Un copil se juca în nisip

Yang Yuanqing se plimba prin parc. La un moment dat acesta vede un copil jucându-se în nisip și se apropie de el să vadă mai bine ce face. Copilul lua nisip, apă, rahat și făcea un dreptunghi înalt de 1cm. Curios, Yang Yuanqing îl întreabă:

— Ce faci acolo băiețelule?

— Un laptop Lenovo, nenea!

— Ah, foarte frumos! Poți să faci și altceva?

— Da, nenea! Cum să nu pot?!?

Copilul s-a apucat iar de treabă. Acesta a luat nisip, apă, și a făcut un nou dreptunghi având aceeași lungime, lățime și înălțime ca primul.

Yang Yuanqing, văzând treaba terminată, întrebă mirat:

— Ce-ai construit acum, băiețelule!

— Un laptop IBM, nenea!

— Și rahat de ce n-ai pus?!?

— Pentru că mi-ar fi ieșit tot Lenovo!

În alte știri, Lenovo și-a cerut scuze public pentru adware-ul Superfish. Ba chiar a publicat și un instrument gratuit pentru dezinstalarea adware-ului din laptopurile în care tot ei îl preinstalaseră, deși nu mi-e clar dacă au făcut-o la solicitarea guvernului SUA sau din proprie inițiativă. Glumesc.

În ajutorul afectaților a sărit și Microsoft, compania dotând Windows Defender cu capacitatea de a elimina adware-ul. Se știa de adware din august, habar n-am de ce au așteptat până acum.

Lenovo a făcut o treabă excelentă cu divizia de PC-uri preluată de la IBM. Atât de bună încât, în foarte scurt timp, de la o companie de care mulți nu auziseră, au devenit cel mai mare producător de calculatoare din lume! Chestia asta nu se face pocnind din degete sau făcând o treabă de mântuială! IBM a renunțat fiindcă nu i-au văzut niciun viitor bun, dar Lenovo, chiar dacă foarte puțini ne așteptam la asta, ne-a demonstrat tuturor că greșim. Acum, și asta doare cel mai mult, ne demonstrează că am greșit și în momentul în care i-am acordat toată încrederea noastră. Păcat!

Nu știu de ce am impresia că după acest scandal am impresia că vor vinde cele mai curate Windows-uri preinstalate din lume. Vor dezvolta și instala cu teamă inclusiv driverele!

2 Comentarii

  1. destept copilu :p au facut ca si cu germanii cand au zis ca au ecoli castravetii lor… pana la urma, ii chestie de marketing, eu unu asa cred

    1. De ce ar spune Lenovo că a instalat Superfish, dacă nu ar fi făcut-o? Nu înțeleg cum îi ajută asta să vândă laptopuri. Luminează-ne!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.