Cum se creează un stick USB bootabil cu Windows 8.1

Ieri am instalat Windows 8.1 Pro build 9471. Am folosit în acest scop un stick USB bootabil pe care l-am creat cu aplicația portabilă Rufus, despre care v-am mai vorbit și în trecut. Procesul a durat mai puțin decât cu Windows 7 USB/DVD Download Tool și a decurs perfect.

cum se creeaza un USB bootabil cu Windows 8.1

Pentru crearea unui stick USB bootabil folosind imaginea ISO a Windows 8.1, conectați la portul USB al PC-ului un stick USB gol de minimum 4 GB. În continuare, deschideți programul apoi:

 • Selectați la Device litera alocată de sistemul de operare stick-ului USB
 • Asigurați-vă că la Partition Scheme and target system type este selectată opțiunea MBR partition scheme for BIOS or UEFI computers.
 • La File system selectați formatul de fișiere NTFS.
 • Bifați Quick format
 • Bifați Create bootable disk using: și selectați în dreptul acesteia opțiunea ISO Image. În continuare, apăsați butonul aflat în dreapta acestuia și indicați programului imaginea ISO a Windows 8.1.
 • Click pe Start.

Procesul va dura, în funcție de viteza de scriere a stick-ului USB utilizat, cel mult 10 minute. La mine au fost necesare doar două.

Download

19 Comentarii

  1. Nu. Spam nu. Cu spam nu o să ajungi niciodată, niciunde și apropo, videotutorialul făcut de tine e varză.

  2. După ce selectez imaginea ISO, îmi apare așa : „This version of Rufus only supports bootable ISOs based on bootmrg/WinPE, isolinux

 1. Salut cristian am si eu o problema folosesc windows 8.1 si am incercat sall Schimb in 7 folosind USB am urmat toturialu facut de tine Rufus 1.4.12.535. Nu Recunoaste windowsu 8,1.

 2. Salutare . Am urmat pasii pe care i-ai scris si a mers totul perfect . Intrebare : am un stick de 128 gb , daca as pune win 8 pe el iar dupa sa mai adaug ceva programe , va functiona in continuare sa instalez de pe el windows-ul ?
  Ideea este sa le am pe toate la un loc , win +ce mai folosesc eu .
  Multumesc .

  1. Da, iar cel mai bine ar fi să le pui într-un folder separat, de preferință ceva gen „Programele mele”.

 3. Da , asta este ideea , sa am la un loc si SO si programele ce le mai folosesc .
  Multumesc .O sa il fac si revin.

 4. am instalat win 8.1. si vreau sa fac un stik bootabil , ce program se foloseste daca eu am sistemul de operare win 8.1 pe 64 bites??????

  1. Exact aplicatia prezentata in acest articol,anume Rufus.
   Un soft similar este si acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.