Cortana va dispune și de versiuni pentru iOS și Android

Conform Reuters, Microsoft pregătește versiuni ale Cortana, asistentul virtual pe care compania îl va oferi integrat în Windows 10, pentru iOS și Android. Din spusele lui Eric Horvitz, directorul Microsoft Research, în Redmond se lucrează la o nouă versiune a Cortana, capabilă să citească și înțeleagă email-urile, dar și să învețe din comportamentul utilizatorului pentru a identifica momente și evenimente importante.

cortana

De exemplu, Cortana va înștiința utilizatorul telefonului mobil când trebuie să pornească spre aeroport, dacă cu câteva zile în urmă a citit un email din care a dedus că utilizatorul și-a programat călătorie cu acest mijloc de transport. Pentru a determina momentul oportun, Cortana se va folosi de locația GPS a telefonului, starea traficului și a zborului.

Cu alte cuvinte, dacă spre aeroport se circulă greu din cauza unui accident, ambuteiaj ori a unor lucrări, Cortana va calcula timpul de care va avea nevoie utilizatorul telefonului pentru a ajunge la aeroport din locul în care se află în timp util, și-l va anunța mai devreme decât ar fi făcut-o dacă traseul ar fi putut fi parcurs rapid.

Pe de altă parte, decizia de a dezvolta versiunii pentru platformele rivale demonstrează că Microsoft a renunțat la ideea de a obliga clienții să folosească Windows pentru a beneficia și de celelalte servicii și produse. Dacă Cortana va avea succes pe iOS și Android, aceasta ar putea crea noi oportunități de bussines și o mai mare relevanță pentru compania fondată de Bill Gates.

7 Comentarii

 1. Se va indrepta lumea dupa ani de dominatie Android spre telefoanele cu Windows Phone dupa ce vor vedea ca de fapt Cortana e ceva mai desteapta decat Siri?Din pacate pentru Siri se pare ca asa este.Vom vedea.Primul pas a fost facut.

 2. Eu tot nu prea știu ce sa zic de programele astea „inteligente”. Poate sunt eu putin cam sceptic… Dar nu cumva ne îndreptam putin spre SkyNet?
  Iluminati *pam, pam* :D :D :D

  1. @kemoboy eu inclin spre skynet :).
   Pentru mine care am o minte capabila sa retina date importante ,precum imi spune sa verific preventiv traficul spre aeroport aceasta aplicatie ma ,,jigneste” .in loc de evolutie eu vad lucru acesta ca pe ceva ce ne transforma in niste prosti deoarece o sa ne folosim creierul destul de putin iar lucrul acesta este dovedit stiintific ca dauneaza

  2. Dacă ești la hotel și dormi și ai pus alarma la 16:00 știind că avionul pleacă la 18:00 și ai suficient 2 ore pentru a pregăti și ajunge la aeroport în timp util, dar în timp ce dormi traficul se aglomerează și doar pe drum faci 2 ore? Te face mai deștept sau mai prost faptul că ai pierdut avionul fără să stai cu urechile pe radio sau ochii în TV?

   După această logică și lopata te face mai prost și mai leneș, era o vreme în care îți construiai tot felul de obiecte ascuțite pentru a săpa o amărâtă de groapă, dar de când știi că lopata te așteaptă în beci nu mai ești inventiv, nu mai muncești la ascuțirea bețelor și bolovanilor. Nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.