Cum se face un cont de PayPal și cum se asociază un card sau cont bancar la acesta

Mi s-a cerut de atâtea ori să descriu procedura de creare a unui cont de PayPal, încât odată cu prima reînnoire a cardului mă gândeam serios să renunț la contul pe care îl folosesc deja de câțiva ani și să-mi fac altul nou. Până la urmă, cu ajutorul unui prieten care nu deținea un astfel de cont însă dorea unul, nu a mai fost necesar să-mi pun planul în aplicare.

PayPal

Fiind cel mai important procesator de plăți prin Internet, majoritatea magazinelor online oferă posibilitatea plății cumpărăturilor prin intermediul PayPal, iar utilizatorii îl preferăm deoarece nu riscăm să fim înșelați sau, și mai grav, să ne fie furate datele cardului de debit sau credit după efectuarea unor tranzacții la distanță.

Dar dacă ați ajuns aici e limpede că sunteți la curent cu avantajele folosirii serviciului PayPal ca metodă de plată atunci când comandați produse de pe Internet, așadar haideți să vedem ce aveți de făcut în scopul creării primului cont.

Cerințe de îndeplinit pentru crearea unui cont PayPal

Pentru a putea crea un cont de PayPal veți avea nevoie de adresa completă, inclusiv codul poștal, un telefon la care să puteți primi apeluri și mesaje SMS, un card sau cont bancar (în care ați depus, în prealabil, cel puțin 15 lei) și o adresă de email.

Dacă îndepliniți toate aceste condiții, accesați www.paypal.com și dați click pe link-ul Sign Up din colțul drept superior al site-ului.

sign up PayPal

Deoarece veți crea un cont pentru uz personal, la pasul următor va trebui să bifați opțiunea Personal Account și să apăsați butonul Continue.

PayPal Personal Account

Contul PayPal se accesează pe baza unui nume de utilizator și parolă, ambele necesare și în scopul efectuării plăților sau obținerea de extrase. Numele de utilizator PayPal va fi adresa de email introdusă la crearea contului, așadar, înainte de a trece mai departe, asigurați-vă că respectiva adresă este activă.

În cadrul aceluiași pas va trebui să alegeți și o parolă de acces la cont. E important ca parola introdusă să fie formată din minuscule și majuscule și să includă cel puțin un caracter special sau un semn de punctuație, de exemplu, parola poate fi „^m&c#&K?Mh„.

Acestea fiind spuse, alegeți în prima casetă a celui de-al treilea pas țara în care vă aflați sau v-a fost emis cardul (ori deschis contul), introduceți în a doua casetă adresa de email ce va fi utilizată ca nume de utilizator pentru logarea în cont și/sau autorizarea plăților, apoi, în celelalte două introduceți o parolă generată respectând condițiile menționate adineauri, dar una formată din cel puțin 8 caractere (cifre, litere, simboluri sau semne de punctuație).

creare cont PayPal: tara, adresa de email si parola

În ultimul formular de completat va trebui să introduceți datele dumneavoastră personale. E necesar să vă asigurați că ați introdus corect toate datele, de la nume la adresa de domiciliu, altfel fie nu veți putea finaliza procedura de crearea a contului, fie veți întâmpina probleme la efectuarea unor plăți ori alt tip de tranzacții.

creare cont PayPal - formular date personale

Apropo, nu-mi trimiteți vederi la adresa din formular. Nu știu dacă există, iar dacă există, nu ridică nimeni corespondența în numele meu! 🙂 E doar un specimen.

După completarea ultimului formular și apăsarea butonului Agree and Continue, este posibil să vi se ceară confirmarea adresei de email sau a numărului de telefon. În caz contrar ar trebui să vă puteți loga deja în propriul și totodată primul dumneavoastră cont de PayPal.

Pentru accesarea contului dați click aici sau tastați în bara de adrese a browserului utilizat adresa paypal.com/signin și apăsați Enter. În pagina ce se va deschide introduceți adresa de email și parola utilizate la crearea contului.

Dacă le-ați introdus corect iar contul este activ, ar trebui să vedeți un panou identic celui din instantaneea inferioară. Deși nu prea aveți multe de văzut imediat după crearea contului, am să vă prezint principalele secțiuni:

 1. Soldul contului PayPal.
 2. Conturile și cardurile de credit sau debit asociate contului.
 3. Lista celor mai recente tranzacții.
 4. Portofelul, locul în care puteți adăuga noi conturi sau carduri de credit ori debit.
 5. Setările contului PayPal.

Sunt multe operațiile ce pot fi efectuate din acest panou, dar pentru a nu ne îndepărta prea tare de la subiect, le voi dedica, dacă voi considera necesar, un nou articol.

propriul cont PayPal

Asocierea unui card de credit sau debit la contul PayPal

Plățile prin Internet folosind contul PayPal se vor face cu banii din propriul cont bancar, direct din acesta sau prin intermediul cardului de credit sau debit. În acest scop, înainte de a putea efectua prima plată, este necesară asocierea unui cont sau a unui card.

Asocierea unui card de credit sau debit se face din portofelul virtual. Pentru accesarea sa va trebui să dați click pe link-ul Wallet, aflat în partea superioară a paginii.

wallet PayPal

Se va deschide panoul portofelului electronic, loc în care veți avea posibilitatea de a adăuga un nou cont bancar sau card de credit ori debit. În funcție de operația dorită, faceți click pe unul dintre cele două chenare disponibile.

asocierea unui cont bancar sau card de credit sau debit

Pentru adăugarea unui card de credit sau debit dați click pe chenarul „Link a card„. Se va deschide un nou formular în care va trebui să introduceți datele cardului pe care doriți să îl asociați contului de PayPal.

asocierea unui card de debit la contul paypal

Dacă ați introdus corect datele cardului bancar, acesta este activ și banca ce l-a emis a autorizat tranzacțiile online prin intermediul său, ar trebui să primiți un email de confirmare:

cardul de debit a fost asociat

De asemenea, cardul ar trebui să apară și în secțiunea Wallet:

cardul bancar a fost asociat contului paypal

Dacă banca nu a autorizat tranzacțiile prin Internet, sau dacă în contul bancar căruia îi este asociat respectivul card nu sunt bani, veți primi eroarea „This card is not accepted. Please use a different card.

Cei 15 lei menționați mai sus, vor fi necesari deoarece PayPal va simula efectuarea unei plăți retrăgând de pe card o sumă cuprinsă între 1 și 3€ în scopul autorizării cardului sau a contului. Banii respectivi nu se pierd, ci vă vor fi înapoiați după ce cardul sau contul bancar au fost asociate.

Iar dacă tot am adus vorba de asocierea contului bancar, operația este puțin diferită de cea a asocierii cardului. La asocierea contului, PayPal va efectua întotdeauna o operație, simulând fie o plată, fie o alimentare a contului.

Acea operație va fi însoțită de un număr sau un mesaj de referință, ce vor fi utilizate drept cod secret de confirmare pentru a dovedi că respectivul cont bancar vă aparține sau v-a fost autorizat accesul la el de către titular.

Iată cum apare codul în tranzacții / extras de cont:

cod-paypal

De asemenea, este posibil ca o verificare similară să fie necesară și la prima asociere a unui card de credit. Și mai simplu spus, când veți adăuga pentru prima dată cardul bancar, se va efectua o mică tranzacție însoțită de un cod de referință.

Dacă dispuneți de serviciul Internet Banking, veți putea obține respectivul cod generând un extras, altfel va trebui să-l cereți la ghișeul băncii care v-a emis acel card de credit sau debit și să-l introduceți manual în caseta de confirmare a contului PayPal.

Procedând astfel, e mai simplu pentru procesatorul de plăți să evite utilizarea ilegală a unui card sau cont bancar în scopul activării contului și efectuării de tranzacții neautorizate de către titular. Nimeni nu vă va putea utiliza vreodată contul sau cardul pentru plăți prin PayPal.


Presupun că am fost suficient de explicit, dar dacă aveți nevoie de mai multe informații pe acest subiect, îmi puteți adresa întrebările sub forma unui comentariu la acest ghid.

88 Comentarii

  1. Buna seara. Am o intrebare si n-am stiut unde s-o pun. Scuze. La plata din cont euro in orice alta moneda, prin PayPal, se fac succesiv conversii din euro in lei apoi din lei in cealalta moneda. Comision de 2 ori. E posibila o setare cu o singura conversie, din moneda contului meu in moneda cumparatorului? Multumesc. Sara buna.

 1. Eu cand merg la link a bank account imi apare :

  Add your US bank account

  Add a U.S. bank account and easily withdraw funds from your PayPal account to it.

  asa e la toti cu US sau doar la mine ?

  1. Salut ! Nu se poate activa PayPal pana nu am card ? Am vrut sa adaug contul IBAN si am intampinat aceiași situație cu link a bank account – Add YOU us BANK .

   Multumesc

  2. Nu,nu cred ca este posibil acest lucru fara sa ai un card valid la o anumita banca.
   Retine te rog faptul ca cele VISA sunt utilizate pentru aceasta operatiune.

 2. De precizat ca trebuie sa urmariti mail-urile si facuti pasii indicati astfel incat sa-ti primesti banii aceia inapoi.

  1. Banii ți-i primești înapoi în mod automat, nu trebuie intervenit. De altfel, ambele tranzacții se efectuează una după cealaltă.

 3. Salut. Tot imi apare o problema:
  „We are not able to process your request. Please try again later”
  Am incercat de 6-7 ori si de pe Chrome si de pe Edge.

  1. Asta e o eroare care apare de obicei atunci când încerci să adaugi un cont bancar dintr-o țară din care acest lucru nu este posibil. Ai ceva script blocker activat?

  1. Am facut contul, am adaugat cardul, am confirmat si am primit de undeva niste bani in contul paypal, pe care daca incerc sa-i retrag imi cere sa adaug si un cont bancar, dar care nu e acceptat decat US. Cum pot sa retrag respectivii bani in contul de card?

  2. Din Ro, soliciți transfer din „Withdraw funds”. Apare un formular din care alegi suma și cardul de credit/debit asociat.

 4. Salut. Mi-am adaugat cardul in contul de PayPal dar nu mi-a retras inca bani din cont. In cat timp se face retragerea in mod normal?

  1. In mod normal in mod instant dupa ce ai efectuat aceasta operatiune trebuie sa iti fie retras si trimisa o notificare pe email, mentionandu-se operatiunea efectuata.
   Recomandat sa verifici extrasul de cont sa observi daca s-au efectuat operatiuni in caz contrar repeti procesul de activare.
   De asemenea asigura-te de card sa fie Visa.

 5. 1.Cum atasez bank account la contul de paypal??aici scrie add your US bank account..
  2.daca am atasat doar cardul la cont pot transfera banii din paypal pe el??
  3.visa electron merge??

 6. Sunt in germania si daca vreau sa atasez bank account la contul de paypal??aici scrie add your US bank account..

 7. Te rog spune-mi de ce nu merge atasat un card Maestro la PayPal? Chiar as vrea foarte mult sa il asociez cu contul PayPal. Tin sa precizez ca respectivul card este creat la BRD.

 8. Va salut , am citit mai sus : „soliciți transfer din „Withdraw funds”. Apare un formular din care alegi suma și cardul de credit/debit asociat.” …. doar ca nu prea se leaga , daca selectez : ” Withdraw funds ” imi apare imediat „Add your US bank account” … gresesc undeva ? Exista alta posibilitate de retragere ?

 9. Salut, daca am un paypal limmitat si vreau sa imi creez altul cu un nou card crezi ca il vor limita si pe acesta ?

  Poate stii vre-un Trick ..

 10. Am ajuns la ”confirmarea contului bancar”. Am primit 0,01 feuro (o singura plată). Din extrasul de cont am aflat și codul ”PPxxxx”, dar nu pot trece mai departe pentru că nu am primit cea de-a d a plată. Ce pot să fac? timpul trece și s-ar putea sa fiu nevoit să reiau totul.
  Cu mulțumiri !

  1. In extrasul de cont și în istoricul tranzacțiilor figurează numai o singură operațiune”de plată” de la PayPal către asociatie.
   Confirm bank account

   We sent 2 small deposits (less than 1,00 RON) to Banca Comerciala Romana S.A. x-0001.

   Once you’ve received the deposits (usually takes 1-2 days) please enter the amounts to confirm you own the account.

   Deposit 1First deposit
   0,00 EUR
   Deposit 2Second deposit
   0,00 EUR
   Confirm

   Remove bank account

 11. „…operația este puțin diferită de cea a asocierii cardului. La asocierea contului, PayPal va efectua întotdeauna o operație, simulând fie o plată, fie o alimentare a contului. Acea operație va fi însoțită de un număr sau un mesaj de referință, ce vor fi utilizate drept cod secret de confirmare pentru a dovedi că respectivul cont bancar vă aparține sau v-a fost autorizat accesul la el de către titular.”

  poti sa repeti te rog pas cu pas procedura de atasare a unui cont? spui ceva despre un numar pe care trebuie sa il primesc… unde?
  ce date sunt necesare la aceasta etapa? doar numarul contului ?
  ce fel de cont e necesar ? Locuiesc in Germania, am si cont de economii (la Sparkasse), dar as vrea sa folosesc contul de salariu (Maestro la Sparkasse)
  Daca aleg Germania, se pune automat euro , sau cum aleg aceasta moneda? peste tot am vazut dolari in exemple.
  O ultima intrebare> prin Paypal poti trimite bani pe un alt cont(creat in alta tara) cu comision mic (mai mic decat la W.Union sau banci)?
  Ms anticipat

 12. Salut
  Mi-am facut cont PayPal, am atasat un card de credit Garanti (facut pe numele unui membru al familiei), la 2-3 ore am platit pe eBay pentru 2 cumparaturi. Fara verificarea cardului, fara alte chestii. Aproape instantaneu am primit mail de la eBay cum ca s-a inregistrat plata care de altfel apare si in istoricul tranzactiilor de pe contul PayPal. Dupa cateva ore primesc mail de la eBay ca produsele au fost livrate. Sa ma astept la probleme fiindca nu s-a verificat cardul?
  Multumesc

  1. Sunt acceptate sigur. Sună la bancă, poate e blocat de la ei (PayPal, la adăugarea cardului, retrage de pe acesta o sumă anume, iar tranzacția o semnează cu un cod. Dacă nu poate retrage la introducerea datelor cardului, nu-ți va permite să-l asociezi contului).

 13. Mi-a cerut un cod de 4 cifre ca sa confirm cardul de debit .Am fost la banca ,am cerut extrasul de cont ,dar n-am primit acel cod. Eu am bagat de 3 ori ceva la intemplare de pe foaie(ce am vazut eu din 4 cifre) ,iar dupa mi-a zsi ca mai am voie doar o data sa incerc. Am iesit din cont si cand am intrat iar nu-mi mai aparea sa verific cardul.Pare totul ok,dar nu stiu daca e. Ce sa fac?

  1. Mădălin, vezi că am adăugat în articol un screenshot în care se vede cum apare codul în extrasul de cont. La toți pare în regulă până la prima plată, când descoperi că nu poți plăti cu respectivul card.

 14. Am fost la banca si am cerut datele pentru internet baking si am gasit extrasul de cont cu acel cod,dar problema e ca acum nu-mi mai apare sa confirm acel cod.Imi arata exact ca in screeshotul de sub ” De asemenea, cardul ar trebui să apară și în secțiunea Wallet:” .Iar banii nu mi-au fost returnati deci cardul nu e verificat deoarece am bagat de 4 ori gresit codul.Acum ca stiu codul nu stiu cum sa reactivez verificarea .Vreo solutie? Multumesc!

 15. Aceeasi problema o am si eu, am primit in contul paypal niste dolari pe care nu ii pot retrage de acolo prin withdraw founds pentru ca nu am un cont bancar asociat. Nu stiu de unde sa iau routing number si account number

 16. Buna!!Am si eu o problema.Este a 3 oara cand incerc sa adaug un card pe paypal si spune ca nu accepta cardul desi este VISA..Abia astazi l-am luat si l-am si activat..este posibil din cauza asta?Multumesc.

  1. Buna. Am avut aceeasi problema. Nu poti inregistra un card gol. Trebuie cativa lei pusi acolo. Ziua buna!

 17. Domnule Cristian, o intrebare vreau sa va adresez: ce sa scriu la adresa daca nu am domiciliul in mediul urban? Eu stau in chirie in oras pe perioada studiilor doar… dar nici asa nu e adresa stabila ptr ca ma pot muta oricand in alta parte. Se completeaza cu adresa temporara in cazul asta? Dar daca, de exemplu, atunci cand ai deja un cont paypal dar esti plecat din tara, insemnand ca ai schimbat tara, schimbi oras, adresa… cum se procedeaza atunci? Tinand cont de faptul ca acel cont de paypal a fost facut initial pe cand persoana era in Romania, cum facem? Multumesc

  1. La crearea contului introdu adresa de pe buletin. Ulterior adaugi adrese care vor putea fi utilizate pentru coroborarea celei la care vor fi expediate produsele comandate; eu am două trecute, dar am avut și 5-6, chiar și pe alte localități sau țări.

   Adresele adiționale se adaugă din Setările contului (link funcțional doar după ce te-ai logat în cont).

 18. Inca ceva: in legatura cu ce cod postal trebuie completat, se trece codul strazii? codul orasului? E in regula sa trec adresa de pe buletin in spatiul pentru ,,street address”?

 19. Buna ziua! La notificari apare vreun mesaj in care sa mi se spuna ca au fost retrasi acei 1,5 euro sau clientul se prezinta la banca si cere extrasul fara sa primeasca mesaj?

  1. Buna ziua.
   Este necesar in decurs de 2-3 zile de la efectuarea operatiunii sa se solicite extrasul de cont la unitatea eminenta a cardului de catre titular.
   Daca ai si serviciul de Internet Banking adaugat la respectivul card nu este necesar sa te mai complici cu drumul la banca, iti poti vizualiza singur extrasul de cont si operatiunile efectuate.
   In caz contrar prin drumurile avute in oras iti faci timp sa gasesti o filiala a respectivei banci, unde ai cont si sa soliciti un extras de cont pe luna curenta, daca ai facut solicitarea recent.
   Structura codului o ai si putin mai sus mentionata, un cod similar fiind asociat si pentru optiunea efectuata de tine, operatorul/operatoarea de la birou fiind necesar sa iti printeze o lista cu istoricul tranzactiilor ori sa iti mentioneze ca sa poti confirma contul, codul cu pricina.
   Succes.

  1. Acea suma de 1.5 euro nu mi s-a retras, deci eu nu am primit niciun mesaj care sa ma instiinteze de asa ceva. La banca mi s-a spus ca dupa ce este blocata o anumita suma ei imi vor da codul respectiv care trebuie introdus. Ce trebuie facut pentru a se realiza plata acelor bani catre paypal?

 20. Salut Cristian!
  Am gasit acel cod de 4 cifre de pe extrasul de cont, dar acuma nu stiu unde trebuie sa ma duc sa introduc acel cod. Cand apas pe card am doar optiunea de a il edita.
  Imi poti spune exact unde trebuie sa introduc acest cod?

  1. Salut Catalin.
   Cu ultimele schimbari de infatisare ale Paypal este posibil ca si modul de asociere, implicit activare sa fie schimbate de asemenea, activarea realizandu-se automat acum.
   Plus ca ti-ai dat oarecum si raspunsul avand doar posibilitatea de a putea edita, asta insemnand ca deja ai asociat un card contului Paypal fiind reusita operatiunea.
   Ca si in imaginea din articol de aici, asa observi daca ai indeplinit cu succes procedura de asociere, sugerand sa verifici si emailul asta daca nu ai dezactivat notificarile.
   In caz ca nu am dreptate cu procesul de activare urmeaza indicatiile oferite direct pe site-ul Paypal de aici fiind necesar sa identifici o optiune denumita Confirm card, acolo fiind necesar sa iti introduci acel cod de 4 cifre.

 21. Salut,
  Poate stii despre ce este vorba, am inregistrat un card American express, am introdus codul unic de 4 cifre, insa imi apare la wallet ca am zero fonduri cu toate ca pe card sunt bani.Cardul apare ca fiind inregistrat in contul de paypal.Stii de ce si ce este de facut?

  1. E normal, așa funcționează. Când vei plăti ceva prin PayPal, acesta va retrage bani de pe card și-i va da mai departe, ca un intermediar.

 22. pana la urma cum imi pot scoate banii din contul de paypal?? ca vad ca nu pot sa atasez contul la paypal ca imi arata US, ma puteti ajuta cu un sfat pentru a imi scoate banii din contul de paypal?

  1. Salut.
   Ai urmat indicatiile din articol?
   De asemena te-ai asigurat si dupa cum reiese din situatiile expuse mai sus sa ai si cardul activat pentru tranzactii online?
   De asemenea pentru asemena operatiuni de a vira din contul de la banca diverse sume da bani catre contul PayPal se pot implica anumite costuri suplimentare,comisioane etc valabil si in sens invsers, fiind diferite de la banca la banca.
   Informatii suplimentare asupra setarilor ce trebuiesc accesate ai in acest link pe site-ul oficial PayPal.

 23. Salut,

  Pentru cont de PayPal Business. Imi arata ca pot alimenta instant contul prin Trustly, doar ca nu colaboreaza si cu BRD. Daca nu e listata banca mea(BRD), ei spun ca pot face top-up standard (dureaza cateva zile). Singura problema e ca nu gasesc nici un alt buton pt top-up in tot meniul contului de business. Am legat si contul bancar si cardul la PayPal, dar nu ma ajuta.

 24. Salut, am adaugat card (Master Card de la BT) mi-a fost confirmat, printr-o minune am reusit sa adaug si contul bancar(pentru ca altfel nu ma lasa sa trec mai departe de withdraw), am eliminat chiar si limitele, nu mi-a ramas decat sa scot banii si nu reusesc. Imi tot spune ca au nevoie de mai multe informatii, ma redirectioneaza tot pe pagina paypal dar cu interfata mai veche unde ma pune fie sa ma folosesc de datele unei banci din US fie sa ma folosesc de un card VISA (doar visa) ceea ce nu mi se pare corect si firesc odata ce ei accepta si Maestro si MasterCard nu doar VISA. Ce crezi ca pot face pentru a reusi totusi sa ma folosesc de banii din cont

 25. Salutare
  Am facut cont am introdus card dar nici un mail de confirmare nu am primit ce tr sa fac?Potface cumparaturi de pe ebay ?sau tr sa ast sa primesc mail

 26. Salut , Azi am facut un cont pay pal cu tot , am comfirmat contu de pe email , i-ar acum 2 ore am primit 45.10 euro si nu merge sa-i scot cand dau la Withdraw , ma ajuta cineva va rog ce trebuie sa fac?

 27. salut am si eu o intrebare eu muncesc in cehia si mi-am facut cont aici la banca si contul de la banca are acelasi email ca si paypall si daca vreau sa trimit bani din paypall pe contul de la banca care la m facut imi zice ca im sorry you cant send money to your self. atuncoi ce trebe sa fac sa fac ?

 28. Mi-am facut un cont PAYPAL, dar se pare ca Romania nu este pe lista si nu pot sa imi daug contul IBAN, banca este UNICREDIT, stit ceva despre asta?

  1. Ai verificat si la banca daca este activat cardul si pentru platile pe internet?
   Daca ai urmat pasii intocmai si in articol trebuie sa ai asociat cardul deja cu PayPal.

 29. Dar nu card-ul am vrut sa il atasez ci contul bancar,
  si acolo imi cere IBAN care este numarul contului, nu numarul cardului.

 30. Salut , am cont pay pal cu o anumita suma pe el si as dori sa o scot ! am asociat un card , am bagat codul primit de la ei , mi au acceptat cardul , dar se pare ca nu mai este ca inainte ! acuma trebuie sa adaug un Bank Account ! si se pare ca nu accepta conturile din romania !
  cum ii pot retrage ? pt ca nu accepta IBAN de la banca romaneasca ! Ms

 31. gata am rezolvat o ! merge daca atasezi card Visa !
  stiu ca dupa ce depasesti 2.000 iti cer mai multe informatii despre tine , poza buletin , permis , o factura ca sa demonstrezi faptul ca traiesti la adresa respectiva din pay pal , dar dupa o alta suma si mai mare retrasa incep sa ti puna iara intrebari de unde provin banii , sau respectivii omaeni care iti trimit bani , ce le pot raspunde ca sa nu mi blocheze contul ? am cont personal si accept bani doar daca sunt trimisi ca friends sau familie

Lasă un răspuns

*