Cum se dezactivează butonul Start din Windows 8.1

Imediat după lansarea primelor versiuni Preview ale Windows 8.1, foarte multe persoane m-au întrebat cum se dezactivează butonul Start. Se pare că Microsoft, în încercarea de a-i mulțumi pe cei care simțeau lipsa butonului Start în interfață Desktop, a dedus că toată lumea își dorește acest lucru și prin urmare, a dotat Windows 8.1 cu un astfel de buton, inutil în opinia mea, dar nu a oferit și o posibilitate de dezactivare a acestuia.

cum se dezactiveaza butonul Start din Windows 8.1

De curând, pentru a veni în ajutorul noilor nemulțumiți, cei de la WinAero au creat programul portabil și gratuit, StartIsGone, cu ajutorul căruia se poate dezactiva —sau mai bine zis, se poate ascunde— butonul Start din Windows 8.1, eliberând spațiu pe Bara de Activități.

Programul StartIsGone dezactivează automat butonul Start din Windows 8.1, însă nu și meniul WinX, care va putea fi afișat în continuare apăsând combinația de taste Win+X. În plus, dezactivarea nu este permanentă, adică butonul Start nu va fi afișat doar atunci când programul se află în execuție și din acest motiv, dacă-l veți folosi, nu uitați să-l configurați pentru a porni automat:

porneste StartIsGone odata cu sistemul de operare windows 8.1

StartIsGone este oferit în două versiuni, una pentru Windows 8.1 de 32 de biți, cealaltă pentru Windows 8.1 de 64 de biți, ambele incluse în aceeași arhiva .zip.

Download StartIsGone

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.