Cum se conectează calculatorul sau laptopul la TV

Iată cum se conectează calculatorul sau laptopul la TV, pentru a folosi televizorul pe post de monitor atunci când vrei să vezi un film, să redai video-uri de pe YouTube, Vimeo, Voyo, etc.

conectare-computer-televizor

Pentru început, pentru a conecta calculatorul sau laptopul la TV trebuie să știm exact cu ce mufe avem de-a face. Vom începe cum mufele televizorului deoarece în funcție de acestea vom alege și cablul de care vom avea nevoie pentru a realiza conexiunea.

Conectori / mufe

Iată care sunt cele mai răspândite mufe (conectori) în cazul televizoarelor:

mufe televizor

În imaginea de mai sus avem panoul de conectare a unui televizor HD actual. În acesta, după cum puteți observa, avem următorii conectori (mufe):

Prima coloană:

 • În primul rând avem conectorii de tip Component (RCA). Primii doi fiind utili pentru intrarea semnalului audio din surse externe (laptop, calculator, MP3 Player, DVD Player, etc.), ceilalți fiind pentru intrarea semnalul video.
 • În rândul al doilea avem un conector de tip Jack, pentru intrarea semnalului audio (laptop, calculator, MP3 Player, etc.), un conector VGA, pentru intrarea semnalului video de la calculator ori laptop, apoi încă o pereche de conectori de tip Component pentru intrarea semnalului audio.
 • În ultimele două rânduri avem câte un conector Euroscart pentru intrarea semnalelor video și audio ale dispozitivelor ce dispun de acest tip de conectori (ex: DVD Player).

A doua coloană:

 • În primele trei rânduri avem trei conectori HDMI, fiecare dintre acestea permițând intrarea semnalului audio-video din surse externe (laptop, calculator, DVD Player, etc.)
 • În ultimul rând avem un conector Digital Audio Out. Acesta permite transferul semnalului audio prin cablu optic, spre un sistem Home Cinema ce permite stabilirea unei astfel de conexiuni.

Ceilalți conectori disponibil în panou nu mai interesează pentru scopurile propuse în cazul de față.

Mufele laptop-ului sau a calculatorului desktop:

În cazul desktop-urilor (calculatoarele de birou) cât și al laptopurilor, vom avea minim unul dintre conectorii din imaginile de mai jos:

conectori calculator sau laptop

În funcțiile de conectorii calculatorului sau laptop-ului și cei al televizorului, va trebui să achiziționăm cablul necesar pentru a realiza conexiunea. Ideal ar fi, categoric, ca atât televizorul cât și calculatorul ori laptopul pe care dorim să le conectăm la acesta, să dispună de același tip de conectori. În caz contrar, conectarea televizorului la laptop ori calculator va fi posibilă doar utilizând un cablu adaptor. Adică un cablu care la un capăt să aibă mufa necesară conectării lui la calculator sau laptop, iar în celălalt, mufa necesară conectării sale la televizor.

Cabluri necesare când conectorii coincid:

Dacă unul dintre conectorii laptopului sau calculatorului sunt disponibili și în panoul de conectare al televizorului, pentru rezultate optime, legătura se va face prin acesta. Astfel, în cazul în care ambele dispozitive dispun de conectori VGA, conexiunea se va realiza cu ajutorul unui cablu VGA:

cablu VGA

Dacă atât calculatorul (ori laptopul) cât și televizorul dispun de conectori HDMI, conexiunea între acestea se va realiza, logic, cu ajutorul unui cablu HDMI:

cablu HDMI

Și, ultima variantă comună, dacă atât calculatorul (sau laptopul) cât și televizorul dispun de conectori DVI, conexiunea între acestea se va realiza prin intermediul unui cablu DVI:

cablu DVI

Dacă este posibil, e important să realizați conexiunea între calculator și televizor prin conectorii comuni. E falsă teoria conform căreia, dacă avem un calculator care dispune de o mufă HDMI și un televizor cu oricare altul, calitatea imaginii va fi mai bună dacă se folosește un cablu adaptor!

Cabluri necesare când conectorii nu coincid:

E posibil să nu dispuneți de un calculator și un televizor a căror conectori să nu fie identici. În astfel de cazuri, singura soluție de transmitere a semnalului video de la calculator la televizor fiind utilizarea unui cablu adaptor. Cabluri adaptoare avem de toate tipuri; de exemplu, atunci când televizorul dispune doar de un conector DVI, iar calculatorul doar de conector VGA sau viceversa, va trebui să utilizăm un cablu adaptor VGA-DVI:

VGA-DVI

Dispunând de cablul necesar stabilirii conexiunii între calculator și televizor, nu ne-a mai rămas decât să stabilim conexiunea între acestea.

Setările Windows pentru realizarea conexiunii:

Pentru început, facem click-dreapta pe Desktop, într-un spațiu liber, apoi dăm un noi click pe Screen Resolution. Această acțiune va face să se deschidă panoul de configurare al monitorului / monitoarelor. Dacă televizorul nu a fost recunoscut de către calculator, în acest panou vom vedea doar un singur monitor:

televizorul nedetectat

Iată care pot fi principalele cauze datorită cărora conexiunea nu poate fi stabilită:

 • mufa televizorului este defectă
 • mufa calculatorului este defectă
 • cablul este defect, prea lung sau de proastă calitate.

Dacă televizorul a fost detectat corect de către calculator, panoul de configurare al monitoarelor ar trebui să arate ca în imaginea de mai jos:

televizorul a fost detectat corect

Dar asta nu vrea să spună că televizorul va afișa automat imaginea de pe monitorul calculatorului. Pentru asta, cu ajutorul telecomenzii televizorului, va trebui să selectăm sursa semnalului video pe care dorim să o afișeze (AV1, AV2, etc).

După ce televizorul afișează imaginea transmisă de calculator, în panoul de configurare al monitoarelor, la Multiple displays, alegem opțiunea dorită, respectiv duplicarea desktop-ului, extinderea sa, afișarea doar în monitorul identificat cu cifra 1 sau în cel identificat cu cifra 2:

configurare calculator

Pentru setarea rezoluției optime, facem click pe  iconița ce reprezintă televizorul, apoi alegem la Resolution valoarea dorită (disponibilă doar selectând la Multiple displays opțiunea Extend these displays):

rezolutia

Și cam asta ar fi tot. Sper că am reușit să mă fac înțeles și că voi ați înțeles perfect cum se conectează calculatorul sau laptopul la televizor. În cazul în care aveți întrebări și credeți că vă pot fi de ajutor, aștept să mi le faceți cunoscute prin intermediul formularului de comentarii de mai jos.

Conectarea la TV prin HDMI a unui computer cu Windows 10

Este cea mai simplă conexiune dintre toate. Se efectuează prin conectarea cablului HDMI la ambele dispozitive și alegerea portului HDMI utilizat din lista de intrare a televizorului.

dispozitiv-intrare-video

Pentru a alege cum va fi folosit televizorul conectat, accesați Centrul de acțiune și dați click pe Proiectare:

proiectare

Va fi afișată o listă cu toate opțiunile disponibile, respectiv:

 • Doar pe ecranul PC-ului (Windows 10 va ignora prezența televizorului).
 • Dublare (pe televizor vor fi afișate aceleași imagini văzute pe computer).
 • Extindere (Windows 10 va trata televizorul precum un monitor secundar).
 • Doar pe al doilea ecran (Windows 10 va ignora monitorul computerului).

Dintre toate, eu prefer penultima opțiune, iar asta deoarece îmi permite să utilizez rezoluțiile native ale fiecăruia în parte. Imaginile nu vor fi distorsionate nici pe TV, nici pe monitor.

extindere desktop

Sunet prin HDMI

Dacă ați efectuat conexiunea dintre computer și televizor prin HDMI însă sunetul se asculta în continuare în difuzoarele PC-ului, înainte de toate va trebui să vă asigurați că în sistem a fost instalată o versiune  oficială a driverelor audio și video, adică una descărcate de pe pagina de suport a PC-ului de pe site-ul fabricantului acestuia.

După instalarea driverelor, dacă nici de această dată sunetul nu se aude în difuzoarele televizorului, faceți click dreapta pe Speakers (difuzorul aflat în imediata apropiere a ceasului și calendarului) » Dispozitive de redare.

Dispozitive de redare

Faceți click dreapta pe dispozitivul conectat prin HDMI la PC (monitor sau televizor), apoi alegeți din listă opțiunea Setare ca dispozitiv implicit.

Setare ca dispozitiv implicit

După ce ați făcut acest lucru, sunetul ar trebui să nu se mai audă în difuzoarele PC-ului, ci în cele a televizorului sau monitorului la care acesta a fost conectat prin HDMI.

Sunet prin VGA

Deoarece în unele dintre comentariile primite am fost întrebat de ce nu se aude sunetul prin difuzoarele televizorului, haideți să clarificăm și acest aspect. Răspunsul e simplu: fiindcă așa ceva nu este posibil!

Pentru sunet, dacă televizorul permite acest lucru, va trebui să utilizați în paralel și un cablu Jack » Jack. Un capăt îl veți conecta la mufa audio de ieșire (audio out, de obicei verde) a PC-ului, celălalt la mufa de intrare audio a TV-ului.

Pentru a reda în paralel imaginea prin VGA și sunetul prin Jack, consultați manualul televizorului sau monitorului. Meniurile de configurare diferă de la un model la altul, prin urmare doar cineva care deține același model de televizor ar putea să vă ofere detalii despre cum trebuie configurat acesta.

958 Comentarii

 1. buna cristian, ma ajuti si pe mine cu o conexiune intre MacBook Air si un smart tv Sony avand in vedere ca laptopul nu are decat USB( exista o alta varianta decat adaptorul ala de USB-HDMI)…multumesc anticipat

 2. Salut am conectat tot dar de exemplu vreau sa ma joc pe tv si nustiu cum caci vreau sa imi apara si dkstopul pe tv nu separat sa il mut eu de pe ecran calcului pe tv cum fac (de exemplu pe laptot ese FN-F3)

  1. Trebuia să încerci să citești și instrucțiunile din articol. În fine, selectează Duplicate these displays la Multiple displays (penultima imagine din articol).

 3. buna
  am legat laptopul de tv printr-un cablu HDMi si functioneaza,dar imaginea pe tv nu se vede pe tot ecranul,ce pot sa fac sa o maresc?

  1. Fie apelezi la „umplere ecran”, fie configurezi pentru televizor o altă rezoluție.

  2. Buna ziua.am o intrebare.miam conectat laptopul la tv si nu se aude. Am incercat sa pun si mufa jak sar degeaba . .mi s aaude sonorul din laptop si cand bav mufa jak nu s aude deloc.multumesc

 4. Nu te supara,nu ai idee cum se poate comporta pc-ul meu la acest TV?
  i5-4460 cpu3.20ghz(4cpu),8192MB RAM iar placa video Nvidia GTX 760,Aprox total memory 4033MB (de fapt stiam ca este 2G) Iar TV-ul este Diagonala ecran (cm):102 Rezolutie:3840 x 2160 Luminozitate:350 cd/mp. L-as putea conecta prin orice..Daca ai putea sa-mi spui si prin ce as putea sa-l conectez pentru a se transmite datele mai rapid.(placa video are hdmi,displayport,dvi) Astept raspunsul tau,multumesc

  1. Crezi ca ar merge ok cu placa mea video gtx760 pe rezolutia aia?(tv 4k) de aia are rezolutia asa mare 3840 x 2160, sau se poate schimba rezolutia din pc in cazul in care nu merge ok?

  2. Nu știu, dar poți încerca. Rezoluția se poate schimba din PC în orice moment, pentru fiecare monitor în parte, așa cum am explicat în articol.

 5. salut..! O mare rugaminte.-am un lenovo z61m ( stiu e vechi dar asta este) si un televizor Samsung lcd 420 class.. televizorul are intrare usb si hdmi.. iar laptopul -https://www.notebookreview.com/notebookreview/lenovo-thinkpad-z61m-review-pics-specs/ intrebarea este -Am si cea mai mica speranta sa conectez laptopul la tv pentru a urmarii emisiuni on line pe ecran mare..??

 6. salut,
  cum pot face ca eu sa ma uit pe net la televizor si sotia sa lucre in word de pe acelasi calculator,placa video are o iesire hdmi si iesire dvi,
  multumesc

  1. Extend these displays. Astfel, pe monitorul din stânga lași Excel, iar pe cel din dreapta poți pune aplicația prin care urmărești TV.

 7. Salut. Gasesc informatiile foarte utile, dar totusi vreau sa te intreb:
  Am un Smart TV (cu toti conectorii ca in poza ta) si un laptop doar cu USB si VGA.
  Care e cea mai ieftina solutie sa le leg?
  Multumesc.

 8. Gataaa !!! Am ales duplicate si merge aproape perfect!!! Am spus aproape perfect pentru ca tab-urile de la browser le vad cam 2/3 , iar in dreapta ecranului dupa ceas nu mai e nici macar 1 mm . 😀 Multumesc !

 9. salut

  Eu am la laptop ( hp probook 6540b ) si mufa vga dar am si mufa displayport
  am luat un adaptor de la mufa display port la mufa hdmi. Am conectat laptopul la tv prin cablu ce are doua mufe hdmi-hdmi dar nu merge ( nu se vad unul pe altul )
  ce fac gresit?

  Multumesc

 10. Buna ziua, am acer ASPIRE ES1-512, windovs 8.1, 64bit si o imprimanta hp Laser Jet 1010 pentru care am si CD. In UM la -vedere din dreapta- nu este marcat pct. 2 -indicator de acces la discul optic- si pct. 3 -butonul de eliminare disc optic-, ca sa pot scoate tavita unitatii optice sa instalez imprimanta. Am un alt laptop lenovo la care butonul de extragere a tavitei este vizibil marcat si usor de manevrat. Ce pot face si cum pot instala imprimanta in alt mod? Multumesc mult.

  1. Sunt trei modalități.
   1. Laptopul, din câte văd, are un buton fizic pentru deschiderea tăviței DVD-ROM-ului.
   2. Se introduce CD-ul în alt laptop și copiază conținutul său pe un Stick USB
   3. Se descarcă driverul site-ul HP. Din câte văd, această imprimantă nu dispune de driver oficial pentru Windows 8, dar cel pentru Vista x64 ar putea funcționa.

 11. salut Cristian ,am o întrebare: as vrea sa stiu daca am posibilitatea de a conecta pc-ul la
  tv in condițiile in care la pc am iesire vga si la televizor,fiind mai vechi, doar iesire scart si 3 iesiri RCA ..? se poate cu un cablu vga-scart ? mersii

  1. Spune te rog daca tv are doar scart si vreau sa leg laptopul la el merge adaptor vga-scart, sau mai trebuie ceva?

 12. Salut.
  Am un panasonic. 48as640, cu mufe HDMI si un laptop cu VGA. spune mi si mie te rog, pot face conexiunea intre cele 2 pentru a scoate imaginea din laptop pe tv ? Si spune mi te rog unde pot gasii cablu , convertor ? Multumesc,

 13. Am reusit conectare VGA-VGA, dar n-am sonor la televizor numai la laptop.Mai am nevoie si de cablu ptr sonor.Pot incarca laptopul in timpul conectarii la televizor?E un pic mai vechi si bateria nu tine mai mult de 1 ora .Multumesc anticipat.Santeti minunat.Maria

  1. Maria, pentru sonor trebuie „dus” și semnalul audio cumva la TV, iar VGA nu face asta. În funcție de tipul de intrare audio a TV-ului va trebui sa alegi un cablu care să permită trecerea sunetului de Jack la acesta.

 14. Salut cristian , vreau sa conectez leptopul la plasma precizez ca leptopul are mufe vga si hdmi iar plasca scArt am cumparat un cablu vga scart dar nu imi apare imagine pe plasma ma poti ajuta cu un raspuns . Multumesc.

  1. Pentru acest tip de conexiune un cablu nu-ți va fi de folos, e nevoie de un convertor de semnal.

 15. SE POATE RECEPTIONA IMAGINEA PE TV PRIN CABLU HDMI PC-MOMITOR (HDMI1) , MONITOR(HDMI 2 – TV)
  MENTIONEYCA AM UN SINGUR HDMI LA PC ŞI VREAU SĂ AM LEGATURA IN ACELASI TIMP SI CU TV SI CU MONITORUL CALCULATORULUI PRIN HDMI
  MULTUMESC

 16. Buna! Am un home cinema sony bdv e290 si lam conectat la un monitor de pc ,prin hdmi dar nu imi arata nimic pe ecran ,monitorul recunoaste ca e conecat dar nu imi arata nimic ,am pus un dvd cu film si doar se aude.

 17. Buna ziua,
  Am o mare rugaminte daca ma poti ajuta cu un raspuns: placa video are iesire dvi iar monitorul vga, am folosit un adaptor si transmite imaginea, dar dupa ce opresc pc-ul imi apare pe ecran lipsa semnal. Cum pot sa remediez aceasta problema? Va multumesc!

  1. În felul cum ai formulat întrebarea mulți vor crede că ai chef de glume. Dacă te referi la faptul că după repornirea PC-ului pe ecran apare mesajul „lipsă semnal”, problema e de la driverul video și ar trebui să dispară după actualizarea acestuia.

 18. cand bag mufa de la hdmi in laptop imi reda imaginea cu susul in jos
  cum fac sa se vada normal
  repet imaginea este cu susul in jos:)

 19. Poate nu am formulat bine intrebarea, imi cer scuze, dar dupa ce inchid pc-ul se intrerupe transmiterea semnalului video si imi apare pe ecranul negru ” Check signal cable”. Va multumesc!

  1. Înseamnă că am înțeles bine. OK, în cazul acesta instalează ultima versiune a driverului video.

  1. Răspunsul la această întrebare îl poți găsi doar la Samsung. Eu aș începe cu manualul TV-ului.

 20. Salut,am avut un smart tv samsung si l-am conectat la laptop cu un cablu hdmi si mergea perfect atit audio cit si video, am schimbat samsungul cu un smart toshiba si l-am conectat cu acelasi hdmi de laptop merge video dar nu si audi, de ce?
  multumesc

  1. Să nu recomanzi nimănui Toshiba. Glumesc, desigur! Laptopul nu e de vină, asta e clar, așadar răspunsul la această întrebare îl vei găsi doar în manualul televizorului, la conexiuni HDMI.

 21. Salut, am conectat un pc compaq la un tv LG, dupa cum ai explicat.. Pe ecran imi apare totusi… „fara semnal”

 22. Am un Tv SONY KDL-40W605B si as vrea sa vad un film pe el de pe net . Am conectat cablul HDMI in unitate ( intr-o mufa unde scria HDMI ) si dupa am conectat si la TV unde scrie HDMI si cand am dat pe HDMI la tv nu imi apare nimic , ce fac ?

 23. salut am o problema si poate ma vei ajuta ,am pus un cablu hdmi din calculator la tv smart care are 3porturi hdmi ,dar cand selectez din telecomanda unul din porturi imi spune ca nu am semanal ,problema este ca calculatorul il vede adica cand dau clic dreapata si ma duc scren rezolution ,am mutat pe fie care port ,am incercat toate posibilitatile din scren rezolution,am verificat draverele video si sunt actulizate (am si un Driver Booster ) ce trebuie sa fac ca sa se vada pe tv iti multumesc

 24. Am conectat un samsung 5500 la un laptop fujitsu prin cablu hdmi.Imagine am dar nu si sunet(doar in laptop).Cum fac sa am sunetul la tv?

 25. Salut,am o problema.Televizorul meu(lg 47lb650v) nu este recunoscut sub nici o forma in windows,de precizat ca am un pc cu placa video nvidia gt 430,driverele la zi.Am incercat tot felul de sfaturi ,cablurile sunt baga-te bine peste tot iar televizorul este setat pe hdmi ca sursa.Nu este recunoscut nici in windows si pe ecran apare no signal.As aprecia daca mai putea ajuta.

 26. Buna seara. Indraznesc o intrebare.Laptop(notbook), mufa vga, tv-ul tot mufa vga, incercf sa conectez, imi spune semnal slab cablu.am cumparat alt cablu, la fel.aceiasi problema: semnal cablu slab.ce se intampla?Am schimbat rezolutia, am urmat pasii descrisi de tine.am zis ca am cablul vechi, luat unul nou, mai scump…degeaba.semnal cablu slab….ma termina ca nu inteleg….Multumesc anticipat.

  1. În cazurile acestea nu poți face nimic altceva decât să încerci cu un cablu mai scurt, de cea mai bună calitate. Presupun că driverul video e la cea mai recentă versiune, la fel și cele chipset.

 27. Am si eu o intrebare, am conectat laptopu la tv cu un cablu hmdi merge ce merge si se opreste, misc un pic mausu si isi revine dupa un timp iara se opreste..de ce??

  1. Economizorul de energie. Control Panel » Hardware and Sound » Power Options » Choose when to turn off the display.

 28. Salut, Am un TV Samsung care il folosesc si ca monitor PC (are mufa TV so comut din telecomanda ori PC ori TV). Cum sa fac pentru a inregistra o emisiune de pe TV direct, de exemplu prin WMedia Center, cum mi-l poate recunoaste PCul ca TV tuner (se poate??)? Multumesc!

 29. buna..am si eu o intrebare . de ce nu imi merge sa vad de pe laptop la tv.??laptopu are iesire vga si tv are hdmi…am cumparat un doua cabluri hdmi cu vga converter si am bagat si nu imi merge …poate fi problema de la laptop..nici macar nu se deschide hdmi,adica nu este luminat ca sa dau clik pe el..multumesc

 30. Buna,tocmai ce am achizitionat un smart tv 3d si l-am pus la incercare ,asa ca am conectat laptopul totul a mers perfect insa am ales sa mut imaginea laptopului p tv si acum numai stiu ce sa ii fac la laptop ,de pornit porneste apare hp pe el ca la inceput insa ramane negru si nici pe tv numai apare imaginea de pe laptop,lipsa semnal cica ,ce sa ii fac??

 31. Salut cristian , am conectat leptopul la plasma printrun convertor vga scart merge totul ok dar se intampla sa se mareasca imaginea si nu mai vad bara de start

  1. În setările Windows îți apare posibilitatea de a seta o rezoluție anume pentru TV?

 32. buna. incerc sa conectez laptopul la tv prin mufa hdmi. tv nu este recunoscut, desi pana acum, mergea… alte dati cand le-am conectat. ce pot face? multumesc!

 33. Buna Cristian.
  Am un leptop Asus care incerc sa il conectez la un tv full hd prin HDMI,si nu mi se vede pe tot ecranul televizorului cred ca nu am placa video din leptop full hd,dar cu pot sa il fac sa mi se vada pe tot ecranul sau o functie de umplere ecran daca se poate?
  Multumesc!

  1. Umplere ecran poate avea doar televizorul. Dacă vrei să faci asta din Windows, singura soluție e să setezi rezoluții diferite pentru fiecare display în parte (Extend these…).

 34. Salut… laptopul meu are numai vga si tvu’ numai hdmi…cum as putea sa le conectez? Mulțumesc

 35. Salutare!….as avea si eu o nelamurire…as vrea sa cumpar 2 plasme cum as putea sa le conectez pe amndoua la laptop sau cel putin una si sa se vada in acelasi timp pe amandoua acelasi lucru???trebuie sa aiba una dintre ele iesire hdmi??? sau trebuie sa fie alceva???? Va multumesc!!!

 36. salut..mie mi s a spart display ul la laptop si speram sa ma pot conecta la tv sa l folosesc pe post de monitor..este posibil?

  1. Conectează TV-ul la laptop, pornește laptop-ul și închide-i capacul în următoarea secundă după ce-i auzi ventilatoarele pornind.

 37. Salut, am cumparat recent un laptop si as vrea sa il conectez la videoproiector numai ca problema este ca laptopul are iesirea prin mufa hdmi si videoproiectorul are mufa vga. Ce imi recomanzi sa imi iau ca sa pot sa le conectez.

  1. Dacă driverele sunt instalate corect, singura problemă ar putea fi calea de ieșire. Click dreapta pe difuzorul de volum » Playback devices » HDMI » Set as default device.

 38. imi poti da si mie un driver pt un asus x555L, cred ca nu am instalat corect sound-ul pe el, merci mult

 39. Salut, Cristian! Foarte bun articolul, insa am o intrebare. Am un calculator cu configuratia i5, 8gb ram ddr3 si o placa video din 2010, nvidia GT 220 de 1 GB vram. In afara placii video, absolut toate componentele din pc sunt noi, fiind cumparate acum 6 luni. As dori sa vizionez filme de calitate HD la televizorul care este tot HD, chiar daca are cativa anisori. Este HDMI-ul o solutie optima? Mentionez ca de la pc la televizor sunt cam 7metri, deci va trebui sa le tot lungesc cu adaptoare. De ce as mai avea nevoie? Multumesc mult!

  1. Nu folosi adaptoare! La eMag, peste 5 am găsit doar de 10, 12 și 15 m, dar trebuie să găsești și de 6. Oricum, ideea e să măsori exact distanța și să alegi cablul a cărui lungime depășește cel mai puțin distanța respectivă.

 40. Salut Cristian,

  Am un Samsung Smart TV conectat prin HDMI la un laptop Lenovo si ma uit la filme cu multiple screns.
  Problema este ca laptopul nu are sonorul asa puternic si se aude cam incet.

  Care ar fi solutia?

  Sa-mi cumpar un homecinema sau niste boxe mai puternice pe care sa le conectez la laptop?
  Laptopul are placa audio/video integrata.

  Multumesc!

  1. Conexiunea prin HDMI ar trebui să transmită și sunetul. În proprietățile de sunet a laptopului setează HDMI ca default comunication device.

 41. Salut Cristian ! Spliter pe care mi l-ai recomandat nu l-am gasit disponibil in oras si nici pe net sa-l cumpar,Ori nu stiu eu unde sa caut.Un link m-ar ajuta de mi-ai da.

  1. La un moment dat îl aveau pe conectica.ro, dar nu reușesc să-l găsesc. Eu, în urmă cu 2-3 luni când l-am cumpărat pe cel cu două ieșiri, am văzut și cu 3 în Carrefour sau Auchan. Ai aceste magazine în localitate?

 42. Salut,Cristian ! Am observat ca intrebarea mea ptr tine nu doar ca a ramas fara raspuns ci si a disparut de aici.Aveam nevoie de ajutor.

  1. Dispărut nu dispare nimic, unele doar așteaptă să le văd eu. Tocmai le-am văzut și ți-am răspuns. 🙂

 43. In orasul de provincie nu sunt Carrefour sau Auchan ci doar Penny.Am sa iau legatura cu omul apoi mai vedem.

  1. Am tot căutat indicii care să-mi dea măcar de înțeles că e cablul bun, dar nu reușesc să găsesc nimic referitor la el… Sfatul meu e să nu-l cumperi dacă vânzătorul nu acceptă verificarea sa.

 44. Buna,
  am conectat TV-ul (model Toshiba 33w3433dg) la laptop si am setat ca Extend/ Duplicate, insa in timp ce vizionez filmul pe ecranul tv-ului, in partea de sus (cam 1/5 din ecran) ramane o banda pe toata lungimea de sus a ecranului unde se schimba optiunile smart ale tv-ului, pe un fuldal alb: TOSHIBA, HDTV, CI+, USB, SMART TV, HDMI, WIFI, DVBT, DVBC … etc. As vrea sa va rog sa imi spuneti o solutie astfel incat sa dispara aceasta zona de pe ecran in timp ce vizionez filmele direct de pe laptop.
  Multumesc,
  Elena

  1. Extend, nu duplicate. Astfel vei putea seta rezoluții corecte pentru fiecare display în parte (monitor & TV).

  2. Buna seara. Am un tv samsung ue32eh6030 si un laptop Compaq presario cq60 care are o iesire hdmi. Am cumparat un cablu hdmi de la altex cu mufele aurite pe care am dat 30lei. Am conectat cablul la tv si pc, am schimbat setarile la rezolutie,imi apare SAMSUNG unde trebuie sa schimb setarile la rezolutie dar dupa ce le schimb si le aplic pe tv imi apare lipsa semnal.Am incercat si cu alt cablu dar acelasi lucru se intampla.Unde gresesc si ce trebuie sa fac? Multumesc

  1. Acela cred că e un cablu inutil (nu e activ, e prea ieftin ca să fie). Oricine poate suda conectori diferiți la capete, dar nimeni nu poate face acest ansamblu (HDMI-VGA) să funcționeze. E necesar un convertor de semnal, altfel nu va funcționa. Întrebați orice electronist și vă va spune aceeași chestie. Pentru detalii vizionați acest clip.

   Oricum, cablul respectiv costă 21 de lei. Nu e cine știe ce investiție, comandați-l și aflați pe cont propriu dacă funcționează sau nu. Totuși, dacă faceți comanda, aș aprecia efortul dumneavoastră de a ne face cunoscut deznodământul.

   Un HDMI-VGA Active (cablu convertor) ar trebui să funcționeze (conține un chip care face conversia de semnal).

   Problema cu cablurile HDMI-VGA Active e că nu sunt fiabile. Poți avea nenorocul să comanzi 3 modele diferite și niciunul să nu funcționeze dacă sursa video nu este suficient de puternică.

  2. Va salut din nou, am facut aceasta experienta sa vad ce si cum. Am cumparat un astfel de cablu ieri la pretul de 16 lei, concluzia… nu primeste semnal intradevar. Astazi o sa primesc de la emag un adaptor hdmi-vga , ma gandesc ca oi avea norocul sa faca conexiunea acest adaptor ( pret 60 lei ), ce parere aveti ?

  3. Culmea ca, acelasi tv merge conectat la laptopul meu cu un cablu hdmi-hdmi, probabil e cablul mai solid.

  4. Îmi pare totuși rău să știu că aveam dreptate, dar după cum spuneam un cablu VGA » HDMI funcțional nu există. Trebuie un cablu special, care să includă un convertor de la analog la digital.

  5. Buna ziua. Am citit ceea ce ati spus despre convertor si cablu hdmi-vga. Eu am urmatoarea problema. Vreau sa pun in paralel doua monitoare, ambele avand doar iesire vga, iar placa mea video, are care o singura iesire din Vga, hdmi, dvi. Care ar fii recomadarea dumneavoastra ca sa pot sa folosesc ambele monitoare in paralel pentru extend?

  6. La o ieșire VGA a plăcii video conectați un monitor, la cee DVI folosiți acest tip de adaptor și conectați celălalt monitor.

 45. Daca am, cum are Burdun, doar iesire VGA la PC si doar intrare HDMI la televizor, intra semnal video in televizor daca iau un cablu VGA la DVI (tata) si un adaptor DVI (mama) la HDMI si le conectez? Am vazut asemenea cabluri

  Multumesc

  1. Se pierde prea mult semnal și vei ajunge la concluzia că ai dat degeaba banii pe cabluri. În astfel de cazuri singura soluție 100% funcțională este convertorul VGA – HDMI.

 46. Merge sa conectezi la pc cu mufă VGA un cablu VGA la DVI (tată), pe care să -l conectezi apoi la un adaptor DVI (mamă) la HDMI, adaptorul fiind conectat apoi cu HDMI la televizor? Am semnal video din pc în TV în combinația aceasta?
  Mulțumesc

  1. Chiar dacă ai schimbat nickname-ul, răspunsul rămâne același pe care ți l-am dat la comentariul semnat cu MiG.

 47. Am un televizor LOEWE,sint super multumit de el,are o imagine superba(cea mai faina pe care am vazut-o pina acum la un tv) dar are doar 2 mufe scart. As dori sa-l cuplez la laptop ptr a putea viziona filme. Ce ma sfatuiti sa fac ptr a rezolva problema?

 48. Am un televizor LOEWE,sint super multumit de el,are o imagine superba(cea mai faina pe care am vazut-o pina acum la un tv) dar are decit 2 mufe scart.As dorii sa-l cuplez la laptop ptr a putea viziona filme. Ce ma sfatuiti sa fac ptr a rezolva problema? P:S: La tv mai am mufa S-video.

 49. am un televizor samsung, am conectat prima oara mufa hmdi a mers perfect, cand am vrut sa conectez a doua oara, imi spune no signal, ai ideea ce ar putea sa fie? mentionez ca mufa e noua si laptopul are 2 luni, nu cred ca pot avea probleme

 50. Salut, daca am posibilitatea sa conectez prin toate cele trei variante, care ar fi cea mai buna alegere? (exceptand faptul ca prin hdmi se transmite si semnal audio)

 51. buna, as dori sa stiu daca pot conecta laptopul care are mufa vga la tv cu tub care are mufe rca, va functiona numai cu cablu care are la un capat vga si la celalalt rca?

 52. nu pot conecta laptop la plasma ..nu am hdmi la laptotp in schimb am un vga si un cablu sunet jak si tot nu merge nu stiu de ce ??ma ajuta cineva?
  am conectat toate cablurile si nu merge

 53. Salut Cristian, ma poti ajuta si pe mine te rog cu o conexiune intre laptop( VGA) si un smat tv ( hdmi sau scart)…multumesc frumos

 54. Buna seara. Va rog mult sa imi spuneti daca tv-ul meu mai vechi, cu mufa Euroscart se poate conecta la un laptop(note-book Assus) si daca da, cum? In momentul de fata laptopul functioneaza conectat printr-un cablu VGA la un monitor. Va multumesc!

 55. Buna ziua, D-le Cristian.

  Am o intrebare: am un monitor samsung pentru calculator (deci nu tv) care se conecteaza la pc printr-un cablu VGA. Pe panoul unde intra toate cablurile, langa VGA am HDMI si DVI.
  Este posibil sa conectez monitorul cu ajutorul unui cablu care are la un capat VGA si la celalalt capat HDMI sau DVI ? Este nevoie evident de un adaptor sau trebuie si un decoder ori convertor ? Multumesc.

 56. Miam cumparat un tv toshiba 40l3433dg smart tv, am conectat laptopul la tv cu ajutorul un cablu hdmi a mers vreo 30 min apoi a inceput sa imi arata pe tv ca nu are semnal ,Poate sa fie din cauza cablului sau a mufei ?

 57. Caut o modalitate de a transmite semnalul de pe un calculator, sau leptop, pe un televizor. Mie i-mi trebuie sa am iesirea rca…pentru a trimite semnalul video scos de pe calculator la un mixer video care are intrari rca. Am vazut pe net niste convertoare…puteti sa-mi dati mai multe detalii despre aceste convertoare si daca sunt utile ?
  Va multumesc !

  1. Nu as vrea sa fac publicitate la un produs, dar as vrea sa va trimit un link la un produs ….se poate . As vrea sa-mi spuneti parearea despre acest produs….indraznesc si eu….

 58. Cred ca am gasit problema.Am incercat cu un dvdplayer si merge. Cred ca este din drivere. Ce drivere trebuie sa instalez si de unde?Mersi

 59. Va salut din nou, pai totusi daca nu exista cablu pentru hdmi-vga, de ce pe calculatorul vechi pe care aveam placa video cu hdmi mergea sa-l conectez la tv cu un simplu cablu hdmi-hdmi ..?

  1. Un cablu HDMI » HDMI preia semnalul digital și-l oferă tot digital. În schimb, după cum am repetat deja de câteva ori, un cablu VGA » HDMI trebuie să convertească semnal analogic (VGA) în digital (HDMI).

 60. Am inteles, m-am lamurit. Totusi ce se merita sa cumpar, o placa video pentru pc cu hdmi slot , conectand-o cu cablu hdmi-hdmi sau un convertor konig vga-hdmi ?

 61. Salut!
  Am urmatoarele probleme cu privire la conectarea unui laptop la un video-proiector:
  1. In momentul in care selectez „Duplicate”, imaginea de pe laptop se micsoreaza ca dimensiuni (stanga-dreapta apare spatiu negru); prin urmare, video-proiectorul proiecteaza imaginea micsorata, ccea ce e destul de deranjant;
  2. Daca ii dau comanda de cautare a unui nou ecran, nu-mi gaseste nimic, desi e conectat la video-proiector prin cablu vga.
  Crezi ca ma poti ajuta cu un sfat? Vreau ca imaginea proiectata, chiar daca are o rezolutie mai mica, sa se vada pe toata suprafata ecranului de proiectie. Multumesc anticipat!

 62. Buna ziua,
  Exista vreo posibilitate de a conecta si sunetul (adica sa se transmita sunetul din tv) sau doar imaginea? Multumesc anticipat!

 63. buna ziua
  as vrea sa-mi spuneti daca exista posibilitatea de a inregistra de pe tv lcd in laptop prin conexiunea hdmi
  multumesc!

 64. Salut.Am tv cu hdmi ,dar pc-ul are placa video integrata cu iesire vga.Daca achizitionez o placa video cu iesire vga si una hdmi pot sa conectez monitorul la acea iesire vga si hdmi-ul la tv ?ms

 65. Salut am o problema! am un cablu HDMI FUNCTIONAL. Cand conectez hdmi-ul trebuie sa dau restart la pc iar imaginea se reda DOAR prin HDMI, scot cablul trebuie sa dau restart iar imaginea revine pe monitor, nu imi apar setarile cu „Transferul” imaginii sau duplicarea ei si alte chestii..se conecteaza singur, iar imaginea nu se poate reda concomitent! ce e de facut? 🙂

 66. Buna Cristian.
  Te rog daca ai timp sa-mi dai un sfat in legatura cu următoarea situație: am laptop-ul conectat HDMI cu tv. Nu reușesc sa obțin si sunet. Am urmat pașii recomandați: mixer-system sounds-playback. Doar ca in fereastra respectiva nu apare decat speakers.

 67. Cand ma uit la film de pe laptop la tv sonorul se aude tot in laptop Cum fac schimb sonorul pe tv? Posed un tv Orion model T24-DLED-S.Multumesc

 68. Buna ziua…am si eu o intrebare…..la calculator am placa video on-board (fara HDMI, doar conectorii RCA ,mufa DVI si mufa VGA care este cuplata la monitor)..pot face legatura intre TV (cu mufa HDMI) si PC, printr-un cablu DVI – HMDI, adica am video si audio? Multumesc mult….

  1. Multumesc pentru raspuns…spune-ti-mi insa ce fel de cablu…ca sa am si audio?…ceva mufe jack?..un cablu simplu?…..

  2. nu merge totusi un adaptor compact dvi-d to hdmi?…nu stiu..este in jur de 50 lei . Obtin in felul asta video si audio?..sa cuplez dupa aceeea cu un cablu hdmi-hdmi….scuze ptr deranj

 69. Salut Cristian.Am conectat pc la un televizor Panasonic printr-o conexiune Dvi-Hdmi.Am imagine,sunet tot ce trebuie.Problema e ca nu pot face monitorul desktop principal.Cand dau sa identifice imi arata total invers(zice ca monitorul e panasonic si invers).Am incercat setarile din placa video……dau sa identifice si imi indica corect.Cand ma duc pe screen resolution din control panel apare iar problema(monitor/tv)adica mi le identifica gresit.Am tot incercat sa schimg intre ele fara succes.Poate ma poti ajuta cu un sfat.Multumesc

 70. Buna ziua, am conectat un laptop Asus cumparat in dec 2014 la un smart Samsung si a mers perfect .
  Bun toate bune si frumoase ( cred ca mai trebuia un pic umblat pe la setari dar rezolutia era multumitoare nu am mai intrat in setari) dupa vreo 4 conexiuni laptop-ul nu a mai pornit…
  noroc ca e in garantie. Unii spun ca datorita conexiunii hdmi s-ar fi distrus placa video sau placa de baza la laptop. exista niste pasi ( care sunt ) la conectarea hdmi sau niste reguli de care ar trebui sa tin cont?Eu l-am conectat pur si simplu ambele device-fiind on am comutat tv pe hdmi si …gata.
  Unde am gresit?
  Va multumesc anticipat

 71. Dacă smart tv -ul meu are doar mufa HDMI și calculatorul meu dispune de celelalte inafara de HDMI, pe când televizorul nu , exista vreo modalitate sau vreun cablu ? Va rog sa îmi răspundeți pe e-mail .

 72. O intrebare va rog. Se gaseste pe market adaptor sau tv tuner pt laptop cu hdmi? Vreau sa conectez laptopul la antena satelit

 73. Un articol clar și la obiect, un autor pe măsură și chiar mai mult ! Am urmărit explicațiile și am aplicat. A ieșit din prima. Mulțumesc !

 74. Buna ziua !
  Am un laptop acer aspire v5-531 cu mufa hdmi si un tv funai lcd cu in hdmi am luat un cablu de 1,5m si nu pot sa ma conectez. In windows nu imi detecteaza tv-ul iar pe tv nu apare imagine. Am schimbat doua cabluri, nu stiu ce sa fac. Poate fi de la driver-ul de video?

 75. Buna seara, am nevoie urgent de un sfat:eu am un leptop cu hdmi, la scoala am un videoproiector cu vga, pentru a putea tine lectile am cumparat cu cablu hdmi -vga, cam 65 lei,, e o mufa hdmi si o cutiuta cu vga” insa cand am conectat leptopul la videoproiector imi tot spunea ca rezolutia nu e buna si ca nu este semnal. Am tot umblat la leptotp la rezolutie si tot nimic, videoproiectorul nu reda nimic. Oare ce este de vina, cablu, leptopul sau videoproiectorul? Ce recomandati sa fac…..am nevoie sa folosesc metode moderne la lectie. Multumesc

 76. Multumesc pt raspuns….ai putea sa-mi faci o recomandare de cablu convertor care sa fie fiabil cel putin un an…sunt asa de multe oferte si nefiind in domeniu habar nu am……..si nu as mai dori sa dau banii pe alte cabluri fara stire…..

  1. Cu mare plăcere ți-aș recomanda dacă aș cunoaște vreun vânzător de așa ceva în Ro, dar nu cunosc, îmi pare rău.

 77. Buna ziua! Laptopul meu are doar VGA, iar TV-ul are de toate, astfel incat o sa aleg un cablu VGA. Mai trebuie si cablu Jack intre laptop si TV pentru sunet? Multumesc anticipat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.