Contează aparatul foto sau fotograful ?!?

Se spune că într-o galerie în care erau expuse cele mai bune fotografii ale unui fotograf renumit, o cucoană, desigur, după ce admiră peisajele, florile și portretele expuse, se îndreaptă spre fotograf și-i spune ” Felicitări domnule, faceți niște fotografii foarte frumoase! Cu siguranță aveți un aparat foto foarte scump…”. Fotograful o privește cu atenție și după câteva secunde îi răspunde „Vă mulțumesc! Sunteți cea mai frumoasă femeie pe care am cunoscut-o vreodată! Sunt sigur că trusa de machiaj și hainele v-au costat o avere!”.


Poate că aparatul foto chiar contează mai puțin și poate, într-o bună zi, vom vedea fotografi profesioniști cu iPhone-ul în mână la prezentările de modă, la galele premiilor Oscar,  în cele mai spectaculoase locații de pe Terra și, de ce nu, în spațiu. N-ar fi exclus devreme ce „aparatul contează mai puțin”, nu ?!? Mai mult, fotografii panoramice precum cele pe care vă invit să le priviți în continuare (apropo, toate realizate cu un iPhone), ne dovedesc că posibilitatea există…

Fotografie panoramică realizată de Andrea Bruni cu un iPhone

Veduta di San Giorgio – Venezia (Andrea Bruni)


Toledo, de José Luis

Toledo – José Luis

 Primrose Hill, Londra - Matt Brock

Primrose Hill, Londra – Matt Brock

Vinschgau Valley - Florian Flerlage

Vinschgau Valley – Florian Flerlage

Vatican - Paul Williams

Vatican – Paul Williams

Și da, sunt de acord cu cei care spun că un aparat foto de calitate nu are nicio valoare în mâinile unui fotograf nepriceput, dar totuși, cum ar fi arătat acestea dacă ar fi fost făcute cu un Canon EOS-1D C 4K?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.