Cum putem afla cine s-a conectat la rețeaua noastră WiFi

Dacă dorim să aflăm cine s-a conectat la rețeaua WiFi (Wireless) însă nu dorim sau nu putem accesa interfața de configurare Web a routerului, ori să întrebuințăm în acest scop programe avansate de analiză și monitorizare a rețelelor Wireless, putem apela cu încredere la Softperfect Network Scanner, un program gratuit, portabil, care scanează rețeaua, identifică toate calculatoarele conectate la aceasta și afișează o listă tuturor celor pornite în momentul scanării.

afla care sunt  calculatoarele conectate la aceeasi retea

Tot ce avem de făcut este să introducem adresa IP de la care va începe scanarea și cea la care va fi terminată. Astfel, pentru scanarea completă a rețelei Wireless ori cablate, dacă rețeaua e configurată în rangul 192.168.1, vom scana adresele cuprinse între 192.168.1.1 și 192.168.1.255.

Pe lângă afișarea adreselor IP a fiecărui computer sau dispozitiv conectat la rețea, Softperfect Network Scanner va afișa și numele acestora, timpul de răspuns la ping, precum și adresa MAC a adaptorului de rețea.

Dacă n-ați mai folosit niciodată un astfel de program, vă recomand să aruncați o privire peste tutorialul publicat pe site-ul partener programecalculator.ro,acesta explicându-vă pas cu pas tot ce aveți de făcut. Pentru a descărca programul faceți click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.