Cum se activează Windows 8.1 RTM

Am o veste bună pentru toți utilizatorii de Windows 8, care vor să treacă la Windows 8.1 RTM, despre care v-am vorbit în urmă cu câteva ore. Ei bine, tocmai am aflat Windows 8.1 RTM poate fi activat folosind cheia obținută la achiziționarea Windows 8, sau realizarea upgrade-ului (de la Windows 7 sau de la altă versiune de Windows) la Windows 8. Cum am aflat?!? Simplu, am schimbat cheia RTM, imediat după instalare, cu cea obținută la achiziționarea Windows 8, iar activarea s-a realizat imediat, fără nici un fel de probleme:

cum se activeaza windows 8.1 rtm

Pentru a activa Windows 8.1 RTM folosind cheia obținută la achiziționarea Windows 8, sau la realizarea upgrade-ului, înainte de toate va trebui să instalați Windows 8.1 RTM folosind cheia publică, adică cea disponibilă pe site-ul de unde ați descărcat copia voastră.

După instalare, accesați System:

System Windows 8.1

Dați click pe Change product key:

change product key

În fereastra ce se va deschide, Enter a product key, introduceți cheia de produs obținută la achiziționarea Windows 8 și așteptați realizarea activării:

Enter a product key

După ce Windows 8.1 a fost activat, ar trebui să vedeți mesajul următor:

thanks, you're all done

Asta a fost tot! Începând de acum nu mai trebuie să vă faceți griji că perioada de probă a Windows 8.1 RTM ar putea să expire într-un moment nepotrivit.

5 Comentarii

  1. Sa inteleg ca daca am windows 7 si fac upgarde la windows 8 pot introduce cheia de la windows 7 pe care il am si se activeaza windows 8 fara sa platesc altceva???

    1. Ai înțeles greșit! Când ai făcut (sau când vei face upgrade la Windows 8), primești o nouă licență. Acea licență poate fi folosită cu Windows 8.1

  2. Sa inteleg ca daca am windows 7 si fac upgarde la windows 8 pot introduce cheia de la windows 7 pe care il am si se activeaza windows 8 fara sa platesc altceva???

    1. Ai înțeles greșit! Când ai făcut (sau când vei face upgrade la Windows 8), primești o nouă licență. Acea licență poate fi folosită cu Windows 8.1

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.