ConfigFox, cea mai simplă și rapidă metodă de configurare a browserului Firefox

Chiar dacă Firefox m-a pierdut de client de o bună bucată de timp, mulți dintre prietenii care s-au obișnuit să mă invite „la o bere și, între timp, dacă ai timp, vedem puțin și ce-i cu laptop-ul”, îl preferă în detrimentul oricărei alte alternative, ceea ce mă obligă să fiu la curent cu tot ceea ce se învârte în jurul său.

Astfel am ajuns să cunosc și folosesc, cu puțin ajutor din partea gHacks, de un progrămel foarte util, ConfigFox, care simplifică mult configurarea inițială a browserului Mozilla Firefox.

ConfigFox

ConfigFox permite configurarea de la A la Z a parametrilor Firefox ce vizează securitatea și intimitatea la navigare, dintr-o singură fereastră simplă și intuitivă.

De exemplu, prin intermediul său putem crea noi profile particularizate, activa sau dezactiva caracteristici cu cel mult două click-uri, efectua o copie de siguranță a setărilor actuale, dar și genera statistici de utilizare, importa setări avansate oferite de alți utilizator, sau defragmenta datele în scopul creșterii performanței, șamd.

ConfigFox

Înainte de a altera setările actuale ale Firefox, vă recomand și chiar insist să faceți un backup al acestora și a datelor. Nu de alta, dar ar fi neplăcut ca, din neatenție sau necunoaștere, să obțineți rezultate nedorite de pe urma încercărilor de îmbunătățire (File » Export user.js).

configfox-tweaks

Nu am să intru în mai multe detalii acum deoarece de vreo două zile lucrez la un tutorial de configurare a Firefox în care fac foarte multe trimiteri la el (de altfel, motivul pentru care vi l-am prezentat astăzi). Dacă ardeți de nerăbdare să-l încercați, vă urez succes, în cel mai rău caz va trebui să restaurați backup-ul și Firefox va reveni la cum era înainte.

Un comentariu

  1. Unde gasim acel tutorial cu o prezentare mai detaliata a ConfigFox? Trojan Killer mi-a gasit o infectie in profilul implicit Firefox si, dupa curatare, nu mai vad parolele salvate in Firefox. Am facut un nou profil Firefox dar nu mi-e foarte clar cum sa copiez parolele din vechiul profil in noul profil, cu acest ConfigFox. Multumesc anticipat pentru sfaturi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.