Cum se adaugă Control Panel în meniul contextual (click-dreapta) al Windows 8 și Windows 8.1

Robert, un cititor al blogului, mi-a cerut printr-un mesaj trimis pe pagina oficiala pe Facebook să-i explic cum poate adăuga Control Panel în meniul contextual al Windows 8.1, afișat la realizarea unui click dreapta pe Desktop. Robert, pentru tine și pentru ceilalți cititori care doresc să facă acest lucru, am creat acest tutorial explicat pe înțelesul tuturor! Sper să vă fie util!

Control Panel în meniul contextual al Windows 8 și 8.1


Control Panel in meniul contextual Desktop

Pentru a adăuga opțiunea Control Panel în meniul contextual al Windows 8 sau Windows 8.1, tot ce aveți de făcut este să descărcați această arhivă rar, să-i extrageți conținutul și să instalați fișierul REG denumit „Adăugare„.

Pentru a elimina opțiunea Control Panel din meniul contextual al Windows 8 sau Windows 8.1, instalați fișierul REG denumit „Șterge„. Așa de simplu și rapid!

Pe înțelesul tuturor…


Dacă nu ați mai instalat niciodată un fișier REG în Windows, nu vă faceți griji! Am să vă explic în continuare ce aveți de făcut, pas cu pas. Iată ce aveți de făcut:

După ce ați dezarhivat fișierul .zip descărcat, accesați folderul extras, și dați click dreapta pe fișierul Adaugă » Merge (sau, dacă vă este mai comod, dați dublu-click pe acesta):

adauga control panel meniu contextual

Se va deschide o fereastră de dialog care vă va aduce la cunoștință faptul că dezvoltatorul acelui fișier nu a fost verificat de Microsoft și vi se va cere să confirmați că doriți să continuați cu executarea sa. Apăsați butonul Run pentru a putea continua:

Security Warning

O nouă alertă de securitate își va face apariția. Aceasta vă va înștiința că adăugarea informațiilor adiționale în Windows Registry poate realiza, neintenționat, modificări ale valorilor care ar putea împiedica funcționarea anumitor componente hardware. În cazul de față nu aveți de ce să vă faceți griji din această privință, așadar, apăsați butonul Yes:

Adaugare informatii in Windows Registry

După adăugarea în Windows Registry a informațiilor conținute de fișierul Adăugare.reg, va fi afișată o nouă fereastră. Apăsați butonul OK pentru a o închide:

Confirmare adaugare informatii in Windows Registry

Iar acum nu v-a mai rămas altceva de făcut decât să realizați click dreapta pe Desktop pentru a confirma că opțiunea Control Panel a fost adăugată corect în meniul contextual afișat pe acesta.

Și fiindcă tot vorbim de meniul contextual, s-ar putea să vă intereseze și:

6 Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.