Cum se conectează calculatorul sau laptopul la TV

Iată cum se conectează calculatorul sau laptopul la TV, pentru a folosi televizorul pe post de monitor atunci când vrei să vezi un film, să redai video-uri de pe YouTube, Vimeo, Voyo, etc.

conectare-computer-televizor

Pentru început, pentru a conecta calculatorul sau laptopul la TV trebuie să știm exact cu ce mufe avem de-a face. Vom începe cum mufele televizorului deoarece în funcție de acestea vom alege și cablul de care vom avea nevoie pentru a realiza conexiunea.

Conectori / mufe

Iată care sunt cele mai răspândite mufe (conectori) în cazul televizoarelor:

mufe televizor

În imaginea de mai sus avem panoul de conectare a unui televizor HD actual. În acesta, după cum puteți observa, avem următorii conectori (mufe):

Prima coloană:

 • În primul rând avem conectorii de tip Component (RCA). Primii doi fiind utili pentru intrarea semnalului audio din surse externe (laptop, calculator, MP3 Player, DVD Player, etc.), ceilalți fiind pentru intrarea semnalul video.
 • În rândul al doilea avem un conector de tip Jack, pentru intrarea semnalului audio (laptop, calculator, MP3 Player, etc.), un conector VGA, pentru intrarea semnalului video de la calculator ori laptop, apoi încă o pereche de conectori de tip Component pentru intrarea semnalului audio.
 • În ultimele două rânduri avem câte un conector Euroscart pentru intrarea semnalelor video și audio ale dispozitivelor ce dispun de acest tip de conectori (ex: DVD Player).

A doua coloană:

 • În primele trei rânduri avem trei conectori HDMI, fiecare dintre acestea permițând intrarea semnalului audio-video din surse externe (laptop, calculator, DVD Player, etc.)
 • În ultimul rând avem un conector Digital Audio Out. Acesta permite transferul semnalului audio prin cablu optic, spre un sistem Home Cinema ce permite stabilirea unei astfel de conexiuni.

Ceilalți conectori disponibil în panou nu mai interesează pentru scopurile propuse în cazul de față.

Mufele laptop-ului sau a calculatorului desktop:

În cazul desktop-urilor (calculatoarele de birou) cât și al laptopurilor, vom avea minim unul dintre conectorii din imaginile de mai jos:

conectori calculator sau laptop

În funcțiile de conectorii calculatorului sau laptop-ului și cei al televizorului, va trebui să achiziționăm cablul necesar pentru a realiza conexiunea. Ideal ar fi, categoric, ca atât televizorul cât și calculatorul ori laptopul pe care dorim să le conectăm la acesta, să dispună de același tip de conectori. În caz contrar, conectarea televizorului la laptop ori calculator va fi posibilă doar utilizând un cablu adaptor. Adică un cablu care la un capăt să aibă mufa necesară conectării lui la calculator sau laptop, iar în celălalt, mufa necesară conectării sale la televizor.

Cabluri necesare când conectorii coincid:

Dacă unul dintre conectorii laptopului sau calculatorului sunt disponibili și în panoul de conectare al televizorului, pentru rezultate optime, legătura se va face prin acesta. Astfel, în cazul în care ambele dispozitive dispun de conectori VGA, conexiunea se va realiza cu ajutorul unui cablu VGA:

cablu VGA

Dacă atât calculatorul (ori laptopul) cât și televizorul dispun de conectori HDMI, conexiunea între acestea se va realiza, logic, cu ajutorul unui cablu HDMI:

cablu HDMI

Și, ultima variantă comună, dacă atât calculatorul (sau laptopul) cât și televizorul dispun de conectori DVI, conexiunea între acestea se va realiza prin intermediul unui cablu DVI:

cablu DVI

Dacă este posibil, e important să realizați conexiunea între calculator și televizor prin conectorii comuni. E falsă teoria conform căreia, dacă avem un calculator care dispune de o mufă HDMI și un televizor cu oricare altul, calitatea imaginii va fi mai bună dacă se folosește un cablu adaptor!

Cabluri necesare când conectorii nu coincid:

E posibil să nu dispuneți de un calculator și un televizor a căror conectori să nu fie identici. În astfel de cazuri, singura soluție de transmitere a semnalului video de la calculator la televizor fiind utilizarea unui cablu adaptor. Cabluri adaptoare avem de toate tipuri; de exemplu, atunci când televizorul dispune doar de un conector DVI, iar calculatorul doar de conector VGA sau viceversa, va trebui să utilizăm un cablu adaptor VGA-DVI:

VGA-DVI

Dispunând de cablul necesar stabilirii conexiunii între calculator și televizor, nu ne-a mai rămas decât să stabilim conexiunea între acestea.

Setările Windows pentru realizarea conexiunii:

Pentru început, facem click-dreapta pe Desktop, într-un spațiu liber, apoi dăm un noi click pe Screen Resolution. Această acțiune va face să se deschidă panoul de configurare al monitorului / monitoarelor. Dacă televizorul nu a fost recunoscut de către calculator, în acest panou vom vedea doar un singur monitor:

televizorul nedetectat

Iată care pot fi principalele cauze datorită cărora conexiunea nu poate fi stabilită:

 • mufa televizorului este defectă
 • mufa calculatorului este defectă
 • cablul este defect, prea lung sau de proastă calitate.

Dacă televizorul a fost detectat corect de către calculator, panoul de configurare al monitoarelor ar trebui să arate ca în imaginea de mai jos:

televizorul a fost detectat corect

Dar asta nu vrea să spună că televizorul va afișa automat imaginea de pe monitorul calculatorului. Pentru asta, cu ajutorul telecomenzii televizorului, va trebui să selectăm sursa semnalului video pe care dorim să o afișeze (AV1, AV2, etc).

După ce televizorul afișează imaginea transmisă de calculator, în panoul de configurare al monitoarelor, la Multiple displays, alegem opțiunea dorită, respectiv duplicarea desktop-ului, extinderea sa, afișarea doar în monitorul identificat cu cifra 1 sau în cel identificat cu cifra 2:

configurare calculator

Pentru setarea rezoluției optime, facem click pe  iconița ce reprezintă televizorul, apoi alegem la Resolution valoarea dorită (disponibilă doar selectând la Multiple displays opțiunea Extend these displays):

rezolutia

Și cam asta ar fi tot. Sper că am reușit să mă fac înțeles și că voi ați înțeles perfect cum se conectează calculatorul sau laptopul la televizor. În cazul în care aveți întrebări și credeți că vă pot fi de ajutor, aștept să mi le faceți cunoscute prin intermediul formularului de comentarii de mai jos.

Conectarea la TV prin HDMI a unui computer cu Windows 10

Este cea mai simplă conexiune dintre toate. Se efectuează prin conectarea cablului HDMI la ambele dispozitive și alegerea portului HDMI utilizat din lista de intrare a televizorului.

dispozitiv-intrare-video

Pentru a alege cum va fi folosit televizorul conectat, accesați Centrul de acțiune și dați click pe Proiectare:

proiectare

Va fi afișată o listă cu toate opțiunile disponibile, respectiv:

 • Doar pe ecranul PC-ului (Windows 10 va ignora prezența televizorului).
 • Dublare (pe televizor vor fi afișate aceleași imagini văzute pe computer).
 • Extindere (Windows 10 va trata televizorul precum un monitor secundar).
 • Doar pe al doilea ecran (Windows 10 va ignora monitorul computerului).

Dintre toate, eu prefer penultima opțiune, iar asta deoarece îmi permite să utilizez rezoluțiile native ale fiecăruia în parte. Imaginile nu vor fi distorsionate nici pe TV, nici pe monitor.

extindere desktop

Sunet prin HDMI

Dacă ați efectuat conexiunea dintre computer și televizor prin HDMI însă sunetul se asculta în continuare în difuzoarele PC-ului, înainte de toate va trebui să vă asigurați că în sistem a fost instalată o versiune  oficială a driverelor audio și video, adică una descărcate de pe pagina de suport a PC-ului de pe site-ul fabricantului acestuia.

După instalarea driverelor, dacă nici de această dată sunetul nu se aude în difuzoarele televizorului, faceți click dreapta pe Speakers (difuzorul aflat în imediata apropiere a ceasului și calendarului) » Dispozitive de redare.

Dispozitive de redare

Faceți click dreapta pe dispozitivul conectat prin HDMI la PC (monitor sau televizor), apoi alegeți din listă opțiunea Setare ca dispozitiv implicit.

Setare ca dispozitiv implicit

După ce ați făcut acest lucru, sunetul ar trebui să nu se mai audă în difuzoarele PC-ului, ci în cele a televizorului sau monitorului la care acesta a fost conectat prin HDMI.

Sunet prin VGA

Deoarece în unele dintre comentariile primite am fost întrebat de ce nu se aude sunetul prin difuzoarele televizorului, haideți să clarificăm și acest aspect. Răspunsul e simplu: fiindcă așa ceva nu este posibil!

Pentru sunet, dacă televizorul permite acest lucru, va trebui să utilizați în paralel și un cablu Jack » Jack. Un capăt îl veți conecta la mufa audio de ieșire (audio out, de obicei verde) a PC-ului, celălalt la mufa de intrare audio a TV-ului.

Pentru a reda în paralel imaginea prin VGA și sunetul prin Jack, consultați manualul televizorului sau monitorului. Meniurile de configurare diferă de la un model la altul, prin urmare doar cineva care deține același model de televizor ar putea să vă ofere detalii despre cum trebuie configurat acesta.

958 Comentarii

 1. Salut! nu reuesc sa conectez un laptop Fujitsu S720 cu un smart tv Samsung 55ES7000 prin cablu hdmi. am folosit un adaptor dp la hdmi ptr laptop si efectiv nu simte tv-ul. ce sa fac?

  1. salut…..! am o intrebare și rugămintea de a mă ajuta daca puteți..! am incercat sa folosesc televizorul pe post de monitor cu un PC w..XP și am făcut legătura VGA..VGA între ele dar am ecranul albastru la TV cum pot sa fac setările Windows ținând cont că nu văd nimic pe ecranul TV… mulțumesc

 2. As dori sa folosesc monitorul calculatorului drept tv si am nevoie de un cablu cu VGA ai in partea cealalta cu Scart. Exista?

  1. Sigur functioneaza cauta la vitacom.ro Gasesti la ei in magazin daca esti din bucuresti sau cluj, poti merge la magazin la ei

  2. In continuarea comentariului.10 luati sidiul so I’ll bagati in calculator apoi dati pe computer, dati click pe sidi de 2ori apoi dati msetup4, va spare in sidi cu o sageata in jos, dati yes apoi instalati imprimanta.multumesc!LA revedere!

 3. Buna ziua,

  de vreo doi ani folosesc cu brio conexiunea hdmi dintr pc si tv. pe pc avand instalat w7 cu licenta perfect legal. am primit minunata oferta sa upgradez la w10 si de at6unci nu-mi mai transmite nici semnal audio nici video prin hdmi. am placa grafica ati 7870…am intrat la ei pe site, cica am ultima varianta de driver….sunet realtek, aici iar cica am ultima versiune…ca deh si le-a instalat w10 pe toate…w e cu licenta, activat, antivirus n-am…CE SA FAC? sa-mi mearga, ca doar mi-a mers fara stres. Multumesc

  1. de la placa grafica, am intrat direct pe site la ati si-mi zice ca am ultima versiune…pt windows 10 (pc e de acum 3 ani, a fost luat pe compnente si au fost piese hight end) deci nush ce sa dau altceva jos, iar audio am intrat acum pe asrock, placa de baza fiind asrock z77pro3 si dau jos de pe acolo ce drivere au pt w10

 4. Buna seara.Imi cer scuze pentru intrebare ,poate ca raspunsul a fost dat deja si nu am citit eu destul de atent comentariile anterioare dar tot o sa pun intrebarea ,am un DELL INSPIRON si asi dori sa -l conectez la un televizor cu tub ,acesta are mufe EUROSCART si AV,ce fel de cablu imi trebuie si unde asi gasi asa ceva …poate imi puteti trimite raspunsul eventual si pe mail .O seara buna

 5. Aveti un articol foarte util, dar am o intrebare totusi. Am un televizor Daewoo mai vechi care are in fata doua intrari doar (in care intra mufa de tip RCA). Sub una scrie Audio, sub alta scrie Video. Este televizor cu tub. Ce mufa mi-ar trebui de la VGA pentru televizor ? Ma intereseaza doar video, nu si audio.. Multumesc de orice sfat.

  1. Un astfel de cablu mi-am cumparat si eu acum vreo 2 ani, din pacate nu aceasta este menirea lui. Laptopul scoate semnal digital iar tv-ul prin acel RCA primeste semnal analogic. De aici rezulta ca nu functioneaza aceasta metoda.. mai este nevoie de un modul care sa coverteasca semnalul digital in analogic

  2. Cablul acela pe care l-ai cumparat nu merge sa redea pe tv poti reda cu el doar de exemplu din dvd player catre un monitor ca are intrare vga…. deci mufa scart este out si mufa vga este in, asa functioneaza, nu si invers

 6. Buna Cristi! Am vazut ca esti specialist in domeniu , ma poti ajuta si pe mn te rog!? Am un LCD Sony Bravia si un Laptop Compaq HP, LCD-ul are 3 iesiri HDMI si laptopul o singura iesire HDMI. Am cumparat un cablu HDMI de 3m , altul de 1,5 m , am umblat prin toate setarile TV-ului si nu detecteaza nimic. Are vreo legatura faptul ca laptop-ul nu are placa video? Da-mi te rog un sfat! Multumesc!

  1. Laptopul are placă video, altfel n-ai avea imagine pe monitor. Ce trebuie să faci e să umbli în setările TV-ului și să cauți sursa video (HDMI 1, HDMI 2). Conexiunea se face având ambele dispozitive oprite, apoi le pornești și configurezi.

 7. Televizorul nu are HDMI 1 si HDMI 2 doar av 1,2,3…. pc si niste setari pt HDMI( control HDMI-porn/opr; lista disponibila HDMI unde nu detecteaza nici un dispozitiv).

  1. În cazul acesta trebuie să fie pe pornit, iar semnalul în vei primi undeva pe AV 1, AV 2 sau AV 3. Chestia e că diferă de la televizor la televizor, așadar exact îți poate spune doar cineva care are același model, sau care are un atelier de reparații TV.

 8. Salut! Am ceva probleme cu conexiunea desktop – TV. Nu imi gaseste televizorul de nici-un fel. cablul doar ce l-am cumparat, testat la un vecin si functioneaza. Am o placa Nvidia GT 630, si imi apare un al doilea display uneori, insa doar pe pc merge imaginea. la tv no signal. Sper ca m-am facut inteles. scriu in graba, ca sunt plini de nervi.

 9. Bună. Am reușit sa ma conectez cu VGA dar am o mica problema. Pe tv îmi apare o culoare roz. Cum setez sa vad imaginea normal?

 10. Salut, Cristi.
  Am si eu doua intrebati.
  1. Ieri am achizitionat un monitor tv (samsung LT32E310). Pe pc am vga si pe monitor tv am hdmi (stiu ca imi trebuie cablu adaptor). Si acum vine intrebarea : dupa ce conectez cablul HDMI-VGA o sa imi arate monitorul tv ca un monitor normal? Ca am vazut un comentariu pe un site ca nu arata ca un monitor obijnuit (zicea ca are startul mai mic si ca trebuie ceva cablu care face sa se vada normal) este adevarat?
  2. Si inca o intrebare daca nu te superi: nu sti de unde se poate cumpara cablu HDMI-VGA, am fost la altex dar nu au. P.S. sunt din Cluj
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 11. Buna seara ! Am un cablu hdmi si am incercat sa conectez pc-ul la tv lcd samsung … am urmat toti pasii indicati, pc-ul mi-a recunoscut tv-ul dar in meniul televizorului nu ma lasa sa selectez optiunea hdmi 1 sau hdmi 2 ( sunt blocate , nu pot fi selectate ) iar pe source 1 sau source 2 apare imaginea neagra. Vreo rezolvare ? Multumesc !

 12. salut! nu reusesc sa conectez un macbook pro i5 la un tv philips 4k. pe tv imi apar doar niste imagini din mac, cu care vine din fabrica. trebuie facute altfel de setari decat la wds? sau sa cumpar un hdmi mai de calitate? multumesc

 13. Salutare. Am cumparat recent in cablu scart-vga si as vrea sa conectez un televizor mai vechi la laptop. Mentionez ca tv.ul are doar o iesire scart.Este posibila conexiunea ? Va multumesc

 14. ceau am un laptop nou Hp cu Hdmi si un Philips aproape nou cu doua mufe Hdmi si cablu e nou si am incerc at ink 3 cabluri si imi arata pe tv fara semnal cei de facut ????

  1. Dacă nu este recepționat semnal pe niciuna dintre sursele video disponibile (din meniul televizorului), încearcă cu alt cablu.

 15. Am si eu o problema. Ce setari trebuie sa fac cand pornesc televizoru automat sa imi apara imaginea in ea si de la laptop sa se inchida.? Am functionat asa mult timp si ceva sa intamplat, de atuncea trebuie sa setez manual. Si cand televizoru se stinge teebuie sa fac manual sa apara pe display ul de la laptop din nou… Astept pareri..

 16. Salut! Ai cumva idee ce setare trebuie facuta la macbook air 2015 astfel incat atunci cand te uiti la filme conectat la un televizor sa se inchida displayul de la laptop si sa ramena imaginea doar pe televizor?

 17. Am un laptop Fujitsu model S710 cu iesire DP si vreau sa-l conectez la un Samsung smart TV 55UES7000. Am cumparat un adaptor DP la HDMI si un cablu HDMI. Nu vede TV-ul al meu laptop de nici-o culoare….de ce?

 18. am incercat sa conectez laptopul hp dv7 cu procesor i5 si doua placi video,windows 10 pro la un tv 3d samsung prin hdmi dar nu reusit,tv-ul zice ca nu primeste semnal,cablul este bun pentru ca merge cu alt dv7 cu windows 7.Cum pot sa rezolv aceasta problema?

  1. Dacă driverele video sunt instalate iar în Windows și-n TV sunt făcute corect setările, singura soluție e să încerci cu un alt cablu.

 19. Salut

  Doresc sa conectez o tableta Lenovo (micro usb) la un monitor LG (VGA).
  As dori sa te intreb daca merge sa folosesc 2 mufe conectori intre aceste dispozitive, si anume:
  1. VGA tata-HDMI tata (https://www.ymart.ro/cumpara/cablu-de-conexiune-vga-hdmi-1-8m-3143)
  2. MicroUSB tata – HDMI mama (https://www.tableta-android.ro/accesorii-tableta/cablu-adaptor-mhl-micro-usb-5-pini-to-hdmi.html)
  M-ai ajuta enorm daca mi-ai da un raspuns,
  Merci anticipat

 20. Nu stiu de ce nu pot descarca de pe laptop pe un stick de 15 gb, unde spatiu liber e 14gb, un film 3d descarcat de pe torent, care are 6 gb. Imi spune ca fisierul e prea mare pentru spatiul unde vreau sa-l descarc. Ma poate lamuri cineva? Multumesc.

 21. Salut Cristian,am si eu o problema cu conexiunea dintre PC si TV.am luat un cablu hdmi si l-am conectat dar nu merge.nu imi arata la PC ce ai zis tu ,nu face nimic si la TV ara fara semnal.ce am de facut???poate sa fie de vina windosul????

  1. Posibil să nu fie instalate driverele video corecte (de obicei e vorba de drivere generice, instalate automat de către Windows), sau cablul prea lung/de proastă calitate.

 22. Salut cristi…. am si eu o problema cu conexiunea dintre laptop si tv… aveam windows 8 apoi am facut update la 8.1 si a mers bine… apoi i-am facut update la winows 10 si nu mai merge.
  Ai vreo idee din ce motiv nu mai merge?
  Ce as putea face?

  1. Salut Cristian! Am si eu o intrebare: Am un pc fara monitor si vreau sa conectez un tv samsung la el pe post de monitor,dar si de tv. Am mufe VGA la tv si la pc,am cumparat cablul si le-am conectat,dar tv-ul tot nu-mi vede pc-ul.
   Ce pot sa fac???????
   Tv: Samsung model:le2281b (e de prin 2009)

  2. Nu va funcționa prin simpla conectare, ci va trebui să alegi sursa video (AV1, AV2, șamd) corespunzătoare conexiunii VGA.

 23. Salut! Am o intrebare: Am un computer fara monitor si vreau sa conectez tv-ul (samsung) la pc. Am mufe VGA la pc si la tv, am cumparat cablu si le-am conectat,dar tv-ul nu vede pc-ul. Stiu ca probabil problema nu e de la pc, pt ca am conectat si o imprimanta la pc si merg (imprimanta are mufa USB).
  Deci ce pot sa fac ca tv-ul sa-mi vad pc-ul???????????
  Nu ma prea pricep la chesti deastea,dar cred ca nu are legatura ca am un pc din 2005 aproximativ,iar tv-ul din 2009.
  Tv: samsung model:le22s81b
  Va rog ajutor!!!!

 24. salut , am un leptop un amd si un tv plasma samsung, pe leptop am xp. de la inceput de cand am facut aceasta legatura intre leptop si tv imi mergea perfect fara nici o problema , dar akum nu mai vrea sa imi recunoasca tv-ul in control paner de la placa video , ca sa pot selecta tv. pe leptop am xp , si ca legatura intre ele folosesc un adaptor dvi-hdmi din leptop ptr ca nu am iesire direct hdmi , iar de aiki spre tv cu cablu hdmi , sunt constient ca sunet nu o sa-mi dea in veci dar macar imagine sa am , cum mergea inainte si mergea ft bine ,. in fine , am zis ca o fi de la windows , de la xp iam bagat windows 7 ca am zis ca o fii de la el , dar nimik , am schimbat 2 adaptoare dvi-hdmi si 2 cabluri hdmi, am zis ca o fi de la ele dar nimik , ce pot sa ii mai fac ?
  respect!

 25. Buna Cristi ..am reusit sa ma conectez de la,laptop la tv cu cablu vga ..doar ca nu merge sunetul de la boxele din tv doar din laptop ii posibil sa functioneze suntul din tv ..multumesc

 26. Buna Cristi ! am cumaparat recent un cablu hdmi de la altex si l-am conectat la un lcd sony cu 2 iesiri hdmi . Am facut tot ce ai scris mai sus dar ecranul televizorului este tot negru , desi am incercat cablul la ambele iesiri . ma poti ajuta cu un sfat ?

 27. Salut!Nu stii cum as putea face ca atunci cand ma uit la filme de pe laptop pe Tv(Smart android Philips),folosind cablu HDMI,sa pot vedea pe tot ecranu tv-ului ??Multumesc frumos

  1. Ba știu: selectează Extend these displays la Multiple displays. Asa îți va permite să alegi rezoluții optime pentru fiecare în parte.

 28. Salut
  As vrea sa cumpar un adaptor bluetooth pentru un pc si sa ma conectez la un tv smart care are bluetooth. Crezi ca o sa functioneze?

 29. ceau.am achizitionat si eu un Laptop.
  si nu imi recunoaste televizorul am schimbat cablurile am facut setarile si tot nimic.
  TV-ul e un Samsung Cod model:LS22PTD.

 30. am o nelamurire…la pc am doar VGA iar la tv am HDMI respectiv RCA am cumparat un calbu adaptor VGA-HDMI dar nu vrea sa mearga…tv-ul nu primeste semnal cum pot rezolva problema asta?

 31. isi poate explica cineva de ce pierd conexiunea la internet cand conectez cablul hdmi din laptop la tv??? apoi cand deconectez cablul conexiunea revine… si tot asa.. care ar fi problema? in rest functioneaza perfect.. pls help

 32. Salut, am un laptop care are doar iesire vga iar televizorul are numai hdmi si rca. Am încercat cu un cablu VGA – hdmi clar nu funcționează fără convertizor, sincer nu stiu la ce se poate folosi un astfel de cablu. Întrebarea mea e daca există cablu VGA – RCA si dacă da va functiona ? Multumesc

 33. Buna am si eu o problema am un laptop acer model mai vechi :D am conectat laptopul la tv prin cablu vga apare imaginea de pe laptop pe tv tremurand pana cand intra in windows iar apoi cand ar trebui afisata imaginea deskop no signal am incercat sa schimb rezolutia dar degeaba ce ar putea fi de vina multumesc .

 34. Salut , ai idee daca pot conecta laptopul la Tv prin wi-fi ? Sa pot vedea un film dar fara cabluri ? Tv-ul este LED LG Smart TV 55LB5800 Full HD… Multumesc.

 35. una seara,
  am un laptop DELL INSPIRON 15 seria 3000 si un TV SHARP; le-am conectat cu un cablu HDMI si am imagine pe TV , dar nu am sunet.
  Am incercat ceea ce apare in articol (sunet prin HDMI) dar la dispozitive de redare nu apare TV SHARP.
  Ce nu e corect?
  Imi puteti oferi un sfat?
  Multumesc,
  Cristian

  1. S-ar putea ca aceasta să fie problema. Instalează driverul, repornește PC-ul și vezi dacă îți apare HDMI la dispozitive de redare.

 36. Buna ziua,

  Am o intrebare: cum trebuie sa procedez ptr. a conecta un PC (prin mufa DVI) la un smart TV LG 43 UF 6409 (la mufa HDMI)?
  Multumesc pentru ajutor!

 37. Am un pc hdmi vreau sa duc semnal la doua tv care primesc semnal numai prin hdmi sant din america si primesc semnal numai prin hdmi sa duc la abele odata si la unu din ele tot prin hdni singura intrare sa dau intrare in tv si de la pc si de risaivar tv tot hdmi ms adica dintrun singur pc sa scot doua semnale hdmi la doua monitiare tv iar la unu din ele pe aceasi intrare hdmi sa bag doua semnale hdmi unu pc si al doilea riasiver tv ca sa nu mai schimb cablurile la pc si risaiver numai prin hdmi merge

  1. O astfel de conexiune se poate face doar cu ajutorul unui switch HDMI de genul acestuia. Ai nevoie de unui cu cel puțin două intrări și cel puțin două ieșiri.

 38. Salut
  Am un laptop Asus te 201 cu mufa micro hdmi și un TV Samsung led cu ho mi
  Cablul corect conectat pe hdmi1
  Pe tv vad doar imaginea de pornire a laptopului apoi când umblu în laptop pe tv nu se mai mișcă imaginea
  Adică deschid unim pe laptop dar pe tv e doar imaginea de desktop a laptopului
  Mă poți ajuta

  1. Ia cu mausul o fereastră și încearcă să o scoți de pe ecranul laptopului spre stânga sau spre dreapta, vei vedea cum aceasta începe să apară pe TV. Idea e că la setări ai alex extinderea, nu duplicarea.

 39. Salut, vreau sa conectez un Google Chromecast 2.0 Hdmi Streaming Media Player la un televizor Samsung LCD dar care nu are mufa HDMI. Te rog sa imi spui daca pot folosi un cablu adaptor gen HDMI la VGA, dar sa am si sunet. Multumesc anticipat!

 40. Va salut. La PC am mufa DVI si la televizor am HDMI. Am realizat conectarea. Ce vad pe monitor vad si pe televizor. Dar as dori ca pe televizor sa ruleze ceva si eu pe PC sa fac altceva. M-am dus la setari si am dat extend, dar pe televizor am imaginea dupa desktop fara iconite si nu preia nimic. Multumesc

 41. Buna ziua, am o problema cu sunetul prin HDMI, am conectat cablul la televizor LG si am video dar un am sunet, caci la Dispozitive de Redare – ( Sunet ) – ( Redare ) nu-mi apare televizorul LG caci l-am sters din gresala… as aprecia ajutorul Dv…
  Multumesc

 42. salut

  incerc sa conectez un lenovo miix 300 la un led tv samsung prin cablu hdmi(lenovo are iesire micro hdmi) dar pe ecranul tv-ul imi apare imaginea micsorata si este doar pe mijlocul ecranului,am tot incercat sa umbla in display-ul laptopului sa schimb rezolutia dar nimic,imaginea pe tv este micsorata iar in rest este negru ….am conectat acest lenovo la un alt tv (un lg mai vechi,un lcd) si acolo de cum fac conectarea cu hdmi imaginea de pe laptop apare full pe tv…..ce pot sa fac sa am imaginea pe tot ecranul la acel samsung? este o problema de cablu?de placa video?

 43. Cum aș putea conecta un PC laptop Acer cu win 7 Ultimate la un sony Bravia KDL TV fără sa îmi trebuiască tot felul se cabluri precum cel HDMI și Display Port?

 44. salut,
  incerc sa conectez un tv samsung 40J5200 la un philips hts3357. doresc sa scot sunetul din televizor prin home cinema, sa vad posturile tv si sa aud in boxele sistemului. ma poate ajuta cineva?

 45. Salut as vrea sa știu dacă conectez un laptop la un risaivar tv ca are mufa avi iar din risaivar in tv prin scart se poate vedea pe televizor cu stima

  1. N-am înțeles mare lucru din întrebarea ta. Receptorul are mufă VGA și vrei să conectezi laptopul prin el, la TV? Mufa aia e sigur pentru input?

 46. Cum fac sa conectez leptopul la un risaivar si sa vad pe leptop programele tv.?Risaivarul este conectat la o parabolica.

 47. Salut…am și eu o problema …folosesc Windows 10 și am TV conectat la laptop dar nu îmi stau pentru mult timp conectate și imaginea mi se transfera din nou pe laptop…sa fie din cauza la Windows..din cate îmi dau eu seama nu rămân satarile salvate …sa fie de la Windows sau altceva?

 48. Salut! Vreau sa conectez un laptop cu iesire VGA la un televizor cu intrare HDMI. Ce ma sfatuiesti sa fac?

 49. pot sa vad imaginea de la monitor pe tv daca conectez calculatorul la tv prin hdmi si portul hdmi de la calculator este integrat in placa de baza si nu in placa video?

 50. Buna. Am si eu o problema … nu se vede pe tot ecranul de la televizor calculatorul.adica raman imprejur cam 2cm… am incercat sa setez la imagine….indiferent pe ce mod pun televizorul gen Cinem Automat Full etc. Tot ramane dunga aia neagra pe langa,

 51. Am conectat tv-ul la pc prin cablu hdmi, am si imagine si sunet pe tv dar se poate face vreo setare de trecere in mod automat de la tv la pc si invers?Multumesc!

 52. salut .am o problema cu placa video ,nu imi vede cablu hdmi .pc este conectat la un smart tv philips . se vede dar nu se aude .normal cablu hdmi are transfer video si audio .inainte aveam un pc mai slabut si aveam tv conectat cu cablu hdmi .am facut un upgrade la placa video si acum am aceasta problema .placa video este gf.9800 gt.ma poate ajuta cineva?

 53. Salut Cristian, numele meu este Dan Ciora din Craiova, si am 42 ani, economist ! As dori sa te intreb si eu daca pot conecta un televizor NEI cu ecran plat din 1998 si mufa euroscart la un calculator pentium 2 cu windows xp ? Si cum ! :) Multumesc mult !

  1. Imposibil nu e, dar e costisitor și complicat. În primul rând vei avea nevoie de un convertor de semnal (de la 200 lei în sus). Continui?

 54. Am inlocuit monitorul pc’ului cu un tv ,(pentru a avea sonor) in mare parte merge perfect, am VGA to VGA , sunetul prin jack , dar cand intru in unele jocuri imi apare ,,Fara semnal” ( de mentionat ca daca bag monitorul pc’ului , nu face asa , doar pe tv .

  1. Dacă TV-ul nu admite rata de refresh a jocului sau rezoluția acestuia, tot ce mai poți să faci e să te joci pe monitor sau să-ți cumperi un alt televizor.

 55. Salut, Cristian. Am un smart tv pe care l-am conectat prin hdmi la laptop. Totul e ok, tv-ul primeste semnalul de pe pc. Cum pot însă inversa raportul. Aş dori să pot vedea pe pc ceea ce primeşte tv-ul prin semnal cablu. Mulţumesc anticipat.

 56. Buna ziua,Cristian.
  Ma bucur ca existi,ca ai rabdarea si abilitatile necesare!Stima!
  Te studiez de ceva timp.Se merita.

  Comentariu editat!

 57. Salut Cristian ,te rog frumos sa-mi spui daca o unitate optica de desktop se poate cumva conecta la un smart tv (fara a apela la pc,laptop ) eventual cu ajutorul unui adaptor usb , hdmi ori altceva de genul acesta .Ce fel de semnal are la iesire unitatea optica ,digital,sau audio video .Multumesc .

 58. sal.am o problema. am conectat hdmi la tv si nu.l recunoaste.am dat la rezolutie si imi apare doar fereastra cu un singur monitor.nu am alte functii sa setez
  cu acelasi cablu am incercat la alt laptop si merge.probabil sa fie de vina driverele?de unde la descarc.am instalat de curand windos. multumesc

 59. Salut , ma aflu in strainatate si nu sunt prea multii cunascatori pe aici, problema este ca modemu pentru internet are urmatoarele port usb pt cablu internet si o mufa usb tip normala sa zicem 2.0 , acum as dori sa conectez tv la modem dar insa tv nu dispune in menu de android sau smart tv dar are multe conexiuni vga, hdmi ,usb ,scart (mini). Ma intreseaza sa ma uit pe youtube sa ma conectez cu tel . Specific ca detin un tel performant . Desigur pot sa ma conectez de la pc direct tv dar spatiul nu imi ofera posibilitatea. Multumesc !!!

 60. Salut.Am un laptop Acer și un Smart TV LG și nu reușesc conexiunea prin hdmi. Imi scrie pe ecranul TV lipsa semnal. Mentionez că pot conecta alte dispozitive prin hdmi la TV,deci cred că nu e TV problema.Pot găsii o soluție?

 61. Buna cine ma poate ajuta si pe mn am cumpărat un cablu vga lam conectat de la pc la tv si funzioneaza dar problema este k nu am si audio la tv ce este de făcut??? Trebuie un alt cablu??? Sau se poate face setările din pc????

 62. Buna
  Am si eu o problema cu conectarea unui leptop la tv sau monitor, am un Laptop Lenovo IdeaPad 510-15IKB cu procesor Intel® Core™ i7-7500U
  2.70 GHz, Kaby Lake™, placa video este nVidia
  GeForce 940MX 4GB, si nu reusesc sa il conectez nici la tv (philips) prin mufa HDMI dar nici la un monitor prin cablu VGA. Cablul Hdmi este ok, un alt leptop am conecatat la tv prin acest cablu, dar pe acesta nu reusesc, iar monitorul este ok si cablul vga este luat de la un desktop functional. Ma puteti va rog ajuta cu un raspuns( mentionez sistemul de operare de pe leptop este windows 7)
  multumesc

 63. Mentionez ca am facut toti pasi din materialul referitor la conectarea unui pc la tv sau monitor dar leptopul nu il detecteaza.

 64. Buna ziua! Îmi construiesc o casa și doresc sa distribui de la pc pe 4 televizoare conținutul pc-ului(filme,poze) prim hdmi. Cum se configurează rețeaua?

 65. Buna seara ! Am o problema care ma tine frustrat de cateva zile. Daca ai putea sa arunci o privire si sa ma ajuti cumva. Mi-am cumparat un TV de 65 inch Samsung UE65KS7080 – 4k + HDR si mi-am conectat PC-ul la el, vazand ca PC-ul imi face fata la acel TV am stat si m-am gandit de ce sa nu imi cumpar alt TV de 49 inch acelasi model UE49KS7080 si sa mi-l montez ca si Monitor principal. Dar dupa montare in aceeasi seara mi-a aparut pe PC sa fac un update la un anumit program si mi-a cerut si un restart (ceva normal). Dupa acel restart PC-ul a repornit dar TV-ul a ramas fara semnal. Acum este cand imi trimite PC-ul semnal la TV este cand nu… tot trebuie sa ii dau restart PC-ului pana reuseseste sa transmita semnal TV-ului. Deci nu stiu care ar putea fii problema. Oare sa imi fie prea slab PC-ul pentru? (Am resetat si TV-ul din fabrica + am incercat si la Proiectare sa schimb pe penultima cum ai zis tu (Extindere) dar nu mi se salveaza si imi ramane pe prima optiune mereu (Doar pe ecranul PC-ului).
  Specificatiile PC-ului:
  – i7 4790 3.60 GHz
  -RAM 12 GB
  -GPU GTX 970
  -Windows 10
  Te rog sa iti dai cu parerea. Mersi mult.

  1. Nu văd nici o legătură între programe și monitor, de aceea tind să cred că problema e legată de frecvența setată în proprietățile monitorului. De asemenea, dacă nu ai făcut asta deja, îți recomand să dezactivezi din BIOS/UEFI placa video integrată.

 66. Am incercat cum ai zis, sa dezactivez din BIOS placa video integrata. Am setat-o de pe Auto pe PEG sau mai era IGD care stiu ca e placa vido integrata. Si tot asa imi face. Uite ce am incercat si asa imi merge. Daca pornesc PC-ul cu alt monitor pana imi ajunge unde trebuie sa introduc parola si pe urma schimb monitorul cu TV imi apare imagine pe TV dar daca il pornesc cu TV direct nu vrea sa imi transmita semnal la TV. Am incercat si sa il pornesc cu TV si pe urma sa scot TV si sa il bag rapid pe monitor fara sa ii dau restart sau sa il opresc si ghici ce pe monitor imi ramane ecranul negru ca si cum nu ar avea semnal, ca sa imi apara imagine pe monitor trebuie sa ii dau restart si asa isi revine. Deci nu inteleg ce poate sa aiba, te rog raspunde-mi sa stiu daca stii ce ar putea sa aiba sau daca nu caut in alta parte. Mersi mult pentru timpul acordat !!!

 67. Am achizitionat un Notebook Medion Model P6659 Akoya, cu urmatoarele specificatii :
  Intel (R) Core(TM) i7 6500U CPU @2.50 GHz 2.50 GHz.
  Installed RAM 8.00 GB
  64- bit Operating Sistem x64 based procesor.
  Problema e ca nu reusesc sa il conectez prin HDMI la un TV Samsung UE 46F6320AW.
  Mai am un Toshiba Satellite P300-13 J cu W7 Ultimate, merge fara probleme prin HDMI.
  ce ar putea fi ? e ceva probl cu w 10 ? multumesc

 68. Salut am un laptop lenovo g50 si un tv samsung smart tv conectare o fac foarte bine doar ca pe ecranul tv-ului nu se incadreaza imaginea foarte bine. ce am putea face?

  1. Si am uitat sa precizez ca am avut win 8 pe laptop si mergea foarte bine, dar de cand am win 10 nu se vede ok

 69. Buna ziua,

  am achizitionat si eu un cablu hdmi – dvi pentru a conecta pc-ul la smart-tv. dupa ce pornesc pc-ul la o oarecare perioada de timp monitorul (tv-ul) isi stinge , si aprinde iar la 2 secunde ecranul.. face destul de des asa ( de multe ori ) dar nu regulat.. imi puteti spune din ce cauza? sau macar care ar fi solutia ?

 70. Buna ziua. As vrea sa ma uit de pe leptop la tv dar nu gasesc si nu stiu unde sa intru. Am luat mufa care mi sa zis am bagato in leptop si un capat la tv hdmi.1 dar nu stiu unde sa intru . Daca se poate sa ma ajutati . Va multumesc

 71. Salut, incerc sa conectez laptop la tv cu hdmi, dar nu apare al doilea ecran in setarile din laptop (screen resolution). Am folosit acest cablu la alt laptop cu acelasi tv si a functionat. Ce ar trebui sa mai setez? Laptop Asus cu windows 7. Multumesc

 72. Buna.Poate sa-mi spuna cineva cum pot sa inchid ecranu la laptop si sa arate doar televizorul prin HDMI?

  Utilizeaza pe viitor un limbaj ce se poate intelege si de catre ceilalti participanti la discutie.
  In caz ca vei posta comentarii fara nici o noima se vor elimina fara drept de apel.

  1. Ai o combinatie de taste formate din tasta Fn si unul din F-uri, de regula F5 avand si iconita cu un monitor pe el.
   Succes!

  2. În loc de „Duplicate”, alegi „Extend”. Apoi din planul de energie setezi să nu se întâmple nimic atunci când îi închizi capacul.

 73. Am un laptop Packard Bell cu hdmi si windows 10 home si un tv cu 3 mufe hdmi si nu-l vede sub nicio forma. Pur si simplu nu se întâmpla nimic când le conectez. Precizez ca am luat cablul de nou odata cu tv-ul. Window-ul are update-urile la zi fiind cu licență.

  1. La alt TV sau monitor HDMI funcționează? În caz contrar, problema e de la driverul video instalat, care va trebui înlocuit.

 74. Salut
  Mai exista si alte mufe la calculator ? Calculatorul meu nu are nici una din mufele prezentate .Cum ma cuplez ?

 75. Salut. Care ar fi problema ca pe un cablu VGA merge , iar pe HDMI e total mort. M-ia mers pana acum ceva timp si pe urma gata , n-a mai vrut. In tv icoana aia hdmi este acsibila da laptopul nu gaseste tv-ul.

  1. Dacă e luat de la ei de pe site n-ar trebui să fie probleme; curioasă treabă. Ai încercat să conectezi laptop-ul la alt TV prin HDMI? Poate au pățit cablul, ori conectorul, ceva.

 76. Am cumparat ieri cablu nou. Probabil este mufa de la laptop. I-mi comvenea ala ca are si sonor. Pana i-mi cumpar alt sistem ca p-asta m-i la prajit un fulger joi dupa-amiaza

 77. Salut Cristian! As avea si eu 2 intrebari la care as fi bucuros daca mi-ai raspunde.
  Vreau sa imi achizitionez un Smart TV 4k pe care initial as dorii sa il conectez la laptopul meu care nu e dintro generatie foarte noua, avand o placa video modesta iar din cate am vazut prin unele video pe youtube la conectarea laptopului la un tv 4k imi va aparea imagina pe centrul ecranului datorita rezolutiei full hd pe 4k. Este Adevarat?
  Iar a doua intrebare ar fi : Care brand e mai calitativ dintre Samsung si LG?

  1. Referitor la rezoluție, aceasta e în funcție de cum ai configurat TV-ul și de specificațiile graficii. Oricum, pentru rezoluție nativă nu-l folosești ca oglindă a monitorului laptopului.
   Cât despre cele două branduri… eu folosesc LG.

  1. Achizitionezi o placa video dedicata care sa aiba si conectivitate HDMI/DVI.

 78. Salut.

  Am un PC pe care vreau sa instalez windows-ul si vreau sa-l conectez la TV cu HDMI si nu merge – exista vreo solutie? Nu am un monitor cateva zile si vreau sa ma folosesc de TV pana atunci.

  Trebuie neaprat windows-ul instalat? Sanatate.

 79. Salut.Am un laptop HP Revolve 810 g3 cu wind 8 instalat pe el. Am luat un cablu cu display port si cu celalalt capat hdmi de 1ml ca sa – l comut la un tv/monitor lg. Cand pornesc laptopul vede 2 monitoare dar daca aprind tv nu mai vrde decat ecranul laptop.Ce sa fac?

  1. De obicei exista o combinatie de taste ca le utilizezi pentru comutarea display-ului.
   Din articol imi dau seama de combinatia Tasta Windows + P.

 80. Buna ziua,
  Am un laptop la care s-a stricat placa hdmi .Cu ce cablu pot face acum conexiunea intre laptop si un televizor 4 k sa se vada si bine filmele online

 81. buna seara
  am facut si eu conecsiunde de la un pc la un tv cu cablu hdmi
  problema mea e ca pe tv imi apare ca nr.1 adica cel principal si pe pc nr2
  cum as putea sa fac schimbarea sa fie pe pc nr.1?

 82. Salut am un laptop asus rog gl552vw tv smart lg cu webos cum conectez screen laptop la tv lg smart prin wireless? Roblema e ca laptopu nu mai gaseste tv.ul inițial a mers acum nu am nici o idee daca e dau si poze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.