Cum se configurează cantitatea de memorie RAM utilizată de Windows în timpul procesului de boot

Dacă tot am discutat despre cum se activează suportul pentru procesoarele multi-core la boot, în sistemele de operare Windows, haideți să vedem și setările ce pot fi realizate pentru a limita cantitatea de memorie RAM utilizată pe durata aceleiași acțiuni, adică în timpul pornirii computerului.

ram boot

Ca și în cazul nucleelor, această funcție are rolul de a limita cantitatea de memorie RAM ce va fi utilizată pe durata procesului de boot și poate fi accesată din panoul de configurare al sistemului, System Coonfiguration.

Pentru a limita cantitatea de memorie RAM pe care Windows o va utiliza în timpul procesului de boot, executați în caseta Run comanda msconfig, accesați Boot » Advanced options, apoi bifați caseta Maximum memory. În mod automat, sub caseta Maximum memory va fi afișată toată cantitatea de memorie RAM instalată în computer, aceasta putând fi redusă în funcție de preferințele fiecăreia.

Ca și în cazul limitării numărului de nuclee utilizate în timpul procesului de boot, dacă doriți ca sistemul dumneavoastră să aibă o pornire cât mai rapidă cu putință, nu bifați caseta Maximum memory sau, dacă țineți neapărat să faceți acest lucru, după bifarea acesteia nu alterați cantitatea de memorie RAM afișată în mod automat.

Dacă, indiferent de motive, doriți ca sistemul de operare să folosească o cantitate mai redusă de memorie RAM în timpul pornirii, introduceți valoarea dorită, salvați modificările și reporniți computerul pentru a vedea în ce fel afectează noua valoare timpul de pornire a computerului.


Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ accesând acest link. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Un comentariu

  1. salutari domnule Cristian spuneti-mi va rog daca exista vreo diferenta intre un kit de 16 gb ram (2×8) -1600 mhz – si intre doua module de 8 gb cumparate separat la un interval de timp -1600 mhz – cum adica kit-ul lucreaza in dual chanel ? ! celelalte nu lucreaza tot la fel ?!
    niste explicatii mi-ar prinde bine si va multumesc o seara buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.