Cum poți opri calculatorul cu Windows 8.1 prin glisare

Pe lângă metodele de oprire cunoscute în Windows 8.1, mai există una, mai simplă și în același timp mult mai practică, anume oprirea prin glisarea wallpaper-ului:

Oprirea Windows 8.1 prin glisarea wallpaper-ului

Această caracteristică, integrată de Microsoft în Windows 8.1, ușurează oprirea tabletelor și calculatoarelor cu acest sistem de operare, care dispun de un ecran touch și nu numai. Vă voi explica în continuare ce aveți de făcut pentru a o activa.

Pentru activarea funcției Slide to shut down your PC, accesați C:WindowsSystem32 și localizați executabilul SlideToShutDown. Faceți click-dreapta pe acesta » Send to » Desktop:

SlideToShutDown » Send to » Desktop

După crearea scurtăturii pe spațiul de lucru (Desktop), închideți File Explorer. Pe spațiul de lucru, dați click-dreapta pe scurtătura creată spre executabilul SlideToShutDown » Properties » Shortcut » Change icon, pentru a-i schimba iconița actuală cu una mai potrivită acțiunii îndeplinite:

Change Iicon

Se va deschide o fereastră de dialog care vă va înștiința că executabilul SlideToShutDown nu dispune de propria sa iconiță. Asta știam. Apăsați OK:

Change icon OK

În fereastra nouă, selectați iconița pe care o considerați potrivită pentru acest buton, apoi apăsați pe rând butoanele OK, Apply și OK:

Selectare iconita nouă » OK » Apply » OK

În continuare, pentru a plasa butonul de declanșare a funcție Slide to shut down your PC pe Taskbar, dați click-dreapta pe acesta » Pin to taskbar:

Pin to Taskbar

După ce butonul a fost plasat în bara de activități, dați click pe el pentru a confirma că funcționează:

Slide To Shut Down Your PC

După ce v-ați asigurat că noul buton declanșează funcția de oprire prin glisare, puteți ascunde shortcut-ul de pe Dekstop (eu o ascund deoarece îmi place să am desktop-ul gol).

Pentru asta, click-dreapta pe shortcut » Properties » General » selectați Hidden » Apply » OK:

Hidden » Apply » OK

Începând de acum, de fiecare dată când veți dori să opriți calculatorul sau tableta cu Windows 8.1 prin glisare, apăsați butonul de pe Taskbar creat conform instrucțiunilor de mai sus, apoi glisați wallpaper-ul suprapus peste spațiul de lucru.

3 Comentarii

  1. De ce sa dai doua click-uri cand poti sa dai numai unul? Presupun ca nu e nevoie sa mai pornesti ptogramul daca il pui la start-up.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.