Iată cum poți afla dacă email-ul trimis a fost citit!

Trimitem email-uri însă știm doar că au ajuns la destinație, însă nu știm dacă au fost citite. E drept, existau deja câteva modalități prin care puteam primi confirmarea de primire și citire a email-urilor, dar cea mai simplă modalitate a aterizat de curând în magazinul oficial de extensii și aplicații Google Chrome.

mesaj trimis

În imaginea de mai sus, dacă priviți în dreptul emailului trimis către Popoiag Marian, observați prezența a două „check-uri”, primul de culoare verde, care indică faptul că mesajul trimis din Gmail a ajuns la destinație, iar celălalt de culoare gri, deoarece mesajul nu a fost încă citit.

Desigur, atunci când destinatarul deschide email-ul pe care i l-am trimis, al doilea „check”, așa cum se întâmplă și în WhatsApp Messenger, își schimbă culoarea în verde.

mesaj citit de catre destinatar

Extensia care adaugă această opțiune în Gmail se numește MailTrack și a fost dezvoltată de un startup din Barcelona fondat de Nacho González, un renumit dezvoltator Web. Extensia este gratuită și dispune și de un dashboard ce poate fi accesat la adresa mailtrack.io.

Dacă doriți să o instalați și probați, o găsiți în magazinul web al Google Chrome.

25 Comentarii

 1. Știam că există o astfel de posibilitate, demult de tot citeam că ar exista așa ceva, dar nu m-am documentat și vremea o tot trecut și nici că am mai cotat. Dar iată că a venit și soluția !!! Mii de mulțumiri, am mai reușit să bifez una din chestiile la care nu aveam încă răspuns.
  Dacă ar fi să dau o notă la cele mai năstrușnice chichițe din IT (tips & tricks în engleză!), chestia asta primește notă maximă din partea mea. Cu respect, Sorin.

 2. La whatsapp apare primul check atunci cand mesajul a ajuns la serverul whatsapp, si al doilea cand ajunge la destinatar. Nu cand a fost citit!

  1. În cazul de față, în serviciul prezentat, ambele indică citirea mesajului de către destinatar.

 3. Al doilea check depinde de vointa primitorului de a te lasa sa observi acest lucru? Adica de ex. poate el sa-ti blocheze aceasta posibilitate?

  1. Este posibil daca sunt utilizate instrumente de restrictionare avansate gen Ghostery,AdBlock etc… care sa aibe filtre avansate cu reguli de blocare a unor servicii de urmarire ori extensii de acest gen.
   Vorbind aici de utilizatori cat de cat avansati, eliminand utilizatorii obisnuiti ce nu aduc astfel de modificari browserului.

  1. N-are cum. Tocmai am verificat și nu sunt probleme. Poate ți-l blochează vreo extensie instalată în browser.

  1. Daca nu s-au utilizat aplicatii speciale ori servicii de tracking nu poti confirma acest lucru.
   Confirmarea de primire/vizualizare este valabila doar prin metodele prezentate.

 4. salut

  am instalat imi apar acele semne ca la whataspp dar nimic din care sa-mi dau seama ca au fost vizualiate…se aplica de acum incolo aceasta regula sau si pt cele de dinaintea instalarii extensiei pt gmail

 5. Atentie , din cate vad extentia ofera acces total la contul de email. Inclusiv stergere totala a mailurilor. Citirea lor, etc.
  Este foarte periculos sa partajezi emailurile c

 6. Dumitru
  Am o alta problema. De la o vreme persoana careia ii trimit mesajul nu vede numele meu sau adresa mea, ci doar cuvantul Yahoo. Deci nu-si poate da seama ca mesajul respectiv este de la mine. Cum se poate rezolva asta ? Multumesc

  1. Posibil sunt ceva setari active pe contul respectiv de Yahoo activate.
   Tind sa cred ca problema nu este de la tine cat este de la destinatar, avand o configurare a setarilor de afisare mai deosebita, fiind necesar sa verifice.

 7. Multumesc foarte mult pentru raspuns. Din pacate mai multe persoane mi-au spus acelasi lucru, asa ca am impresia ca este de la mine.

 8. Arata doar primirea. Am trimis email sotiei l-a citit, dar bifa de citire nu a aparut nici dupa o ora…Email-ul aparea corect, la fel si adresa. doar atat lipsea. confirmarea de citire. Exact de ce aveam nevoie :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.