Cum se configurează corect / optimizează routerul wireless – Wi-Fi

Majoritatea dintre noi folosim acasă o conexiune Wi-Fi (wireless), dar puțini știm cum se configurează corect și optimizează routerul wireless. Îmi place să fiu pe înțelesul tuturor, așa că explicațiile oferite în continuare vor fi, sau, cel puțin, voi încerca să fie, cât mai simple posibil pentru a nu băga în ceață pe nimeni.

Wireless Local Area Network – WLAN


Wireless Local Area Network sau WLAN, după cum o spune și Wikipedia, aici, este o rețea locală de calculatoare, fără fir, realizată de cele mai multe ori prin tehnologie radio Wi-Fi. Wireless sau Fără Fir, înseamnă același lucru. Așadar, wireless nu este tehnologia ci termenul cu care ne referim la o conexiune fără cabluri la mijloc, stabilită prin infraroșu sau unde radio (ex: Bluetooth, Wi-Fi, WiMAX, etc.).

Echipamentele wireless


Cele mai răspândite echipamente wireless utilizate sunt routerele wirelesscu tehnologie Wi-Fi, iar în cele ce urmează vom vedea cum putem configura corect un astfel de echipament folosit acasă, pentru a evita obstacolele și interferențele cu alte dispozitive Wireless în scopul obținerii unei comunicări optime între acesta și calculator, tabletă, smartphone sau Smart TV, precum și modalitățile în care le putem proteja împotriva atacurilor și cracker-ilor.

Configurarea routerului Wireless Wi-Fi

Chiar dacă interfața Web de configurarea a routerelor wireless diferă de la un model la altul, opțiunile despre care vom vorbi în continuare poartă aceeași denumire. Dacă nu sunteți familiarizați cu interfața Web a routerului și nici nu ați accesat una similară până acum, înainte de a încerca să puneți în aplicare sfaturile din acest tutorial, citiți cu atenție manualul routerului wireless!

Interfața Web de configurare a routerului wireless


Pentru exemplificare voi folosi interfața Web a routerul D-Link DIR-600, —apropo, un router pe care îl recomand și foarte bun la raportul calitate/preț— dar opțiunile de configurare ar trebui să fie asemănătoare în cazul în care folosiți alt model, inclusiv dacă vorbim de alt fabricant. Oricum, revenind la ce am spus mai devreme, dacă nu vă descurcați, deschideți manualul routerului sau descărcați unul în format PDF de pe site-ul fabricantului.

Primul pas ce trebuie făcut pentru a configura routerul este să-i accesăm interfața Web. Majoritatea routerelor pot fi accesate la adresa IP 192.168.1.1 sau, în cazul echipamentelor D-Link, prin 192.168.0.1. 192.168.0.30. 192.168.0.50. Dacă niciuna dintre aceste adrese IP nu afișează interfața Web a routerului, de pe un calculator cu Windows conectat la router, apăsați simultan tastele Windows și R, apoi, în caseta ce se va deschide scrieți CMD și apăsați tasta Enter. În fereastra ce se va deschide scrieți comanda ipconfig (încercuită cu albastru în captura de mai jos) și apăsați Enter:

ipconfig » default gateway

Ceea ce ne interesează pe noi este adresa IP afișată în dreptul Default Gateway (încercuită cu roșu). Aceasta este adresa IP a routerului pe care va trebui să o accesăm prin intermediul Internet Browser-ului; în cazul meu, 192.168.0.1:

Autentificare router wireless

Numele de utilizator și parola ce trebuiesc folosite pentru autentificare le găsiți, bineînțeles, în manualul routerului sau pe site-ul fabricantul. De regulă, acestea sunt admin și 1234, admin și admin, 1234 și admin, 1234 și 1234admin fără parolă sau 1234 fără parolă.

Securitatea rețelei Wi-Fi a routerului wireless


Am vorbit despre și am demonstrat de multe ori, în seminarii, evenimente specifice, întâlniri cu clienții și articole, ușurința cu care poate fi penetrată o rețea wireless Wi-Fi, de către oricine, dacă se dispune de software-ul necesar, un laptop —sau smartphone— și câteva informații preluate de pe Internet. Nu sunt un expert în securitate IT, de altfel, pe cartea mea de vizită la compania pentru care am lucrat ani buni în Madrid —în ciuda protestelor mele deoarece niciodată nu m-am considerat demn pe deplin de titlul primit— scria „Expert software”. Cu asta vreau să subliniez doar că oricine, da, am spus oricine, poate afla parola unei rețele wireless Wi-Fi dacă vrea să facă acest lucru și dacă-l duce căpșorul să urmeze niște instrucțiuni simple (cea mai recentă dovada o aveți și în cadrul tutorialului pe care l-am publicat în urmă cu ceva timp și în care explicam cum poate fi aflată parola rețelelor wireless Wi-Fi, din Windows).

Așadar, chiar dacă nu este posibilă configurarea rețelei wireless Wi-Fi astfel încât aceasta să fie invulnerabilă, e bine să-i acordăm atenția cuvenită acestei acțiuni pentru a împiedica, prin toate resursele disponibile, penetrarea ei de către atacatori. Iată ce avem de făcut.

În interfața Web a routerului căutăm modului de configurare manuală a proprietăților rețelei Wireless. În cazul meu, acesta se află în Setup » Wireless Settings:

Configurare setari wireless

În proprietățile rețelei, în modulul de securizare, alegem tipul de criptare WPA sau, dacă este disponibilă, pe WPA2 Personal » TKIP/AESPSK. Categoric, vom introduce o nouă parolă, de preferință formată din cifre și cuvinte, ușor de reținut dar greu de ghicit de către atacatori. De exemplu, pentru crearea parolei putem folosi prenumele, data noastră de naștere și ultimele trei cifre ale numărului de telefon, pe care le amestecăm. Parola, în cazul meu, formată din cristian, 1984 și 768, ar fi c1R9i8s4T7i6a8n. Rezultatul, după cum vedeți, este o parolă foarte bună, greu de ghicit și în același timp neexistentă în dincționare.

Tip criptare parola wireless

După introducerea noii parole, salvăm modificările apăsând butonul aferent acestei acțiuni. Categoric, toate dispozitivele conectate la routerul wireless, vor pierde conexiunea cu acesta și, bineînțeles, pentru a le reconecta va fi suficient să introducem parola nouă.

Pentru a nu uita noua parolă, o putem scrie pe eticheta din spatele sau dedesubtul routerului.

Canalul de transmisie Wi-Fi


Routerele wireless comunică cu adaptorul wireless al calculatorului și al celorlalte dispozitive prin unde radio. Ambele adaptoare, atât al routerului cât și al dispozitivului conectat, emit și recepționează date prin intermediul acestor unde, pe un anumit canal. Pentru o comunicare cât mai bună este recomandată setarea routerului pe un canal care să nu coincidă cu cel utilizat de alte routere wireless aflate în împrejurimi.

Majoritatea routerelor au fost preconfigurate să transmită pe canalul 6 și din această cauză, adesea, se produc interferențe care nu aduc nimic bun comunicării. Așadar, pentru o conexiune wireless optimă, vom seta routerul să emită și recepționeze date prin canalul cel mai liber. Bun, dar acum mă veți întreba cum descoperim care este canalul în care transmit cele mai puține routere aflate în apropierea noastră. Ei bine, vom avea nevoie de o aplicație. Aplicația cu care lucrez de ceva timp se numește inSSIDer și este disponibilă atât pentru Android cât și pentru Windows și Mac OS X.

După cum puteți vedea în captura de mai jos a programului, rețeaua routerului meu wireless, cristianls.ro, este setată pe canalul 11. Dar pe canalul 11 mai comunică și routerele wireless ale unor vecini, identificate cu SSID-ul Act99 și Mars:

Detectarea canalului Wi-Fi

Pentru a evita interferențe produse între routerul meu și cele ale vecinilor, vom alege un canal liber în locul în care mă aflu. În cazul de față pot alege între 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 13. Eu voi alege 13 deoarece este unul dintre cele mai puțin folosite. Așadar, după ce am aflat canalul în care transmit routerele vecinilor, ne reîntoarcem în interfața Web a routerului, la configurarea manuală a rețelei wireless și alegem canalul liber sau, dacă nu este posibil, cel în care transmit cele mai puține routere wireless:

selectarea canalului wireless

Bineînțeles, salvăm modificările, așteptăm apoi confirmăm cu ajutorul programului inSSIDer aplicarea lor:

canalul wireless a fost modificat

După confirmarea modificării canalului wireless, în interfața routerului, la setările avansate ale rețelei Wi-Fi, vom alege cel mai rapid standard compatibil cu calculatorul și celelalte dispozitive conectate.

Configurarea standardului Wi-Fi


În general, routerele wireless permit utilizarea canalelor 802.11n802.11g și 802.11b sau toate la un loc, în modul Mixed. Eu prefer 802.11n dar, în cazul în care unul dintre echipamentele conectate la router nu este compatibil cu acest standard, bineînțeles, alegeți-l pe cel compatibil cu toate.

mod wi-fi

Amplasarea routerului wireless


Puține persoane dau importanță amplasării routerului wireless în locuință și din această cauză majoritatea întâmpină probleme de performanță ale conexiunii. E recomandabil ca între router și celelalte dispozitive conectate să existe cât mai puține obstacole (pereți, acvarii, obiecte metalice, etc.), și acesta să se afle cât mai departe de cuptorul cu microunde. De asemenea, în preajma routerului se va evita folosirea conexiunilor bluetooth. Dacă aveți un mouse bluetooth, chiar dacă pare o tâmpenie, renunțați la acesta în schimbul unuia wireless sau cu fir și, bineînțeles, activați adaptoarele bluetooth al laptopului, smartphone-ului și tabletei, doar atunci când aveți nevoie de ele. De asemenea, este recomandată plasarea routerului într-un loc cât mai degajat, de regulă la jumătatea înălțimii ferestrelor dacă vă veți conecta la rețeaua wireless din afara locuinței.

Tutorial video despre setarea manuală a adreselor IP

655 Comentarii

  1. Ai încercat să te joci puțin cu setările? Adică să setezi manual IP și DNS-uri în smartphone?

 1. nu am incercat … oricum am inceput sa ma resemnez in privinta asta … in trecut eu foloseam nokia c7 si aveam aceleasi probleme, iar taicameo nokia 500 si nu avea nici un fel de problema acum am 5s si ma lovesc de aceeasi problema ca la c7 …
  daca tot nu reusesc sa o rezolv pana la urma … ce mi-ai recomanda ? ce m-ar interesa pe mine un router wireless sa aiba o acoperire destul de mare …

  1. Dacă nu sunt foarte multe ziduri (<4), o direcțională de 30 de lei montată pe un router destul de ieftin ar putea rezolva problema. Totuși, eu nu sunt convins că e o problemă a routerului. Verifică-ți email-ul, ți-am dat mesaj.

 2. Salut , am si eu un rutar dl-524 , este un model mai vechi si nush ce sa ma mai fac cu el.. il configures pe static ip , toate bune si frumoase mg netu bine dar problema este ca netu mg doar ziua.. seara fix de pe la 22:15 pica , nu mai mg wi-fi nu mai mg netu mie, sau celor la care le dau net… este o problema care trebuie sa o rezolv imediat deoarece eu impart net.. si detin cablul principal [email protected][email protected][email protected] THX

  1. Dezactivează-i filtrele, dacă acestea sunt activate (advanced » filters). Sau Advanced » Virtual server.

 3. Probabil s-a mai discutat asta dar am o problema cu un router TL- WR740N , mai bine zis cu conexiunea mai multor device-uri la acest router, problema aparuta doar de cateva zile de cand am achizitionat un laptop lenovo B5400, de cand m-am conectat la reteaua wireless cu el pot sa ma conectez cu celelalte device-uri ( telefon, alt laptop, etc) doar pe „rand” si asta doar dupa un restart al laptopului/routerului.Cum pot sa rezolv aceasta problema? Multumesc.

 4. Salut.am si eu o mica problema daca sunteti amabili sa ma ajutati.cu telefonu ma pot conecta la wifi la hotel si functioneaza netu dar cu laptopul nu.imi arata limited access si semnul exclamarii.ce sa fac sa imi mearga si pe laptop…sau macar doar pe laptop?

  1. Configurează laptopul să primească automat adresa IP. Detalii în video-ul de la sfârșitul articolului.

 5. Salut , as vrea sa iti multumesc pentru blog-ul pe care l-ai creat…l.am descoperit de cateva saptamani si imi petrec mult timp sa iti citesc multe articole pt ca mi se par foarte folositoare…as vrea sa te intreb ceva in legatura cu acesc articol…am un tp-link td-w8961nd si am setat totul cum ai descris mai sus…problema e urmatoarea…am vrut sa pun ca si configurarea standarului wi-fi 802.11n dar nu imi permite si cand pun canalul 13 pe insidder (2.1) imi arata ca routerul meu merge pe canalul 13+9 si nu doar pe 13…vroiam sa stiu daca sunt niste factori importanti pentru optimizarea wi-fiului , si daca da ce pot face pt a le schimba…ms frumos

 6. Problema rezolvata, merge acum netul pe telefon ;)
  trebuia schimbat modul de securitate din automat in WPA PSK-TKIP, stearsa si readaugata reteaua in telefon
  multumesc ;)

 7. Salut , am si eu problema cu adaptorul USB wireless Netgear . Nu inteleg routerul meu nu il gaseste , altele cum ar fi telefoanele merge perfect iar addaptorul pt desktop nu reuseste sa imi gaseasca adressa de router . Am incercat si manual , nu merge. As recunoscator daca ma puteti ajuta sa gasesc solutia.

  1. Cineva te-ar fi putut ajuta dacă indicai model router și model USB. În fine, nu m-ar mira ca rețeaua să fie 802.11n, iar adaptorul compatibil doar cu rețele 802.11b și 802.11g.

 8. Salut , modelul router este „TC7200.U” de la reteaua Upc si modelu USB „Netgear WNA3100”. Poate acum se poate face ceava multumesc.

  1. Ambele sunt compatibile cu rețele 802.11n. Asigură-te că routerul transmite 802.11n și nu doar 802.11b sau 802.11g. Poți accesa panoul de configurare a routerului de pe un calculator conectat la el prin wifi sau cablu așa cum e explicat aici.

 9. Salut , Am urmat tutorial tau, nu am reusit sa ma loghezi din lipsa de username si pw. Dar am sunat la ei am incercat sa le explic pe germana frecventza tagului N , mi-au restartat routeru de cateva ori si nici un rezultat . Apoi mi-am reinstalat windowsu, din nou nici un rezultat …Probabil daca se mai poate face ceva sau va fi nevoie sa inlocuiesc usb wireless cu unul noi ,dar ma gandesc sa nu il cumpar degeaba .

  1. Salut. Singura soluție e să configurezi routerul pentru a transmite în protocolul 802.11n. Apropo, alte rețele detectează?

  1. Calculatorul trebuie să se conecteze la router, nu invers. OK, nu se conectează, dar ce se întâmplă? Apere vreo eroare, ceva?

  1. Păi înseamnă că ai introdus greșit parola, sau parola salvată nu corespunde cu cea setată în router.

 10. Salut..stau într o clădire cu chirie si net …dar cineva umblă mereu la router la setări cred si îmi limitează accesul..nu am cunoştiinţe prea bune dar dacă mă puteţi ajuta cu ceva mă voi strădui ..mulţumesc

  1. Schimbă-i parola de acces la rețea și parola de administrare. Cu asta ar trebui să fie suficient. Informațiile despre cum se face acest lucru le găsești în manualul routerului.

 11. Bună, cum pot sa configurez un router fără sa ma conectez la laptop ( nu îmi recunoaște prin cablu… Placa de rețea e problema)? Este posibil? Sau e nevoie de un pc sau laptop? Mulțumesc!

  1. Prin Wireless, de pe orice dispozitiv (PC, laptop, tabletă sau smartphone) care este conectat la el.

 12. Salut, am si eu o problema, mi-am cumparat un router Asus si nu il pot conecta la retea, am internet de la Telekom (Romtelecom), la ei mufele sunt pentru telefoane si nu merge daca il bag in router, este vreo solutie?

  1. Pentru romtelecom ai nevoie de un router cu port DSL/ADSL. Ce poți face acum, dacă nu vrei să faci retur și să cumperi un router DSL/ADSL, e să conectezi modemul Telecom la router, la un port LAN al acestuia, apoi să configurezi routerul sa lucreze ca un punct de acces.

 13. Buna seara, folosesc un router Tenda dar nu pot sa accesez orice site, de ex. pe emag nu imi intra iar pe cel.ro da, pe siteurile cu filme online iar nu intra, e din cauza routerului sau trebuie facute ceva setari? mentionez ca pe siteurile pe care intra se conecteaza foarte repede.
  Multumesc anticipat!

  1. Am impresia ca e activat ceva filtru in router, sau ceva protectie parentala.

 14. Am un led Philips 48fps8209 si nu pot sa ma conectez la reteaua wi-fi, pt. ca nu mai stiu WPS/WPS2 pe care mi le cere tv-ul. Am apasat butonul de la router (TP-LINK), dar nu se intampla nimic. Pot sa ma conectez cu telefonul si cu tableta fara parola, daca apas in setari wi fi, buton de comanda. Dar la tv nu are optiunea -buton de comanda.

 15. Multumesc,
  am resetat si am reconfigurat parola la router. S-a conectat si tv-ul la reteaua wi-fi si merge internetul.

 16. Buna!
  Am o intrebare, am internet de la rds si il aveam conectat prin cablu direct la laptop( windows 7) dar imi cadea internetul tot la 5 min. Cei de la rds mi-au verificat reteaua si cica ii foarte bine doar ca imi cade in continuare. Mi-am cumparat un router wirless si l-am configurat corect, imi apare reteaua conectata si semnal maxim doar ca nu am acces la internet. La fel se intampla si cu telefoanele si tableta, detecteaza reteua dar nu pot accesa nici o pagina. Am incercat cu o alta retea wirless si cu alta retea prin cablu si cu celeltalte retele merge perfect.
  Multumesc!

  1. Că ești conectată la rețeaua Wireless nu vrea să spună că ai și acces la Internet sau că routerul e configurat corect. Prima dată trebuie să configurezi conexiunea PPPoE în router, să faci conectarea, apoi să setezi IP-urile așa cum e explicat în video. Apropo, care e modelul routerului tău?

  2. Router Tenda, si configurarea pe care mi-ai recomandato tu am facuto dupa ce l-am instalat si in self diagnosis imi apar toate datele retelei(ip,mac,etc). Eu ma gandesc ca este o problema a retelei din moment ce am resetat totul, si in plus a verificat cu alte 2 retele care merg perfect (upc si romtelecom)
   Multumesc pt raspuns oricum:)

  3. PPPoE-ul e configurat corect cu utilizatorul si parola oferite de RDS? E setat routerul să se conecteze automat la Internet?

  4. PPPoE corect, user si parola corect,. Faza e ca si inainte de a pune routerul, imi pica conexiunea prin cablu, sau nu puteam accesa pag de net. Uneori in status punea conectat la retea dar nu la internet.

 17. SALUT! Am si eu o problema. Cand sunt conectat la router imi apare ca sunt conectat. Dar acolo unde imi apare semnalul imi apare un semn de exclamare. Am incercat sa intru pe adresa 192.168.1.1 si am bagat acolo user si parola ambele admin. Imi da eroarea asta: „User information is error please input again ” ce ar trebui sa fac?

  1. Să faci rost de datele de logare corecte, username si parola. Ce router ai?

 18. Laptopul meu nu gaseste o singura retea de wifi, cea la care am parola, in rest le gaseste pe celelalte din jur. Este sigur o problema, deoarece de pe telefon sau de pe tableta o gasesc si ma pot conecta la ea. Ce rezolvare ar fi?

  1. Să identifici problema și să o elimini. Poate fi de vină tipul de securitate al rețelei sau protocolul. Dacă laptop-ul e mai vechi, iar routerul e setat să transmită în 802.11n, atunci laptop-ul nu va „vedea” rețeaua.

 19. Trebuie sa sustin un examen practic pentru serviciile Telekom(router W724 sau HG 658)
  •Port forwarding
  •Modificare adresa IP CPE
  •Configurarea interfetelor 1 si 2 ptr IPTV
  •Configurarea interfetelor 3 si 4 ptr internet
  •Securizare ( filtrare MAC, blacklist, whitelist )
  •Configurare SSID ( norma , nume ,parola, criptare )
  •Configurarea CPE-ului in bridge pentru internet
  •Restrictionare internet pe interval de timp si pc-uri si blocare porturi pentru tcp si telnet
  •Email abuse detection
  •DMZ
  As dori si exemple,pt ca nu prea ma lovesc de aceste probleme.

  Daca ma puteti ajuta,raman dator!!!

  Multumesc anticipat,

  Cu stima,

  Sandu

  1. Se poate explica, dar necesită timp și nicidecum nu se poate face într-un comentariu dacă ai intenția să înțelegi ceva. Când ai examenul? Întreb fiindcă zilele astea sunt foarte ocupat, dar cam de aici în vreo 2 săptămâni pot publica un „mini-curs”.

 20. Am cumparat un router tenda vreau sa ma conectez la internet de pe tableta …numi merge netu ami tot cere sa ma loghez ce sfati imi puteti da?

 21. Multumesc pt raspuns.Examenul e maine.Astept oricum „mini-cursul”.Poti sa-mi explicit,pe scurt,cum trec din routing in bridge(si invers)un 658b?
  Inca o data,multumiri!

 22. Salut…am 2 pc-uri,la unul am net dl RDS,prin cablu,iar la celalalt as vrea sa ma conectez separat printr-un router…e posibil da?ma poti indruma un pic um anume fac?router-ul e un Tenda N3

  1. Poți doar dacă al doilea PC se va conecta la router prin Wireless. În primul rând cablul RDS îl conectezi la portul WAN al routerului. La portul LAN conectezi PC-ul care se află lângă el, ia la Wireless celălalt.

   O conexiune RDS » PC1 » Router » PC2 ar condiționa conexiunea PC2 de funcționarea PC1, în plus, PC1 ar trebui să dispună de două plăci de rețea și să fie configurat ca atare.

   Chiar dacă te costă dublu, consider mai indicată achiziția unui WR841N în cazul în care vrei ca ambele PC-uri să se conecteze prin cablu, acesta dispunând de 4 porturi LAN.

  1. Basic » Wan New » Enable WAN – secelceaza Internet din lista de servicii » Selectează Bridge în lista Connection Type » Submit.

   Evident, trebuie configurat și sistemul de operare, dar la asta se rezumă configurarea routerului. Pentru routing aduci valorile la cele inițiale. Dacă ți-e mai ușor, înainte de a comuta în bridge notează-ți pe ceva setările existente.

 23. Buna ziua ..Cristi…..am vazut ca postezi ,programe ajutatoare f bune ,rugamintea mea ,daca ma poti ajuta ,nu prea sant un expert in PC,mi-am cumparat un router si vreau sa-l pun in functiune ;mentionez ca router-ul va trebui lagat dupa alt router, si aici ma incurc ,am incercat sa-l folosesc pe post de switch dar cand merge cand nu merge ..daca esti amabil si-mi poti explica putin pasi pe care trebuie sa-i urmez… [sa dau router-ul innapoi nu se mai poate ] asa ca trebuie sa incerc cu el.. multumesc anticipat

  1. Cel mai simplu e să faci legătura între el și celalalt router prin portul LAN1. Dacă routerul conectat la Internet are IP local 192.168.1.1, atunci routerul al doilea trebuie să aibă neapărat o adresă IP diferită, eu prefer 129.168.1.2 în astfel de configurări.

   În al doilea router pui la DNS1 adresa IP a routerului conectat la Internet, respectiv 192.168.1.1. DNS-ul secundar poate fi 8.8.8.8, 8.8.4.4 (DNS-uri Google), sau orice alt DNS.
   La gateway setezi tot adresa IP a routerului conectat la Internet, adică 192.168.1.1

   Activezi și DHCP, de preferat în rangul 192.168.1.100 » 192.168.1.150, pentru ca fiecare dispozitiv conectat la el să primească automat setările de rețea. Dacă preferi o adresă IP locală fixa, setezi adresele IP a dispozitivelor crescător, începând de la 192.168.1.3, adică:
   192.168.1.4
   192.168.1.5
   192.168.1.6

   Gateway va fi pentru toate 192.168.1.1
   Netmask: 255.255.255.0
   DNS-urile pot fi oricare, de preferat unele rapide. Eu le folosesc pe cele ale Google 8.8.8.8 și 8.8.4.4

 24. Salut. Este posibil ca din cele 2 routere tp link din casa sa nu poata interactiona cu nici un smart tv din casa? De ce? Daca fac un t3lefon hot spot merge foarte bine smart ul. Merci

  1. Da, e posibil din mai multe cauze. Una dintre acestea ar putea fi tipul de securitate care protejează accesul la rețeaua Wireless, alta protocolul. De exemplu e posibil ca routerele să transmită în n dar TV-u să se poată conecta doar ba b/g. Ar mai putea fi și fiindcă nu pot fi obținute setările de rețea, problemă care se rezolvă prin activarea dhcp.

  2. Si care ar fi solutia? Telefoanele si calculatoarele sunt ok. Ce setari in routere trebuie sa fac?

  3. Dacă restul dispozitivelor sunt OK, încearcă să schimbi tipul de criptare a parolei. Pune, temporar, criptare WEP și vezi dacă funcționează.

 25. Am un laptop fujitsu siemens și routerul este tp-link de 300 mbps .Routerul este conectat la alt pc și aș vrea să mă conectez cu routerul fără să conectez un cablu . Pot să fac asta? dacă da , cum?

  1. Prin Wireless (Wi-Fi). Activezi și configurezi rețeaua Wireless în router exact așa cum e indicat în manual, apoi te conectezi la ea de pe laptop.

 26. Salut!
  M-am uitat putin pe net si nu am gasit nimic de moment ceva sa ma ajute la o problema,poate tu (sau cineva) stie…Exista posibilitatea de a afla parola Wi-fi de un router cu care sunt conectat prin cablu la internet? E vorba despre router-ul de la munca pe care nu pot sa il resetez si nu am acces prin 192.168.1.1 pt ca e schimbata parol. (sunt in Spania… nu cred ca conteaza asta)

 27. Bună! Am internet de la RDS si router D-Link N300 cumpărat anul trecut.
  Totul a funcţionat bine până anul acesta. Router-ul nu mai transmite internet („globul pământesc nu este verde”, cum spune Juniorul meu)
  L-am dus la service, testele au ieşit ok. Îmi poţi scrie, unde ar putea fi problema? Mulţumesc! O zi minunată!

  1. Presupun că sunt configurate greșit numele de utilizator și parola pentru conexiunea PPPoE. N-am acest router, altfel ți-aș fi spun ce meniu trebuie accesat pentru setarea acestora, dar manualul ar trebui să-ți fie de ajutor pentru a găsi locația acestor setări.

  2. Mulţumesc pentru răspunsul tău rapid! Numele de utilizator şi parola sunt corecte, sunt foarte sigură de asta.

  3. Dacă routerul e setat OK, iar computerul a fost configurat așa cum e explicat în tutorial, doar RDS poate să rezolve problema. Ia legătura cu ei și cere-le să trimită pe cineva.

   Preventiv, înainte de a-i suna ai putea configura computerul să se conecteze la Internet prin cablu, pentru a te asigura că setările sunt cele corecte.

 28. Prin cablu mă pot conecta la internet fără probleme. Voi suna la RDS, probabil sunt anumite setări , ce doar ei, le ştiu.
  Mulţumesc din nou! Paşte liniştit şi fericit!

 29. Buna ziua,
  Am achizitionat o tableta Prestigio MultiPad 4 Quantum 8.0 3G PMT5487 si nu reusesc sa o conectez la routerul Huawei de la Telekom( am un telefon nokia 625 se conecteaza fara nici o problema).Mesajul este ca sunt probleme de autentificare, iar internetul este scurizat cu ceva de genul WPA/WPA2(nu mai sunt sigur nu am tableta acum la mine).Ce sanse am sa o conectez.
  O zi buna!
  Sarbatori Pascale Fericite!

  1. Dezactivează temporar parola de protecție a rețelei și încercă să te conectezi fără. Dacă tableta se conectează, înseamnă că e de vină tipul de securitate utilizat, caz în care va trebui să protejezi rețeaua cu unul dintre tipurile indicate de fabricantul tabletei în fișa tehnică sau manual.

 30. m-am mutat langa verisoara mea care avea internet de la RDS si i-am cerut voie sa cumpar un router Router Wireless TP-LINK TL-WR841N, 300 Mbps,pe care l-am instalat dupa instructiunile de pe Cd-ul furnizat de ei.Problema e ca la mine merge excelent,pe laptopul meu,iar la ea netul merge infiorator de incet,se invarte ,se invarte ….Puteam eu sa gresesc la instalare ?ma simt vinovata,va rog sa ma ajutati cu o idee,multumesc.

  1. În cazul acesta e posibil să fie setat greșit PC-ul. Care-i adresa IP a routerului? Dacă e 192.168.1.1, setează proprietățile adaptorului PC-ului în felul următor:

   192.168.1.35 (IP)
   255.255.255.0 (NETMASK)
   192.168.1.1 (GATEWAY)
   8.8.8.8 (DNS1)
   8.8.4.4 (DNS2)

   În video-ul de la finalul articolului e explicat cum faci acest lucru.

 31. cineva mi-a zis ca poate nu are calculatorul wifi ,dar unde sa ma uit daca are sau nu?cineva mi-a zis ca pot cumpara un adaptor ,dar eu am cumparat odata ,si sta nefolosit un adaptor 11N Wireless USB Adapter,asta imi foloseste la ceva acum sau nu?

 32. Bunaziua sunt abonat la upc daca modific ip calculatorului si a ruterului se schimba si adresa online sau fiind abonat nu am voie sa modific nimic ?

  1. N-au a face una cu cealaltă. În PC poți modifica tot ce dorești, dar din felul în care ai pus întrebarea, dacă PC-ul are acum acces la Internet, ar fi de preferat să lași așa cum este,.

 33. am ip dinamic de la upc dar nustiu de ce nu se schimba fiind acelas ip de 3 luni neschimbat este posibil sa fie din windows ceva? cei de la upc au spus ca am dynamic iar cel static dispun doar cei care incheie contract pe pers juridica ? va multumesc

  1. singura metodă de a forța schimbarea adresei IP e să oprești routerul și să-l lași oprit câteva minute. Dacă nici așa nu se schimbă, lasă routerul oprit câteva ore, de exemplu de seara când mergi la culcare până a doua zi când ai nevoie de Internet.

 34. Salut . am o intrebare dc nu ma pot conecta la internet prin wirLESS am incercat deja cu ip cum ai facut in tutorial dar nu reusesc . ma refer la< pc. nu pe tel. multumesc

 35. Salut! Am un router hg658 de la telekom si am facut un server de cs la care altcineva nu se poate conecta! Ma puteti ajuta?

 36. Salut Cristi!
  Te rog daca poti sa mă ajuti cu un E-Mail in care sa îmi explici cum pot bloca traficul de net doar pe anumite site-uri, adica atunci când cineva doreste sa se folosească de internetul transmis prin router meu sa poata accesa doar un anumit site nu toate site-urile. Stiu ca SID-ul se poate configura la un router dar nu stiu cum sa o fac.

  Daca ceea ce am cerut eu este real si posibil te rog contactează-mă!

  Mulțumesc.

 37. Buna Cristian!
  Am si eu o problema:
  Am un router Asus RT-N10E care de catva timp merge cam greusi m-am gandit sa intru sa schimb parola. Dar ce sa vezi, am intodus IP-ul 192.168.1.1,user name: admin/
  password: admin si cand dau „ok” NIMIC. Nu pot intra in setarile routerului. I-am sunat pe cei de la [email protected] si am primit un raspuns terifiant ca nu da informatii despre routerele personale. Atunci mi-a venit o idee ca ei ([email protected]) au blocat routerele personale, ca sa luam de la ei aparatele lor. Intrebarea mea este „Se poate???”
  MULTUMESC ANTICIPAT

  1. Păi ei de unde să știe parola? În fine, dacă nu-ți mai amintești ce-ai configurat, dă-i reset și devine iar „admin”.

 38. Buna,spuneti-mi si mie va rog de ce nu imi pot conecta tableta allview city+ la nicio retea wifi.cand vreau sa ma conectez,indif de retea,imi scrie cautare ip/e conecteaza dar atat…ce pot face?repet,asta se intampla pe orice retea wifi,inclusiv pe router-ul de acasa.rog raspuns merci

  1. Problema e posibil să se rezolve setând adresa IP manual. În manual ar trebui să găsești indicațiile pentru a face acest lucru.

 39. Buna ziua, Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, pana azi am fost conectata la router si mergea foarte bine, astaxi mi so deconectat deodata si nu imi mai accepta parola , imi zice ca este gresita;va rog imi puteti spune ce pot face??

  1. Dacă parola apare ca fiind greșită, cel mai sigur cineva a schimbat-o.

 40. Salut Vreau sa aflu si eu cum pot afla ipul dinamic si sami mearga servarul de cs !!

  Ps : Iau Wifi Prin Antena !!

 41. Cum as putea seta routerul sa permita accesul la retea doar dupa ce se da un check in sau un like la pagina noastra de facebook?

 42. Buna…te-as ruga sa ma ajuti si pe mine cu un raspuns….am incercat sa configurez un router d link ac 750 in aceeasi metoda prezentata de tine si totusi dupa cateva minute reteaua cade…aceeasi problema mi-a aparut si cu un alt router tp link pe care il foloseam de vreo 3 ani fara probleme…deodata mi-a cazut reteaua…cei de la upc mi-au spus ca e [problema cu routerul meu…insa cu 2 routere aceeasi problema…nu mai stiu ce sa fac…

 43. ok, routerul l-am conectat la modem si dupa aceea am intrat in interfata routerului si i-am facut setarile necesare…avand internet de la upc am selectat DHCP, Dynamic ip, la Mtu am lasat 1500 iar la mac adress am completat-o pe cea vazuta in statusul de pe interfata routerului, fara sa apas pe clone mac adress…nu stiu unde gresesc…nu e prima oara cand instalez un router insa cum iti spuneam de saptamana trecuta nu mai aveam acces la net cu routerul tp link…si desteptii de la upc mi-au sugerat ca e defect routerul, am luat altul si surpriza…aceeasi problema…singura lor solutie este sa iau router de la ei care are si switch…insa chiar nu vreau sa mai depind de ei fortat 2 ani…undeva gresesc…am urmarit si tutorialul tau si am setat la fel peste tot

 44. Buna ziua,
  Sunt Calina Mihaela din Slobozia si v-am urmarit lectia de conectare; referitor la subiectul respectiv, persoana mea detine doua dispozitive conectate de acelasi operator pe adrese de Ip diferite pe un singur fir la un router cred si din ce-am urmarit exista riscul ca dispozitivele mele conectate nestiind daca m-am exprimat bine, sa se contrazica din punct de vedere al conexiunii si nesiguranta mea este ca provider-ul de internet imi urmareste miscarile sau modifica pur si simplu acolo unde se afla conexiunea deoarece asa mi s-a intamplat cam acum doua saptamani; avand un desktop si un laptop ce functioneaza pe un singur fir avand in vedere ca vreau sa configurez mai tarziu un desktop ce sa functioneze pe modem cu telefon fix, in acest moment cum pot conecta la internet fara a gandii domenii de actiuni nepotrivite un laptop vechi, sa detin siguranta ca nu sunt urmarita de nimeni si nu stiu daca un router wi-fi Huawei E5220 air net 3G + E5220 functioneaza, este necesar si adaptor daca este stantat bec si desen wi-fi pe dispozitiv, adica in sensul daca exista router trebuie parola schimbata de fiecare data in momentul in care nu exista fir? va multumesc pentru intelegere sunt o persoana cu afectiune de handicap care nu poate asimila decat anumite softuri mai ales ca provider-ul nu-mi permite functionarea pe fir a unui dispozitiv decat sub wirelles contrazicandu-ma ca obliga clientii la lucruri nepotrivite fara nicio baza de suport si-mi cer scuze aca mesajul pare nepotrivit, nefiind intentionat.

 45. Mai exista un impediment: unitatea rcs-rds a vrut sa-mi faciliteze o oferta prin care in contractul respectiv se precizeaza unele specificatii ale caror realitati nu sunt prea mult adevarate deoarece ce cuprinde contractul nu este in conformitate cu realitatea; va multumesc

 46. Buna! Am un wireless d-link GO-RT-AC750 , si nu reusesc sa ii dau de cap sa il sa mearga! Ma poti ajuta? Spunandu mi pas cu pas ce si cum as putea proceda?

 47. Salut!
  Am și eu doua rețele formate din: router asus (A) 3 pc și doua wireless , și un router wireless edimax (B) din care doresc sa dau internet gratuit în limita la 20mb. Problema este ca la conectare routerul B afișează și prima rețea interna a mea. Conexiunea fiind realizata în felul următor, A port 3 și B conectat la Wan dar tot se vede cloud ul meu din rețeaua mea. Cum as putea sa rezolv aceasta problema.? Mulțumesc anticipat

 48. Iti multumesc pentru descrierea configurarii acestui router Wirelles.
  Acum am Wi-fi in casa cu ajutorul tau
  Ai facut o treaba buna

 49. va rog ajutati-ma, cu calculatorul pornit wifi pe telefon activat i-mi da eroare de retea, verificati conexiunile la retea cu sa-l setez telefonul sa am acces la internet. Multumesc

 50. salut,am un router lb-link si imi tot da batai de cap,jos in bara in coltul din dreapta unde este conexiunea imi da un mesaj iar daca dau pe el imi deschide un browser si ma deconecteaza, asta am patit doar pe acest tip de router, net am de la rds prin modem dar l-am mai testat la altcineva pe romtelecom si aceeasi poveste.Te rog daca poti sa ma ajuti lasa un mesaj sau pe mail. Ms

  1. Niște screenshot-uri sau un copy & paste al mesajului respectiv ar fi de folos ca să ne facem o idee despre ce mesaj e vorba.

 51. salutare am un router tplink model Wireless Lite N Router
  Model No. TL-WR740N si nu reusesc sa ma conectez cu alt device la el. am cautat tot felul de tutoriale si facut tot felul de setari si nimic tot nu am reusit… am 3 smarturi un xperia un samsung s2 si un nokia c700 efectiv nu se conecteaza, in schimb cu cele 2 laptopuri nu am probleme nici vecinu nu are probleme la conectare cu laptopul doar cu samsungul s4 nu se poate conecta…. ce se poate face?

 52. Buna ziua

  Am un router wireless DIR600 , achizitionat si instalat acum aprox 3 ani. De ceva timp, am sesizat ca niciun device nou nu se poate conecta la wireless. Nu stiu daca exista vreo limitare a nr maxim de device-uri permise sau daca e vorba despre altceva.
  Oricum, intentia mea e sa resetez reteaua, insa nu tin minte ce date am pus. Cu siguranta am schimbat „admin” cu ceva. Ce varianta am ca sa functioneze?

  Multumesc,
  Natalia

  1. Salutare.
   Din ce observ parola default a respectivului model este practic inexistenta.
   Incearca sa il resetezi prin butonul de pe spate ori lateral,mascat de regula printrun mic orificiu sub forma unei gauri ori fiind afisat sub forma unui buton ce iese in evidenta fiind scris sub el RESET.
   Sa ai la indemana datele de logare furnizate de ISP pentru configurarea ulterioara a conexiunii ppOe.
   Cel putin asa este prezentat in acest emulator.

 53. Salutare! am o mare problema..
  am un router TP Link, care nu emite, si un AP Edimax, legat de TPLInk, ca sa fie in aceiasi retea (configurat).problema este ca nu ma lasa sa contectez mai mult de 16 dispozitive, si nu inteleg de ce!

 54. Cum fac actualizarea router’ului dupa tableta. Ai idee. Ajuta-ma te rog pentru ca de 3 zile tot caut raspuns si nimic….in zadar.

 55. Salut ! Am internet de la rds, si am conectat deja un router dlink dir 600, dar mai am un alt modem de la romtelecom, pe care as dori sa l amplasez in alta camera pentru ca nu bate wireless ul de la dlink asa departe. Intrebarea este daca as putea sa fac cumva ca acel modem de la romtelecom sa se comporte ca un router si sa l conectez cum la dlink sau la celalalt modem huawei ? Multumesc !!

 56. Buna!Am un router netis wf2412 si nu mai pot sa accesez meniul sau sa il instalez cu link-ul pe care il are pentru a intra in meniul routerului.In prima faza imi aparea,iar acum cand vreau sa il insatale nu pot pentru ca nu imi mai apare.Imi spune ca nu exista conexiune la retea desi am verificat de mai multe ori cablurile si erau conectate bine.Ce ar trebui sa fac?

  1. Da, mai mult ca sigur e defect. Atunci când computerul e configurat greșit, Windows detectează conexiunea la rețea, dar îți spune că n-ai acces la internet (iconiță galbenă).

 57. Salut. Am acasa un sistem de supraveghere video si nu pot sa vad camerele dacă sunt conectat prin Wi fi. Dacă ma conectez prin datele mobile ale tel sau din alta parte prin Wi fi, le pot vedea. Am chemat 3 specialiști dar degeaba. Mi-a zis cineva ca s-ar putea sa fie o problema in satarile ruterului- d-link wireless n gigabiți router. Ms mult

  1. Din setările routerului nu prea cred devreme ce poți accesa streaming-ul prin Internet. Cel mai sigur firewall-ul din PC blochează conexiunea. Oricum ar fi, nu te pot ajuta cu mai multe detalii având în vedere că din configurația respectivă nu cunosc nimic altceva decât modelul routerului.

 58. Salut! Incerc de cateva ore sa configurez o retea wireless si mi-am prins urechile in setari. Folosesc un router EDIMAX BR-6104K, iar acum incerc sa instalez un router wireless tp-link wr841nd, dar fara succes. Mentionez faptul ca, conexiunea la net este PPPoE(asa am folosit-o pana acum). Din cate am citit pe net, pasii sunt simpli daca ai un modem. Intrebarea ar fi se poate instala reteaua wireless fara modem, doar cu router-ul EDIMAX ? Merci!

  1. Quick Setup » Next » bifezi PPPoE/Russian PPPoE » Next » Introduci nume de utilizator + parola oferite de furnizor (UPC/RDS/ETC) » Next

 59. Buna seara! Am si eu o problema : de curand am cumparat si eu un router Netis 2412 si la fel, am incercat sa il instalez. Evident, nefiind informaticiana, cred ca am configurat gresit – in loc de PPPoE am facut CLIENT. Poate fi si asta o problema? Ideea e ca de cate ori incerc sa scriu adresa interfatei 192.168.1.1 nu imi merge. Prima oara am reusit, dar acum nu inteleg de ce nu poate sa mearga.
  De asemenea, internet este doar la calculator, nu prind si cu alte dispozitive.
  Si nici butonul de resetare de pe spatele routerului nu merge. Nu imi face nicun fel de schimbare.
  Nu mai stiu ce sa ii mai fac! Am incercat de o saptamana!
  Ce trebuie sa mai fac?

  1. Salutare.
   Deschide o instanta cmd si tasteaza ipconfig verificand Default Gateway afland astfel adresa de acces implicita de conectare.

 60. Salut. Am un tp-link dual band. Pe reteaua de 2.4 totul e ok dar pe cea de 5 ghz nu gasesc ssid-ul cu tableta. Tableta are modul n asa cum am comfigurat si reteaua de 5 ghz…ce poate fi?

 61. noroc, am o mica mini problema. am o tableta si un telefon. mi am cumparat un router tp link 2 antene din altex si le-am explicat celor de acolo ca trebuie sa imi faca ei conectarea configurarea routerului in magazin deoarece eu nu am slot de cablu(net) si nu am alt laptop in casa. ok , mi-au facut setarile cu parola mea si user de rds, manual, neavand internet. ideea era sa conecteze cablul din router intr-un laptop sa poata intra in browser 192.16…..
  Am ajuns acasa a mers, am intrat in setari sa schimb numele routerului si nu a mai mers.
  nu se mai conecteaza la router , numele imi apare modificat si nici nu mmai pot intra in 192…in browser, eraorea este. checking network requierments si atat imi spune can not connect tt o this network. trebuie sa ma intorc la altex sa inlocuiesc routereul cun un altul su sa ii las numele initial . adica nu pot schimba numele ? Stima

  1. Ai incercat si resetarea router-ului la setarile implicite prin accesarea butonului de resetare pozitionat de obicei in spatele acestuia?

 62. Buna….am o problema cu accesul la internet….ma conectez la router, imi apare ca s-a conectat si cand incerc sa intru pe orice pagina pe internet imi spune ca pagina web nu este disponibila….ce este de facut in acest caz??

 63. Buna! Am un router tp-link TL-WR841N ver 9:3, de curand achizitionat , si internet de la Rds&Rcs. L-am conectat asa cum cerea manual insa jos imi aparea wi-fi-ul conctat cu semnul exclamarii si degeaba dadeam sa rezolv problema ca nu se intampla nimic,am cautat pe internet cum pot face,am pus ip:ul manual,degeaba.Nu stiu ce sa ii mai fac..ma poti ajuta?

 64. am incercat orice si reetaare am scos si cablul de alimentare si din priza , orice , acum imi apare un led portocaliu in permanenta .

 65. imi apare portocaliu in continuare adica routerul nu primeste semnal de net dar practic net este l am inlocuit nu stiu ce pot face ?

 66. Salut Cristian.Am un dispozitiv EDIMAX BR-6228nS pe care l-am resetat.La reconfigurare, ajung la sectiunea unde trebuie să introduc userul și parola (care sunt scrise pe spate ca fiind admin/1234) si rămâne aici, nu trece la pasul urmator.Am incercat și variantele propuse de tine (combinațiile între admin si 1234) dar tot nu merg.Ma poți ajuta în vreun fel? Mulțumesc.

 67. Cristian, LA MULTI ANI si un AN NOU cu bucurie!!!
  Am nevoie de sfatul tau. Am un router ZTE F668 conectat la RDS. Fiind semnalul wifi slab, as dori sa plec din el cu un router Dlink DIR 600, insa nu ii dau de cap deloc. Conexiunea intre cele doua routere este cu cablu crossover si plecarea din ZTE este dir portul LAN4, despre care am citit ca est un port bridge.
  Care ar fi setarile corecte in DIR600, in acest caz?
  Multumesc anticipat!

  1. Router-ul ZTE este pe fibra optica si se afla la parterul casei. Semnalul wifi de la acesta nu acopera decat 2 camere la parter, fara nici un rezultat la etaj. Sunt nevoit sa montez un al doilea router DIR600 cu care sa acopar semnalul radio pe etaj.
   Ar fi de un real folos daca as si reusi.
   Multumesc anticipat.

 68. salut stie cineva cum pot sa fac un ,,DOMENIU,,in loc de un ip fix de la rcs/rds am nevoie de el pt a ma loga din extern cu CAM

  1. La RCS folosești DNS-ul dinamic gratuit, pe care aceștia ți-l oferă. Ți-am dat link cu instrucțiuni în comentariul anterior.

 69. Va salut.Am un router N30,am o camera wifi si n-o vad nici daca o scanez din telefon(aplicatie),nici dinsoftul ei de pe calculator!Nu am buton de reset la camera!Daca conectez cablul Lan intrea ea si router am imagine!N-o vad prin wifi.Ma puteti ajuta?Multumesc

 70. Salut Cristian am urmarit cu atentie videoclipul tau ,pot sa spun ca am mai invatat ceva de la tine ,dar ma confrunt cu o problema de acest gen care sa-ti spun sincer ma depaseste as aprecia ajutorul cu ceva info ,daca timpul iti permite binenteles.Am cumparat un Wireless dual router gigabite WF2780 deoarece eu sunt cuplat cu rds fiberlink si au marit un pic viteza de la 100MB la 300Mb routerul meu vechi este un D-Link ceva cu nr600 nu l-am achizitionat de la rds eu fiind plecat din tara fiul meu a chemat un prieten si a setat D-link acum eu am instalat noul router dar la setarile din Netis nu vrea sa se conecteze sub nici un chip.i-am scimbat IP ul ,i-am clonat mac ,am schimbat macul, cu PPPoE cred ca am incercat tot,posibil sa ma insel,daca il pun pe cel vechi merge bine ,Cand dau diagnoza la adaptor imi da o eroare despre DNS.Am deja 2 zile de cand ma lupt cu el.Cred ca solutia ar fi sa mai cumpar un ip de la rds,sau nu, astept parerea ta
  Multumesc anticipat sa auzim de bine

 71. Imi cer scuze!Camera se numeste Wireless IP Cam 720p YV-IPC601W,Router-Tp link N30.Este configurat pe PppoE.La router nu i-am adus configurari suplimentare doar conexiunea Lan am schimbat-o in 192.168.1.2,se regaseste si in configurarea wifi de la softul camerei.Ip camerei 192.168.1.10,aceleasi dns-uri primar secundar cum apar la conexiunea router!Multumesc

 72. Salutare Cristian. Am si eu o problema cu care ma confrunt de doua zile. Am un laptop Acer Travelmate 290 CL51 cu adapter wifi Intel Pro Wireless Lan 2100 3b Mini pe care vreau sa il conectez la propriul router wifi (RDS PPPoE am internet),tin sa spun ca ma pot conecta cu smartphone,laptop etc,numai cu acest laptop nu. Laptopul se conecteaza la un vecin care are routerul setat pe Ip Dinamic,insa cand vreau sa ma conectez la reteaua mea,bag parola si imi arata „Waiting for the network” apoi revine la lista cu retele fara sa se conecteze sau sa se intample ceva. In trecut am mai intalnit asa problema si o rezolvasem cu ip bagat manual dar numai retin absolut nimic. Crezi ca ma poti ajuta? Merci frumos.

  1. Probabil trebuie introdusă adresa IP manual. În video-ul de la sfârșitul articolului ai explicații, dar dacă știi să-mi spui adresa IP a routerului, îți dau eu IP-urile ce trebuie introduse.

 73. Salut si foarte bun articolul dar am o problema cu WI-FI-ul. Nu pot sa ma conectez la wifi pe telefon (dar pana acum am putut) dar nu stiu din ce cauza nu pot. Gaseste reteaua, am introdus parola, s-a conectat, dar cand am intrat pe un browser de internet imi spunea ca nu aveam internet. Poti sa stii cauza?

 74. Salutare,Cristian!
  Am un router Cisco X-2000,pe care il folosesc sa ma conectez la internet prin wifi.Este achizitionat din UK si acasa am reteaua RDS.
  Nu stiu ce se intampla cu el,de ce nu ma mai pot conecta la wifi,daca am scos cablul din el,l-am folosit la un laptop sa ma conectez si apoi am reintrodus cablul de internet .
  Spune-mi,te rog ,cum sa procedez in acest sens.
  Multumesc

  Laurentiu

 75. Buna am router si iam facut setarile cu ajutorul cd,am urmat instructiunile de pe foaia lui,e prima dt cand am facut lucrul acesta ,,,,am semnal wifi la telf ,la tableta,merge super ok insa pe calculatoru unde este conectat nu merge decat cateva min si imi apare un triunghi galben cu ,,!,,si numai merge,dc oare? Ms anticipat

 76. Salut Cristian!
  Am si eu o problema. Am un laptop care nu imi gaseste wifiu de la birou. Laptopurile colegilor se conectează. Eu nu gasesc reteaua. La alte retele (cea de acasa) se conectează. Care ar fi problema?
  Mulțumesc anticipat.

 77. Buna, am si eu o problema..toate dispozitivele se pot conecta la wifi, mai putin telefon meu huawei p8 lite..pana acum 2 saptamani imi mergewa foarte ok..dar acum se conecteaza doar daca stau langa ruter…si nu doar la ruterul acesta imi scrie „nu se poate conecta” la toate care am incercat nu ma pot conecta…la setari la adresa mac scrie ceva, dar la adresa ip scrie indisponibila..i-am dat o resetare, dar fara rezultate..

 78. buna as vrea sa pun o camera cu ip ca sa vad de la distanta (pe tel mobil)
  ce ar trebui sa fac in rutar?
  cum fac ca rutarul sa imi vada camera? (camera nu are wifi)

 79. Buna am incercat sa conectez la laptop o aplicatue de pe telefon cu un mouse prin wifi si imi cerea adresa ip . Am urmat ceea ce am vazut in video si am schimbat adresa ip . Acum problema e ca nu stiu ce am facut dar nu mai am acces la internet pe laptop . Ma poti ajuata ?

  1. Înapoi la setări și bifează casetele de automat. Video-ul trebuie luat drept exemplu, IP-urile sunt determinate, după cum am explicat și în el, de adresa IP a routerului.

 80. Va salut.Va rog,pentru o camera ip care porturi pun la router in port forwarding?Camera are web port 80,mobil port 1596 si control port 8200!Multumesc

 81. Va rog ,la camera am un port-data port 554 in softul network al camerei,il mai trec si pe acesta?!In legatura cu managementul web la distanta -acest submeniu al routerului este pentru a fi vazut din afara?!Multumesc frumos

  1. In cazul asta ce este de facut?Am impresia ca nu mai merge in exterior de cand i-am bagat acele porturi in fw. dar fara ele nu merge din exterior.Am activat acum doua zile DNS-ul dynamic de la RDS.Am facut ping la xxxxxx.go.ro si este ok,asta daca are vreo legatura cu problema mea.Am pierdut nomti cu configurari si totul in zadar!

 82. Buna ziua. Am un TP-Link cu 2 antene,nu am avut probleme cu el doar ca pe un laptop nu vrea sa se contecteze. Spune ca accesul este restrictionat sau ceva de genul,dar daca bag firul direct in el,merge. pe alte laptopuri si telefoane merge fara probleme,decat pe un telefon Huawei p8 lite care merge pe wi fi doar daca sunt langa router. Daca sunt la 2m mai departe imi da semnal slab si in alta camera nici macar nu il mai gaseste,desi pe alte dispozitive am semnal full

  1. Te rog să faci un efort supraomenesc și să ne spui și nouă care este mesajul de eroare, altfel va fi imposibil să te ajutăm… sau ceva de genul. :)

  2. De ce nu se conecteaza pe acel laptop. Si ma rog,presupun ca problema cu telefonul este din cauza telefonului trecem peste.

  1. Dacă instrucțiunile din articol și nici cele date în cele câteva sute de comentarii nu-ți sunt de ajutor, apelează la un service.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.