Cum se actualizează baseband-ul LG Optimus One P500

Nu aveam nici cea mai vagă idee despre cum se actualizează baseband-ul (firmware-ul modemului) smartphone-ului LG Optimus One P500 atunci când, după o perioadă destul de lungă în care l-am folosit cu ROM-ul .void, am dorit să trec la Android 2.3.

Nici măcar nu știam că baseband-ul se actualizează separat, eu așteptându-mă ca acesta să fie integrat în fiecare ROM, indiferent dacă este vorba de unul custom sau unul oficial. Dar am aflat după primul upgrade efectuat, moment în care am observat că nu aveam semnal de la nicio rețea, nici 2G și nici 3G, și-am încercat să aflu despre ce este vorba.

Am aflat de pe xda-developers, forum în care caut de obicei soluții la problemele și erorile telefonului. Tot acolo am găsit și un tutorial, publicat de utilizatorul doktornotor, pe care l-am urmat pentru a actualiza baseband-ul și rezolva problema.

Cum se actualizează baseband-ul LG Optimus One P500

Pentru actualizarea baseband-ul, pe lângă telefonul cu acumulatorul încărcat, cablul de date și un PC cu Windows, veți mai avea nevoie și de aplicația LG 3G Mobile Download Program, pe care o puteți descărca de aici și de driverele USB instalate (dacă nu le aveți, click aici).

Veți avea nevoie și de baseband. Descărcați de aici arhiva ce conține firmware-ul LG-P500-20G, dezarhivați-o cu 7-zip într-un loc de care să vă amintiți cu ușurință.

Actualizare baseband v20g RO

După instalarea aplicației și a driverelor și repornirea calculatorului, conectați telefonul la un port USB și deschideți aplicația. Accesați meniul Download » Select port:

Download » Select Port

În fereastra ce se va deschide bifați (dacă nu este bifat deja) singurul port COM4 afișat, apoi apăsați butonul Connect:

Select Port to update baseband on LG Optimus One P500

La pasul următor apăsați Browse și selectați baseband-ul (firmware-ul LG-P500-20G):

Image Folder

Următorul pas constă în selectarea folderului (obținut în urma dezarhivării fișierului LG-P500-v20g.7z), ce conține imaginea originală, la “Image Folder”:

După încărcarea automată a tuturor fișierelor necesare pentru actualizarea baseband-ului dați click pe butonul Start și, dacă vi se cere, confirmați efectuarea operației.

Când aplicația a terminat operația de actualizare a baseband-ului, aceasta va afișa mesajul Download Completed!

Actualizare baseband LG Optimus One P500

Asta a fost tot! Puteți instala oricare dintre ROM-urile oficiale sau neoficiale (custom) care au la bază Android 2.3. Dacă ați instalat deja un astfel de ROM, reporniți telefonul și veți vedea că acesta se înregistrează în rețeaua GSM și/sau 3G fără nicio problemă.

Nu uitați că acest firmware al modemului permite conectarea la rețea din Android 2.3. Dacă, pe viitor, veți instala o versiune superioară a Android și nu veți mai avea semnal, va trebui să obține baseband-ul corespunzător compatibil cu respectiva versiune.

27 Comentarii

 1. Salut ca sa pot sa imi updatez un lg p500 la andrid 2.3 trb sa imi actualizez si basebandul ca eu am v10a si nu merge sa imi bag un android 2.3 ?

  1. Trebuie actualizat baseband-ul, altfel nu vei avea semnal pe telefon. Logic, asta dacă nu recurgi la actualizarea oficială și în acest caz se va actualiza automat.

 2. Ok merci, pai si sa o actualizez pe cea oficiala cum fac ca nu prea ma pricep?
  Ca in Pc Suite nu imi apare nici o actualizare disponibila. Mersi mult

 3. exista vreun program ceva daca modific ceva la telefon si apoi sa vreau sa revin la ce a avut el initial sa pot face asta un bakup ceva la soft? ca as vrea sa ii schimb basebandul si apoi android 2.3

 4. Telefonul e luat din Italia la liber si nu e codat pe nicio retea nuj dar nu am update si vroiam sa ii fac

  1. Ai un ghid aici care îți explică modul în care se realizează actualizarea pentru versiunea Italiană. Nu prea văd ce are de-a face, dar mă rog. Vezi dacă te lasă să o instalezi.

 5. Nu are treaba. O sa imi actualizez basebandul si apoi o sa vad dac amerge sa actualizez alta solutie nu cred ca e

 6. Fii atent, mi-am pus v20E ca sa pot instala un CM9 si cand am vazut pe ecranul telefonului Emergy Mode mi-a stat inima in loc …

 7. cn ma poate ajuta si pe mn…am reusit sa busesc tel de tot in urma actualizari baseband-ului….numai porneste numai face nimic….ce pot face???:(((

 8. De ce dupa ce actualizez baseband-ul ramane blocat telefonul la emblema android si nu se mai deschide pur si simplu imi arata ca se incarca si atat.ma poate lamuri si pe mine cineva

 9. Salut, am facut cum ai zis in video, telefonul a intrat in emerginecy mode si astept pe pc o groaza si nu se intampla nimic, curg minutele. Mentionez ca am bagat deja un rom de 2.3.7 si nu aveam semnal, apoi am facut ca in tutorial. Ce e de facut?

 10. Dupa ce am actualizat baseband am folosit LGMobile Support Tool si am dat actualizare,,Acum trebuie sa actualizez din nou baseband?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.