Cum se dezinstalează toate actualizările Windows

Dezinstalarea tuturor actualizărilor Windows nu este o idee tocmai bună, însă voi explica în continuare, pentru cei care știți ce urmează să faceți, pașii de parcurs pentru eliminarea fără excepție a tuturor actualizărilor instalate de-a lungul timpului.

script dezinstalare actualizari windows

Pentru crearea scriptului de dezinstalare a actualizărilor Windows deschideți Notepad și lipiți conținutul din caseta inferioară (script creat după o idee găsită în forumurile Microsoft).

Get-WmiObject -query "Select HotFixID from Win32_QuickFixengineering" | sort-object -Descending -Property HotFixID|%{
$sUpdate=$_.HotFixID.Replace("KB","")
write-host ("Uninstalling update "+$sUpdate);
& wusa.exe /uninstall /KB:$sUpdate /quiet /norestart;
Wait-Process wusa
Start-Sleep -s 1
}

Salvați documentul cu extensia *.ps1 (detalii aici) și numele dorit. Mutați fișierul în partiția C:\ și executați PowerShell cu privilegii de Administrator. Executați comanda cd / și apăsați Enter, apoi tastați numele fișierului, apăsați iarăși Enter și înarmați-vă cu răbdare…

uninstalling all windows updates

Eliminarea tuturor actualizărilor dintr-un Windows 7 Professional, 153 în total, în cazul meu a durat aproximativ două ore, dar nu e o regulă. În plus, era vorba de o mașină virtuală. Și da, funcționează inclusiv în Windows 10.

desinstalar actualziaciones windows 10

Apropo, pentru ca scriptul să funcționeze va trebui să-i permiteți acest lucru. O puteți face executând comanda „Set-ExecutionPolicy Unrestricted” în PowerShell, iar după dezinstalarea actualizărilor și repornirea PC-ului, executați „Set-ExecutionPolicy Restricted” pentru a bloca executarea altor scripturi neautorizate.

4 Comentarii

  1. Salutare Cristian, am o …mica problema, se pare ca al meu win 10 pro mai functioneaza pana in iulie, deja am primit notificarea sa-l activez.
    Ce pot face?

    1. Descărca și instala noua versiune. Aceasta poate fi activată inclusiv cu chei Windows 7.
      Dacă nu este posibil, poți achiziționa o cheie. De de pe site-uri de genul g2deal, kinguin, etc, o poți achiziționa la prețuri foarte bune, 5-20€.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.