Conversie online între 200 de tipuri de fișiere

De o bună bucată de timp, atunci când nu mă aflu în fața propriului calculatoru, sau nu trebuie să realizez conversia unui fișier multimedia de mari dimensiuni, apelez la CloudConvert, un serviciu Web capabil să convertească între 200 de tipuri de fișiere.

cloud convert

Pentru folosirea aplicației trebuie să indicăm formatul fișierului original și formatul pe care dorim ca acesta să-l aibă după conversie, să încărcăm fișierul și să așteptăm finalizarea procedurii.

Dacă timpul nu ne permite să rămânem în fața computerului până când conversia a fost efectuată, putem opta pentru salvarea fișierului rezultat de pe urma acesteia în Dropbox, Google Drive, OneDrive sau, în cazul în care preferăm să nu-i oferim acces aplicației la niciunul dintre acestea, puteam opta pentru găzduirea în cadrul serviciului, situație în care crearea unui cont devine o un pas indispensabil. În același scop, serviciul dispune și de un sistem de notificare capabil să ne înștiințeze prin diverse căi, inclusiv printr-un email, finalizarea conversiei.

Pachetele gratuite ale serviciului ne oferă zilnic 25 de minute de conversie (10 min/zi fără crearea și utilizarea unui cont), dar dacă nu este suficient, putem trece fie la pachetul de 500 de minute de conversie pentru 10$, fie la oricare dintre cele oferite pe baza unui abonament lunar.

Ce-mi place la CloudConvert cel mai mult e rapiditatea cu care procesează fișierele trimise spre conversie. De exemplu, documentele de până la 10 MB sunt convertite în doar câteva secunde.

În fine, după cum spuneam și mai sus, CloudConvert e unul dintre serviciile pe care merită să-l cunoașteți în special pentru acele momente în care utilizarea unei aplicații offline pentru realizarea conversiei nu este posibilă, sau atunci când instalarea uneia nu este posibilă ori justificabilă.

6 Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.