hard Disk extern, poate fi conectat la TV prin wireless sau HDMI, în acest fel eliminând necesitatea achiziționării unui monitor special pentru el.

specificatii tehnice imp

Cu alte cuvinte, e ideal pentru a fi folosit acasă ori în birourile firmelor mici sau mai bine spus, în acele locuri în care computerul are rolul de mașină de consumat fișiere multimedia, trimis documente la printat, citit și răspuns la email-uri, accesat Google, Facebook , YouTube, site-uri de rețete și magazine online.

continut cutie imp

Sistemul de operare este Ubuntu, adaptat special pentru el și, conform inventatorilor, în imp nu va putea fi instalat un sistem de operare Windows, dar acest lucru n-are cum să fie un minus având în vedere întrebuințările pentru care a fost conceput.

aplicatii imp

În fine, mie mi-a plăcut ideea și sper să se și materializeze, dar ca acest lucru să se întâmple trebuie ca finanțarea de 100.000 $ solicitată prin Indiegogo, necesară demarării fabricării în masă imp, să fie acoperită. Pe durata campaniei de finanțare, versiunea imp a căror caracteristici le-am listat mai sus, poate fi achiziționată cu  129$ + 15$ transportul dacă achiziția se face din afara US., iar livrarea se va face în Aprilie 2015.

Un comentariu

  1. Cu dimensiuni un pic mai mari decat insasi ale alimentatorului (!) e o bijuterie de compiuter ideal de folosit in spatiile mici si foarte mici, acasa sau la birou, pentru muzica, filme, navigare pe net, pentru texte sau calcule tabelare. Mic, mic, dar voinic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.