CuBox-i4Pro și un computer fără nume, dar cât o muscă

După ce am văzut că imp a ratat prima șansă de a fi produs la scară largă, obținând pe Indiegogo doar 12% din banii necesari, am căutat, mai mult din curiozitate, alternative existente pe piață, ignorându-le pe cele provenite din China. Un bun candidat ar fi CuBox-i, un computer de doar 5 cm, disponibil în diverse configurații.

cubox-i

CuBox-i4Pro de exemplu, care are 2 GB de memorie RAM DDR3, GPU GC2000 (OpenGL ES1.1,2.0 Quad Shader), CPU Cortex-A9 quad-core de 1GHz, Micro SD, eSata II, WiFi 11b/g/n, Bluetooth 2.1, HDMI, două porturi USB 2.0 și unul Micro USB.

Singurul său minus e că nu dispune de memorie internă, așadar sistemul de operare va trebui instalat pe un stick USB, pe cardul Micro SD sau pe Hard Disk-ul conectat la portul eSATA.

Prețul său este de 140$ și este oferit împreună cu un card Micro SD cu Android 4.4 sau OpenELEC, în funcție de utilizarea care i se va da.

Computerul… cât o muscă

Nu-i o alternativă pentru imp și nici nu va fi vreodată, dar e un prototip a minicomputerelor care vor invada dispozitivele de consum într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Cât despre imp, poate vom avea norocul să-l vedem pe rafturi cu altă ocazie. N-ar fi pentru prima dată când un proiect a cărui finanțare eșuează în Indiegogo reușește Kickstarter sau viceversca, ori le ratează pe ambele și prind viață cu finanțări din alte surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.