Cum poți recupera smartphone-ul cu Android pierdut sau furat

Dacă nu știi cum poți recupera smartphone-ul cu Android pierdut sau furat, citește în continuare deoarece îți voi arăta ce ai de făcut pentru a-l recupera folosind Android Device Manager, un serviciu de recuperare a dispozitivelor cu Android, lansat de curând de Google.

Pentru început, accesează pagina oficială a serviciului și, dacă nu ai făcut deja acest lucru, permite-i aplicației să localizeze datele despre locație, apăsând butonul Acceptați:

permiteti managerului de dispozitiv

În continuare, în fereastra plutitoare din partea stângă a paginii aplicației, apasă butonul Refresh și așteaptă ca dispozitivul să fie localizat, dar ține cont de faptul că nu este suficient ca smartphone-ul să fie conectat la Internet și într-o zonă cu acoperire GPS, setările acestuia trebuie să permită localizarea, altfel aplicația va afișa mesajul „Locație indisponibilă„:

recuperare smartphone android furat

Dacă ai ajuns aici după ce smartphone-ul ți-a fost furat, iar aplicația nu reușește să-i determine locația, îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar ai rămas la mila hoțului. Iar hoții de telefoane, dacă ar fi să-l citez pe un polițist din Sibiu cu care am discutat nu de mult despre această problemă, „Nu e proști!”.

În schimb, dacă citești acest articol din pură curiozitate, sau pentru a cunoaște pașii ce trebuiesc urmați pentru localizarea smartphone-ului prin Android Device Manager, iată ce ai de făcut:

Accesează Setări » Acces la locație » comută pe Pornit butonul Acces la locația dvs., și selectează casetele Sateliți GPS și Localizare prin Wi-Fi și mobil:

acces la locatie

În continuare, revino la Setări, apoi comută pe Pornit butonul din Conturi » Google » Setări de localizare:

setari de localizare

După ce aipermis aplicațiilor Google să obțină informații despre locația smartphone-ului, reîntoarce-te la Android Device Manager și confirmă că acesta afișează corect locația curentă:

localizare pe hartă

Desigur, Android Device Manager va putea să localizeze smartphone-ul atât timp cât setările acestuia permit localizarea sa, are acces la Internet, iar noul proprietar nu a șters din acesta contul vostru Google.

Ștergerea datelor de la distanță

Android Device Manager permite și ștergerea de la distanță a datelor din smartphone, însă țineți cont că în acest mod, pe lângă datele șterse, dacă nu mă înșel, va fi eliminat și contul Google, ceea ce duce automat la imposibilitatea localizării smartphone-ului.

2 Comentarii

  1. WP8 are ceva din setările lui. Nu pare așa complex ca aplicația prezentată de tine, dar nici nu i-am dat mare atenție. Am să mă uit în weekend. În schimb, am văzut o app în store asemănătoare cu Android Device Manager. N-am instalat-o, dar la fel, am să mă uit zilele următoare.

    1. Aplicații sunt și pe Android destule, dar Android Device Manager nu trebuie instalat în smartphone. Acesta e avantajul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.