Cum poți afla numărul de cadre (fotografii făcute) ale aparatului foto DSLR, de pe Android

Dacă în Windows poți afla număru de cadre (fotografii făcute) ale aparatului foto DSLR cu diverse aplicații printre care Opanda IExif (pentru aparate foto Nikon) și ExifTool (Nikon, Canon, Sony, FujiFilm, etc.), acum poți face același lucru și de pe Android, cu ajutorul aplicației gratuite Shutter Count:

Numărul fotografiilor făcute cu aparatul foto DSLR

Tot ce avem de făcut pentru a afla numărul cadrelor aparatului foto cu Shutter Count este să transferăm în smarthphone-ul sau tableta în care am instalat-o, una dintre ultimele fotografii realizate. În continuare, deschidem aplicația, apăsăm butonul Getting Started! și selectăm din dispozitiv fotografia transferată.

De îndată ce fotografia a fost încărcată în aplicație, aceasta ne va afișa modelul aparatului foto și numărul de cadre ale acestuia, așa cum puteți observa și în exemplul de mai sus.

Deși aplicația se laudă că ar fi compatibilă cu majoritatea aparatelor foto Nikon, la momentul scrierii acestui articol ea a fost testată doar pe modelele D3100, D5000, D5100, D90, D7000 și D300S. La momentul actual, aplicația Shutter Count nu admite încărcarea fotografiilor RAW și nici nu poate citi numărul de cadre dacă fotografia încărcată a suferit modificări. Puteți descărca gratuit Shutter Count din Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.