Cum poți elimina sugestiile de autocompletare nedorite din bara de adrese a Google Chrome

Google Chrome, după cum știm toți cei care îl folosim, oferă predicții și sugestii de autocompletare pentru cuvintele scrise în bara de adrese, bară din care pot fi realizate și căutări în motorul de căutare cu același nume. Sugestiile, spre diferență de predicții, sunt bazate pe site-urile accesate în trecut. Deși uneori îmi sunt utile la autocompletarea adresei site-urilor pe care le accesez, uneori acestea mă incomodează, mai ales în cazurile în care am accesat, fără să vreau, un site care n-avea nimic de-a face cu cel pe care doream eu să ajung în realitate.

De exemplu, din motive profesionale, accesez zilnic instrumentul Webmaster Tools de la Google, dar cândva, habar n-am când și de ce, am accesat webmastertools.com, un site care n-are nimic de-a face cu instrumentul pus de Google la dispoziția webmasterilor, motiv pentru care Google Chrome, de fiecare dată când încep să scriu „webmaster” în bara-i de adrese, îmi completează automat termenul introdus cu adresa URL a acestui site:

sugestii google chrome

Habar n-aveam cum elimin această sugestie, așa că am căutat și găsit o soluție pe superuser, destul de simplă, dar care necesită repetată din motive pe care nu le cunosc.

Pentru a elimina sugestiile nedorite din Google Chrome, introducem în bara de adrese a acestuia termenul care declanșează funcția de autocompletare. În momentul în care apare sugestia nedorită (aveți exemplu în prima imagine), apăsați Shift+Delete.

În mod automat, sugestia nedorită va fi decalată în listă, așa cum poate fi observat în imaginea de mai jos. Selectați cu ajutorul săgeților de pe tastatură sugestia pe care doriți să o eliminați, apoi apăsați încă odată combinația de taste Shift+Del (Delete):

elimina sugestii din google chrome

Sugestia nedorită va fi îndepărtată și nu va mai fi afișată în viitor, până la o nouă accesare a site-ului spre care făcea trimiterea:

sugestiile google chrome au fost eliminate

Din câte am înțeles, sugestiile nedorite din bara de adrese a Google Chrome se îndepărtează cu Shift+Del atât în Windows cât și în Linux, în timp ce în OS X ele pot fi îndepărtate cu Fn+Shift+Del.

sursa: superuser

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.