Configurează Windows Explorer / File Explorer astfel încât să afișeze mai rapid conținutul folderelor

Vi s-a întâmplat ca uneori, atunci când accesați un folder din calculator care găzduiește foarte multe fișiere, Windows Explorer (File Explorer în Windows 8), să se blocheze având bara de adrese de culoare verde, ca și cum ar continua încărcarea conținutului respectivului folder?

Optimizare File Explorer / Windows Explorer

Pe SSD n-am avut niciodată probleme, însă pe SSHD și HDD, mi s-a întâmplat adesea. Motivul apariției acestei probleme e cât se poate de penibil: caracteristica de optimizare a folderelor în funcție de conținutul acestora, în loc să înlesnească accesul, îl îngreunează și mai mult.

Soluția este cât se poate de simplă și constă în anularea optimizării respectivului folder pentru un anumit tip de conținut. Pentru asta, faceți click dreapta pe acel folder » Properties » Customize, iar la „Optimize this folder for„, alegeți „General items„:

Optimize this folder for

Mai mult, vă recomand să lăsați bifată și caseta „Also apply this template to all subfolders„. Încercați asta și veți vedea că folderele se încarcă mult mai rapid decât de obicei. E drept, în cazul folderelor care conțin fișiere multimedia vor dispărea pictogramele, însă cine are nevoie de ele știind că acestea ne împiedică să ajungem mai repede la fișierul dorit?!?

4 Comentarii

  1. Implicit orice folder din OS este setat pe „General items”, exceptie facand cele ale bibliotecilor, care sunt setate pe o anumita categorie. Cu aceasta problema, a incarcarii mai greoaie, nu am avut de a face decat in Windows 8.1 si ca sa-mi dau cu presupusul, inclin sa cred ca cauza principala este de indexul de cautare.

    1. La mine e dezactivat indexul și tot făcea figuri. Și da, ai dreptate, eu folosesc bibliotecile. Problema cred că e de la previzualizări.

  2. Se face deseori confuzie intre setarea „Allow files on this drive to have contents indexed in addition to file properties” si indexul de cautare…….de fiecare data cand deschidem un folder este apelat acest index, mai precis excutabilul SearchIndexer.exe, care este si un mare consumator de resurse.
    M-am gandit sa fac un mic test……am redenumit SearchIndexer.exe sa nu mai porneasca si culmea, in decurs de aproximativ 5 min. cat am navigat pe doua sisteme de operare, prin folderele cele mai mari, n-am mai avut probleme cu incarcarea….sa fie doar noroc???
    Oricum o sa-l testez mai bine deoarece a anceput sa ma dispere incarcarea folderelor in Win 8.1.

    1. În loc să redenumești executabilul, de ce nu oprești direct serviciul Windows Search (Win+R » services.msc)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.