Cum poți afla ID-ul (ruta completă a) unei iconițe din imageres.dll

Majoritatea iconițelor utilizate în Windows se află în biblioteca imageres.dll din C: » Windows » System32. Pentru a utiliza o iconiță aflată în această bibliotecă vom avea nevoie de ID-ul său de identificare, ID care indică rută completă spre acea iconiță. Pentru obținerea ID-ului unei iconițe în special, precum și alte informații detaliate despre acestea, putem utiliza programul IconsExtract.

IconsExtract

La executare, IconsExtract ne va cere să-i indicăm biblioteca DLL a căror iconițe dorim să le explorăm. În cazul de față, deoarece vorbim despre imageres.dll, vom introduce în casetă adresa/ruta C:Windowssystem32imageres.dll, apoi apăsăm butonul Search For Icons.

După apăsarea butonului, programul IconsExtract va afișa toate iconițele aflate în biblioteca imageres.dll, însoțite de ID-ul de identificare. Dacă, de exemplu, dorim mai multe informații despre o iconiță anume, facem click-dreapta pe ea și selectăm Properties din meniul contextual:

proprietati iconite imageres.dll

Fereastra de proprietăți va afișa informații detaliate despre iconița selectată, printre care:

  • ID-ul de identificare.
  • Un preview al iconiței (dacă este disponibil).
  • Mărimea iconiței (adică spațiul ocupat pe Hard Disk).
  • Tipul iconiței (Icon, Jpeg, PNG).
  • Dimensiunile disponibile, etc.

proprietati iconita imageres

După cum vedeți, IconsExtract este una dintre cele mai simple și rapide metode de identificare a iconițelor din bibliotecile DLL, așa că să nu vă mirați dacă îl voi menționa în tutorialele viitoare. De altfel, l-am prezentat acum tocmai pentru a pregăti terenul pentru următorul tutorial.

Download IconsExtract

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.