Cum poți afla starea de sănătate a SSD-ului și durata de viață estimată a acestuia

Chiar dacă au trecut doar 9 luni de când mi-am luat SSD-ul și deși m-am asigurat încă din primul moment ca am luat toate măsurile pentru a-i întârzia decesul, eram curios în ce stare se află și câte zile i-au mai rămas. Am folosit în acest scop, pentru prima dată, programul SSDlife.

verifica starea de sanatate a ssd

Programul este cât se poate de simplu și oferă imediat după instalare toate informațiile de care am putea avea nevoie pentru a cunoaște la perfecție starea actuală a SSD-ului instalat în PC.

După cum puteți observa și în captura de ecran de mai jos, programul identifică fabricantul și modelul SSD-ului, spațiul liber pe acesta, timpul total de funcționare, disponibilitatea și starea Trim (despre care v-am vorbit și aici, la punctul 4), starea de sănătate a acestuia, precum și o dată estimativă a inevitabilului deces.

verifica starea ssd

Butonul S.M.R.T. oferă acces la informații tehnice prețioase celor care știu să le interpreteze, printre care Read Error Rate, Retired Block Count, Erase Fail Block Count, SSD Life Left, Reallocation Event Count, Uncorrectable ECC, etc.:

smart informatii ssd

SSDlife Pro costă $25, dar este disponibil și în versiune de probă, total funcțională, așa că îl puteți descărca liniștiți și afla cu ajutorul său starea de sănătate și durata de viață estimată a SSD-ului vostru.

Download

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.