Cum poți elimina rapid și ușor fundalul fotografiilor sau obiectele și persoanele ce apar în acestea

Dacă intenționați să eliminați fundalul unei fotografii pentru a-l înlocui cu oricare altul, o puteți face prin intermediul oricăreia dintre aplicațiile recomandate în continuare. Fiind vorba de aplicații Web, acestea pot fi utilizate de pe orice dispozitiv: PC, telefon, tabletă sau inclusiv smart TV, atât timp cât respectivul dispozitiv include un Internet Browser modern.

program pentru eliminat fundalul fotografiilor

Exemplul de mai sus a fost realizat cu ajutorul uneia dintre aceste aplicații online, folosind una dintre imaginile mostră pe care ni le pune la dispoziție. În acesta, am înlocuit ceea ce pare a fi un parc urban oarecare cu o plajă dintr-o fotografie descărcată de pe Unsplash.

1. Remove Background

Aplicația folosită pentru a genera colajul de la începutul articolului, Remove Background, permite eliminarea fundalului din cele mai utilizate formate de imagine ale momentului.

Tot ce ai de făcut este să încarci fotografia și să aștepți câteva secunde pentru ca subiectul să fie izolat și separat de fundalul nedorit. O vei putea descărca ulterior în format PNG, printre puținele formate de imagine standard care permit transparența.

Remove backgroundPentru a face același lucru în Photoshop ori Gimp, ar fi trebuit să apelezi la instrumentele de selecție speciale, cele de decupare, etc., pentru utilizarea cărora va trebui să parcurgi, în prealabil, cel puțin un tutorial video care îți explică modul în care trebuie să le folosești.

Cu Remove Background totul este cât se poate de simplu, iar rezultatele cu mult peste ceea ce un utilizator amator al programelor de editare fotografică ar putea spera. O puteți accesa aici, unde aveți acces la versiunea online recomandată pentru editări sporadice.

Dacă aveți nevoie des de un astfel de program, puteți opta pentru descărcarea aplicațiilor desktop pentru Windows și macOS, ori a plugin-ului special dezvoltat pentru editorul Adobe Photoshop.

2. Removal AI

O clonă a primei aplicații recomandate, Removal AI se bazează tot pe inteligența artificială pentru a identifica și elimina fundalul pozelor. De la interfață la caracteristici, similitudinile nu sunt greu de remarcat, dar o menționez ca o alternativă la Remove Backgroud.

Removal AI - aplicație web pentru eliminarea fundalului fotografiilor

Rezultatele sunt similare, o altă dovadă că se bazează pe aceeași tehnologie pentru a procesa fotografiile și identifica zonele ce vor fi păstrate sau eliminate. Inclusiv aplicațiile desktop seamănă între ele, așadar este ca și cum am vorbi despre aceleași soluție chiar dacă a fost publicată sub o altă denumire. O găsiți aici și nici pentru utilizarea sa nu trebuie plătit vreun abonament.

3. Cleanup.pictures

Dacă, în schimb, doriți să eliminați dintr-o fotografie anume o persoană pentru a putea admira peisajul de fundal, Cleanup.pictures pare să fie aplicația Web pentru astfel de întrebuințări.

În exemplul de mai jos, realizat utilizând o altă fotografie descărcată de pe Unsplash, a eliminat persoana în doar câteva secunde și cu rezultate surprinzătoare.

Eliminare persoane și obiecte din fotografii

A trebuit doar să-i indic ce anume vreau să dispară din poză, acoperind cu pensula disponibilă în minimalistul editor al aplicației corpul respectivei persoane, pentru ca aplicația să se ocupe de restul. O puteți accesa aici și puteți elimina cu ajutorul ei nu doar persoane, ci și obiecte, clădiri sau animale din fotografiile personale.

Din păcate, versiunea gratuită a Cleanup.pictures nu permite procesarea imaginilor la o rezoluție FHD, fiind limitată la rezoluții HD. Cu alte cuvinte, pentru a putea obține de pe urma procesării fotografii cu rezoluții superioare, va trebui să actualizați, contra cost, la versiunea Pro.

Un comentariu

  1. Pacat ca daca vrei sa descarci trebuie sa platesc……..penibil doar pentru o poza doar pentru o simpla fotografie fara fundal? asa puteam face cu Photoshop dar iti ia prea mult timp ca eu umblu cu Extract cu brush cu nu stiu ce si site-ul asta e foarte foarte simplu dar repet pacat ca trebuie sa platesti ca sa iti descarce poza nu stiu cum pot sa o descarc free

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.