Cum poți elimina opțiuni din ramura New a meniului contextual (click dreapta) din Windows

Ramura „New” a meniului contextual (click dreapta) a sistemelor de operare Windows, conține opțiuni pe care mulți dintre noi nu le folosim. Eu de exemplu, am suficient cu New Folder, New Shortcut și New Text Document.

Meniu contextual Windows » New

Chiar dacă există tot felul de metode de personalizare a acestei ramuri a meniului contextual din Windows, eu prefer să folosesc ShellNewHandler, o aplicație gratuită, portabilă și simplă.

ShellNewHandler, după cum puteți observa și în captura de ecran de mai jos, listează opțiunile existente în ramura New, oferindu-ne posibilitatea dezactivării celor nedorite prin debifarea casetei ce le corespund.

ShellNewHandler

Deși pe site-ul oficial al ShellNewHandler nu este actualmente menționată compatibilitatea sa cu Windows 8 și 8.1, vă asigur că micuțul program își îndeplinește cu brio sarcinile chiar și în aceste versiuni, nu doar în Windows Vista și Windows 7.

7 Comentarii

  1. Cum repun la loc: text document. Click dreapta pe desktop / new / si aici am avut nevoie de text document dar nu mai este….nu-mi dau seama pe unde am umblat deoarece a trecut mult timp.Am mai deschis un text document acum vre-o trei luni.
    Multumesc anticipat

    1. Da, am omis ceva………problema mi s-a intamplat acum vre-o trei zile,am pus intrebarea sub topicul tau ca mi s-a parut cel mai convenabil.
      Am rulat programul,am bifat,am debifat,am dat restart…nimic….am bifat din nou am dat restart….nimic,as dori daca poti o alta rezolvare,ceva registrii,nu stiu,poate,…….in Start/All programs il gasesc,dar era mai simplu in ,,contextual……………mersi.

    2. Da, s-a rezolvat. Scuze de intarziere, iti parcurgeam pagina de Facebook.Mersi mult. Bafta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.