Cum se configurează Windows Explorer pentru a deschide fiecare folder separat, într-o fereastră nouă

În anumite situații e de preferat ca fiecare folder accesat să se deschidă într-o fereastră nouă a Windows Explorer, iar în cele ce urmează vă voi arăta ce trebuie făcut pentru a configura browserul de fișiere integrat în sistemele de operare Windows pentru a se comporta astfel.

folder and search options

Pentru a configura Windows Explorer astfel încât să deschidă fiecare nou folder accesat separa, într-o fereastră nouă, deschideți-l și faceți click pe Organize, apoi pe Folder and search options.

În panoul de opțiuni al folderelor, la Browse folders, selectați caseta Open each folder in tis own window (Deschide fiecare folder în propria sa fereastră):

open each folder in its own window

Pentru a salva modificările apăsați pe rând butoanele Apply și OK. Începând din acel moment, de fiecare dată când veți accesa un nou folder din Windows Explorer, acesta va fi afișat într-o fereastră nouă, separat de celelalte.

Dacă în viitor doriți să reveniți la configurația implicită, respectiv dacă doriți ca noile foldere accesate să se deschidă în aceeași fereastră, reveniți la panoul de opțiuni al folderelor și bifați caseta Open each folder in the same window (Deschide fiecare folder în aceeași fereastră).

Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dați click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.