Cum se instalează Mac OS X 10.8 în (aproape) orice laptop sau calculator – Partea a 2-a

Deoarece ieri, în prima parte a tutorialului despre instalare sistemului de operare Mac OS X 10.8 Moutain Lion pe laptop-urile și calculatoarele care nu au fost fabricate de Apple, am vorbit despre crearea mediului de instalare și pregătirea sistemului, astăzi vom vedea cum se realizează instalarea propriu-zisă.

Pe durata instalării sistemului de operare este important să nu lăsați calculatorul nesupravegheat. De asemenea, vă reamintesc faptul că, în cazul în care apar probleme ce ar putea duce la defecțiuni tehnice sau calculatorul ia foc, explodează, sare la bătaie, ori vă scuipă,  răspunderea vă aparține în totalitate.

Și nu, prin acest mesaj nu încerc să vă descurajez ori să vă dau de înțeles că aceste lucruri mi s-au întâmplat mie, ci doar vreau să conștientizați faptul că se poate întâmpla să aveți neplăceri ca urmare a incompatibilității anumitor componente și că, dacă nu sunteți atenți să puteți opriți calculatorul la timp în caz că apar probleme, s-ar putea să vă alegeți cu un nou bibelou în loc de un PC pe care să ruleze OS X!

Mac OS X 10.8 Mountain Lion pe laptop ASUS

După ce calculatorul a bootat de pe mediul de instalare, urmăriți indicațiile asistentului până în momentul afișării afișării ferestrei „Install OS X„. Aici, înainte de a alege Hard Disk-ul în care doriți să instalați sistemul de operare OS X 10.8, în bara din partea superioară a ecranului, faceți click pe Utilities » Disk Utilities.

În Disk Utilities, în panoul din partea stângă a acestuia, selectați Hard Disk-ul în care doriți să instalați OS X 10.8 apoi, în panoul din dreapta, faceți click pe „Partition„. La „Partiton Layout” selectați „1 Partition„. În continuare, faceți click pe „Options…„, selectați opțiunea „Master Boot Record” apoi apăsați butonul OK.

În continuare, în partea dreaptă a Disk Utilities, la „Format„, selectați „Mac OS Extended (Journaled)” apoi apăsați butonul Apply, confirmați realizarea acțiunii și așteptați ca Hard Disk-ul să fie partiționat.

Partitionare HDD

După ce procesul de partiționare a fost finalizat, închideți Disk Utilities pentru a reveni la asistentul de instalare. În continuare, în fereastra „Install OS X” veți vedea un panou în care sunt afișate toate Hard Disk-urile identificate de asistent. Selectați-l pe cel pe care tocmai l-ați partiționat, faceți click pe butonul „Install„, acceptați termenele și condițiile contractului, apoi așteptați apariția ferestrei care vă va cere să-i indicați kext-urile pe care doriți să le instaleze înainte de finalizarea procesului de instalare.

Kext-urile pentru laptop-urile sau calculatoarele cu procesoare i7, placă video integrată HD4000, audio Realtek ALC269 și Chipset HM76 se află deja pe stick, adică în mediul de instalare, în directorul Extra. Așadar, indicăm asistentului locul în care se află acestea, apoi, când vom fi întrebați dacă dorim să ștergem kext-urile, răspundem afirmativ de fiecare dată.

Imediat după instalarea și ștergerea kext-urilor, asistentul de instalare va afișa mesajul „Install Failed„; nu vă faceți griji, în cazul de față, e absolut normal să se întâmple acest lucru. Pur și simplu faceți click pe butonul Restart pentru a permite calculatorului să repornească:

Install Failed

La bootare, extrageți rapid mediul de instalare și apăsați orice tastă. Imediat după, introduceți comanda -v -f -x și apăsați tasta Enter. În continuare, urmați indicațiile asistentului pentru a personaliza setările sistemul.

La vederea desktop-ului, în Finder (bara din partea superioară a desktop-ului), faceți click pe Go » Computer. În fereastra ce se va deschide faceți dublu-click pe Untitled 1 » System » Library » Extensions. Aici, ștergeți Myhack.kext și toate kext-urile GeForce sau Nvidia existente.

Descărcați arhiva 3 și faceți dublu-click pe ea pentru a-i extrage conținutul. Deschideți Kext Wizard și trageți cu mouse-ul asupra acestuia toate kext-urile din folderul SLE obținut în urma extragerii arhivei. Selectați casetele „Backup kext that will be replaced” și „System/Library/Extensions„, apoi faceți click pe butonul Install pentru a le instala.

După finalizarea instalării, în Kext Wizard, selectați Maintenance, selectați casetele „System/Library/Extensions„, „Repair permissions” și „Rebuild cache„, apoi apăsați butonul Execute și așteptați finalizarea procesului.

Descărcați și instalați ultima versiune a Chameleon, apoi reporniți sistemul, de această dată, tot în modul normal. Adică fără a introduce nicio comandă la pornire.

După ce v-ați logat în Mac OS X 10.8, descărcați arhiva 4,  faceți dublu-click pe aceasta pentru a-i extrage conținutul, apoi executați dublu-click pe VoodooHDA pentru a instala driverul audio. Reporniți sistemul și… bucurați-vă de Mac OS X 10.8!

Observații

 1. Pentru a putea rula și instala Kext Wizard și VoodooHDA, faceți click pe logo-ul Apple » System Preferences » Security & Privacy » click pe lacăt » introduceți parola » selectați la „Allow applications downloaded from” opțiunea „Anywhere” » confirmați apăsând butonul „Allow From Anywhere„.
 2. S-ar putea să nu funcționeze conexiunea Wireless sau Wired. În acest caz, de pe alt calculator sau de pe smartphone, localizați kext-ul de care aveți nevoie și instalați-l cu Kext Wizzard așa cum le-ați instalat și pe celelalte. Cu puțin noroc, le veți găsi pe OSx86.net.
 3. Pentru a cunoaște toate metodele de instalare existente pentru sistemul vostru, localizându-le în funcție de modelul acestuia sau în funcție de componentele din construcția sa, vizitați Wiki-ul InsanelyMac.

Acestea fiind spune, iată-ne ajunși la finalul celei de-a doua părți a tutorialului de instalare a Mac OS X 10.8 Mountain Lion în laptop-urile și calculatoarele care nu au fost fabricate de Apple. Bineînțeles, dacă aveți nelămuriri sau întrebări, aștept cu plăcere să mi le aduceți la cunoștință sub forma unui comentariu.

145 Comentarii

  1. Teoretic, poți cu iAtkos, dar nu după instrucțiunile de aici. Am precizat în tutorial că ai nevoie de un laptop cu caracteristici asemănătoare, cel puțin un procesor Intel i3, 5 sau 7.

  1. Nu apare.Dar e de putin timp pe piata acest model de laptop.Nicio speranta sa mearga?
   O sa-ti trimit configuratia,poate poti sa ma ajuti.Am vazut un Mac Air cum se misca si m-am indragostit de sistemul asta de operare.

 1. Am incercat .Nu merge.Am uitat sa-ti spun ca pe laptopul meu a fost instalat Windows 8.Am schimbat HDD-ul cu unul nou,si zic ca am si facut setarile biosului,alea care au putut fi facute .E cam ciudat biosul.

 2. Ce adaptor wireles ai pe laptop?
  E cumva Atheros AR9485 ?
  Cum ai reusit sa o configurezi (daca este aceea).
  Din ce am citit eu nimeni nu a reusit sa faca acea placa sa functioneze pe vreun OSX.

  1. Ștefan, dacă vrei să te ajut cumva, spune-mi modelul laptop-ului, nu fabricantul și procesorul…

 3. Cristian , ai idee daca merge sa instalez pe un Lenovo S205 ? In principal ma intereseaza sa imi mearga WIFI-ul si chestiile de baza ! Mersi mult .

 4. Salut,
  Am un PC cu configuratia : proc Q8300, video : 9600 GT(Gainward), Placa de baza : P5E3 PRO.
  Crezi ca este compatibil?
  Multumesc.

  1. Știu că am instalat odată Kalyway chiar pe modelul acesta, dar cu vreo 2 ani în urmă. Momentan nu găsesc nimic compatibil. Te-ai uitat pe Wiki?

  2. Nu am gasit nimic. Din cate mai citisem eu, se putea instala doar pe procesoarele de la Intel, ceea ce am si eu. In link-ul dat de tine am gasit numai procesoare din a doua generatie i3,i5,i7…

 5. Am urmat toti pasii insa cand pasa pe Restart nu se intampla nimic,doar dispare butonul de Restart dar raman back groundul si bara de sus…daca ii dau eu manual imi da eroare boot0 test boot0 test cand scos usbul…daca ma poti ajuta te rog.

 6. Am urmat toti pasii insa cand pasa pe Restart nu se intampla nimic,doar dispare butonul de Restart dar raman back groundul si bara de sus…daca ii dau eu manual imi da eroare boot0 test boot0 test cand scos usbul…daca ma poti ajuta te rog.

 7. am un asus n56 vz cu windows8,vreau sa instalez mac pe el avind in vedere ca montez un ssd de 128gb gol in locul hdd actual.imi poti da niste detali cum sa fac si eventual de unde sa iau os cu cele necesare.Va multumesc anticipat

 8. SALUT, am reusit cu OSX.86MODCD SI SNOW LEOPARD pana acolo unde trebuie sa selectez hard discul, dar pentru ca mereu exista un dar nu-mi vede nici un hard disk.ce fac.merci

 9. salut,am reusit si cu hardul dar acum am o alta problema si anume in timp ce se deruleaza instalarea pe hard peste desktop imi apare un sir lung de date iar instalarea se opreste.ce fac.merci

  1. Radu, nedispunând de un pc cu aceleași caracteristici, nu am cum să te ajut. Caută pe net tutoriale de instalare pentru un model similar, altfel ar trebui să încerci pe componente.

 10. salut,am reusit sa ajung pana acolo unde apara install failed dar nu reusesc sa repornesc pc.am incercat cu -v-f-x dar nu merge,ce nu fac bine,poti sa-mi explici mai pe larg procedeul dupa ce apjung la Install Failed.merci

 11. nu te supara dar sunt incepator in astea, ce intelegi prin mediu de instalare,daca scot dvd-ul atunci cand repornesti se opreste acolo unde imi apara Boot cd/dvd,atunci ce trebuie sa deconectez.merci

  1. Stick-ul USB sau DVD-ul de pe care se instalează sistemul de operare. In BIOS, ar trebui setat să pornească de pe CD/DVD, Hard Disk. Detalii aici.

 12. Salut eu am un Acer Aspire 5742g cu un intel i3-380M cu o frecventa de 2.66Mhz,GPU NVidia GeForce 540M 2GB si 6GB ram.Metoda aceasta va functiona pentru mine?Merci mult.

 13. salut,daca scot dvd ( cel de pe care se instaleaza sistemul de operare ),pc-ul se restarteaza si ajunge la Boot cd/dvd iar de aici nu mai recunoaste nimic.tin sa precizez ca eu folosesc un cd pentru botare ( BOOT CD AMD ) iar apoi un dvd ( SNOW LEOPARD OS.X HAZARD ),iar hardul pe care se instaleaza os.x este unul extern si conectat prin usb.deci care este solutia.merci

  1. În ordinea de boot-are, după DVD trebuie să se afle Hard Disk-ul. Astfel, dacă PC-ul nu va detecta DVD-ul, va porni de pe Hard Disk.

  1. N-are cum să se întâmple asta dacă ai configurat în BIOS să pornească de pe HDD în cazul în care nu există DVD.

  1. Indiferent cine face stick-ul USB, dacă tu nu setezi corect ordinea de boot-are în BIOS, calculatorul tot nu va porni de pe Hard Disk în cazul în care nu detectează DVD-ul.

 14. Salut Cristian, intrebarea mea este:pe un asus a55vd, merge? ? Tocmai ce am descarcat mac os x mavericks retail in format .dmg, si nu reusesc sa o deschid cu nici un program, singurul e Transmac, dar care sunt pași? Am 3 partiti, si vreau sa am dual-boot w7 si mac.Multumesc anticipat.

 15. Salut! Am un laptop asus k55vd si am facut tot exact ca in tutorial pana in punctul unde trebuie instalate kext-urile…totul a decurs perfect pana aici dar acum nu imi instaleaza nici unu kext…la fiecare scrie „kext wizard quit unexpectedly” …ce este de facut…mentionez ca am pub Ml 10.8.4…si as mai avea o intrebare…exista riscul sa nu imi mearga wirlessul?ms

  1. Totodata te rog si pe tine daca se poate sa-mi explicit mai exact cum ai bootat de ai reusit sa intri in setup-ul mac os-ului, adica ai trecut de restart…multumesc

 16. Salut! Exact ca in cazul lui Alin si eu am un laptop Asus K55vd cu Intel HD 4000 si placa video GT610M. Pe anumite forumuri scrie ca placa video nu functioneaza cand instalezi mac os si ,da am observant ca, la instalare, urmand toti pasii indicati de tine in tutorial, ca e adevarat. Mentionez totodata ca folosesc ML 10.8.5 si 10.9 si pe alte calculatoare intel. Poate poti sa-mi dai anumite indicatii cu privire la acest lucru. De fapt, problema apare la restart dupa ce se instaleaza mac os…apare ecran negru indiferent de flag-ul de boot.
  Multumesc

 17. Ceau. As vrea sa stiu daca pot instala si eu pe un pc cu urmatoare configuratie: placa de basa asus p5ql pro. Procesor intel q8200. Placa video gtx760 gigabyte 2gb. Rami 2gb ddr2

 18. Buna Cristian,

  Daca instalez mac osx pe un pc, am aceleasi avantaje ca la un mac osx instalat pe mac? Am virusi mai putini? Viteza crescuta de executie a programelor?

  1. Nu. OS X e pentru Mac-uri, pentru alte sisteme se poate instala, dar comportamentul depinde foarte mult de componentele utilizate.

  1. Nu. Iar dacă totuși reușești, nu vei avea suport pentru mai nimic, iar sistemul va fi foarte instabil.

  1. Asa m-am gindit si eu ,in perrspectiva sa srting cureaua si sa iau un Mac dar de afara ca-s mai ieftine . Mersi oricum!

 19. Salut . Vreau sa imi schimb si eu sistemul de operare , ca m-am saturat de Win7 ca tot trebuie sa il reinstalez , am incercat inainte cu Ubuntu , da` acolo facea figuri ,adica la aplicatii , de ex Wine nu mergea , VLC media la fel , in rest era oke , si acum vreau sa imi pun OS X MAVERICKS 10.9.4 , am un Lenovo G580 , m-am uitat pe lista cu laptop-uri compatibile si era un G570 , asta e model putin mai nou , sunt ceva sanse ca sa imi mearga ? Am vrut prima data sa il bag in VirtualBOX si imi dadea ceva eroare , maine o sa incerc cu VMare , orice raspuns e binevenit !:)

  1. Tu vrei să renunți la Windows, dar vrei să folosești aplicații Windows. OMG! VLC are versiune specială pentru Linux și merge foarte bine. OS X nu este o soluție în cazul tău.

 20. mersi mult pentru ajutor, nu am gasit nimik despre componentele mele acolo. se pare ca nu e compatibil. am incercat varianta asta din articol dar dupa ce ii dau sa buteze dupa stick se inegreste ecranul si nimik mai mult…. asta e ….ms mult

  1. Dacă nu apare listat în wiki-ul niciunei versiuni, înseamnă că nu-i compatibil și nu merită să-ți bați capul cu el.

 21. Salut! Am reusit sa instalez Snow leopard in Virtual box pe un Acer aspire 5742G i5-580M cu Nvidia GeForce 610M. Intrebarea mea este: pot instala Mavericks sau oricare OS X in paralel cu win7 sau daca instalez OS X si nu imi mai place pot cu usurinta sa revin la win 7 pe acelasi Hard? risc sa imi pierd fisierele de pe hard? Multumesc anticipat.

  1. Dacă faci partiții diferite și configurezi corect dual boot, nu ai cum să pierzi datele.

 22. Salut. As incerca sa instalez pe un asus a75v, pe un al doilea hdd, avand 2 sloturi disponibile. Ai idee daca as reusi pe acest model si daca da, voi putea boota win sau mac la pornire?

 23. Salut am un PC cu procesor intel dual core e6600 de 3.06 ghz 2gb ram si nvidia gforce gt220 hdd 512 gb ar merge mac-ul instalat pe el?

  1. Pai am incercat, dar in momentul cand trebuie sa apara marul prima data, se inchide si isi da restart.

  2. Când îți apare la început să selectezi de pe ce se boote-ază și alegi mediul de isntalare, tastează -v
   Ei, la un moment dat o să apară o eroare. Tastezi acea eroare în Google și vezi ce soluții sunt oferite de cei care au același model de laptop.

 24. Salut.

  E posibil sa instalez MAC OS pe Urmatorul desktop PC?

  Configuratie:
  1. Procesor G3220, Pentium dual-core Haswell
  2. Placa de baza ASRock H81M-DGS R 2.0
  3. 4gb ddr3
  4.Placa video integrata, Intel HD Graphics.

  Multumesc anticipat de raspuns.

  1. N-am instalat Niresh niciodată, deci nu te pot ajuta. Eu întotdeauna am folosit o imagine iso oficială.

 25. Am instalat ideneb 1.5.1 si 1.6.1 lite pe un samsung r 522. dar in nici o varianta nu am sunet nici wireless.Se poate rezolva problema asta?As putea instala alt mac osx pe acest laptop care sa functioneze.Va rog sfatuiti-ma… Multumesc

 26. salut, vad ca ai pus tastatura luminata pe ASUS, am un notebook la fel ca al tau K56CM i7 si vreau sa fac acelasi lucru. Imi poti spune te rog frumos, unde ai facut operatiunea ? Multumesc

  1. Eh, mi-aș fi dorit eu, dar nu e o tastatură iluminată. Pur și simplu e foarte puțin folosită, laptopul fiind folosit în cea mai mare parte a timpului conectat la un monitor, o tastatură și-un mouse wireless.

 27. salut,

  in principiu daca ma bazez pe un laptop ce are i7 ivy bridge – 2,30ghz, intel hd 4000 si 16gb de memorie, ar trebui sa instalez ceva mai usor?!

  Multumesc

 28. Salut,Cristi.Pe un laptop Packard-Bell TV11HC,as putea instalata mac os?Si daca da,mi-ar merge cat de cat ok?

 29. Buna ziua!

  Am o problema cu laptopul meu (MacBook pro 2010)
  Vreau sa îi schimb HDD si pe noul HDD nu ma lasa sa Instalez sistemul de operare mac os de pe cd-ul original al laptopului, am formatarea tot HDD in extended
  Am partitionarea HDD in extended (journal…)

  Imi recunoaște HDD, ma lasa sa formarez, repartitionez cu Disk utility, dar cand vreau sa Instalez imi apare triunghiul cu semnul exclamarii…

  Am încercat tot ce am știut eu ce sa fac… Actualul HDD din laptop(cel original, l-am formatarea, partitionarea si merge, am reinstalat sistemul de operare, dar vreau sa pun un HDD mai mare… Si nu stiu cum sa mai fac sa pot instala pe el sistemul de operare)

  HDD din laptop este sata 2
  Cel nou care vreau sa il bag e sata 3 oare din cauza asta?

  Am mai încercat cu alt HDD sata 2 de la un laptop hp, sa formatez in extended… Si sa Instalez mac os pe el imi zice aceeași triunghi cu semnul exclamarii…

  Apoi ajung in instal failed si nu stiu cum sa fac de acolo…

  Vreti sa ma ajutati va rog frumos?

  1. Noul HDD e montat în MacBook, MacBook-ul e bootat de pe DVD iar partiționarea o faci din asistentul de instalare, nu?

 30. Salut Cristi. Ma poti ajuta te rog si pe mine cu Mac-ul? Am descarcat o imagine .DMG – Mac Os X Mavericks ( pot descarca si alta … Nu tin nesaparat la Mavericks ) …. Am incercat in mai multe moduri sa o pun pe D: Am covertit-o intr-un iso, i-am pus doar fisierele extractate pe partitia D ….. In prezent folosesc Windows 8.1 si sunt multumit.
  As opta pentru un Dual Boot – Win 8 – Mac Os X … Stiu ca e mai usor de facut un Dual Boot : Mac – Win8 dar e mai greu Win8 – Mac….. Ma poti ajuta? Contacteaza-ma te rog pe Email pentru conversatie mai detaliata! Multumesc!

  1. N-am timp de conversații detaliate. Spune aici pe ce PC vrei să instalezi (nodel PC sau placa de bază + video) și vedem ce se poate face.

  2. Ghid complet de instalare ai aici. Dacă mai ai nevoie și de alte informații spune-mi și găsim împreună o soluție de îndată ce văd comentariul.

 31. Snow Leopard-ul ar fi cel mai ok. Am inteles ca trebuie o imagine speciala pentru Dual Boot in prim plan fiind Win8-ul

 32. Nu intelegi prea bine…. Eu vreau sa fac doar Dual Boot. Nu imi ia DMG-ul. Imi da tot ”chain bot error”. Nu pot sa instalez OS X-ul.

 33. Salut!..As vrea sa stiu daca merge pe un Acer Aspire E1-570 cu urmatoarele specificatii:
  -Intel core i3-3217U (1.8GHz , 3MB L3 cache)
  -Intel HD GRAPHICS 4000,up to 1792 MB Dynamic Video Memory
  -4 GB DDR3 Memory
  -500 GB HDD

  Si cum am putea sa instalam drivere-le? ..
  Multumesc!

 34. Salut as vrea sa instalez os x pe un asus g750js, din ce zona sunteti ca poate as putea ajunge la dvs sa il instalati, contra cost bineinteles. Va multumesc anticipat.

 35. salut, am urmat pasii exact cum ai scris, nu am ratat nimic…. faza e ca inainte de ultimul pas cu extragerea arhivei 4… dau restart si nu mai porneste normal, incerc dinnou cu comanda -v -f -x, dar cand imi cere parola, nu o pot introduce, tastatura de la leptop e nefunctionala.
  ce pot sa fac????

 36. CPU
  Intel Core 2 Duo E6550 @ 2.33GHz 34 °C
  Conroe 65nm Technology
  RAM
  2,00GB Single-Channel DDR2 @ 333MHz (5-5-5-15)
  Motherboard
  ASUSTeK Computer INC. P5GC-MX/1333 (LGA 775) 10 °C
  Graphics
  AL1916 (1280×[email protected])
  Intel 82945G Express Chipset Family (ASUStek Computer Inc)
  Storage
  465GB Seagate ST3500320AS ATA Device (SATA) 30 °C
  931GB Seagate ST31000520AS ATA Device (SATA) 27 °C
  Optical Drives
  ASUS DRW-1604P ATA Device
  ASUS DRW-2014L1T ATA Device
  DTSoftBusCd00
  Audio
  Realtek High Definition Audio merge sa il instalez pe sistemul asta sau ce versiune merge de la ma os x

 37. Salut. Am un i7 3770, 16gb DDR3, ssd 256 GB, hdd 1 TB, video radeon hd7770.
  Ce sistem mac pot sa pun? sa inlocuiesc Windows cu totul, nu ca si program ce ruleaza din Windows. Multumesc.

 38. Salut am un Lenovo g50-80 cu i5 5200U si nu pot instala in niciun fel mac os x.Daca ma poti ajuta iti multumesc mult.

 39. salut dc iatkos 10.6.3 imi merge pe un dell inspiron 15 n5040 si cand vreau sa instalez iatkos ml2 dupa instare isi da restart si cand buteaza mi se albeste ecranu??

 40. Buna ziua, ma intereseaza daca pot instala OSX pe laptopul meu Asus N56VZ cu 16Gb Ram, insa ma intereseaza partea de drivere deoarece unele device-uri care le folosesc nu au suport pentru alte sisteme decat Windows, ceea ce mi-ar da batai de cap destul de mari, inclusiv pentru unele softuri pe care le folosesc pentru a-mi desfasura activitatea zilnica. Cred ca o solutie ar fi un soft care sa imi permita sa rulez windows din OSX. Si inca o intrebare, se poate instala OS-ul ca sistem principal fara a formata tot hardul?

 41. salut poti sa imi spui si mie cum se face update de la 10.8.2 la 10.8.5 ca am facut update si dupa restart ramne maru si se invarte cerculetu ala jos.ms

 42. salut! imi poti spune daca merge instalat os sierra pe un asus rog gl 552jx, 16 gb ram, i7 4720hq, nvidia 950m 4gb. eu incerc de ceva timp si nu reusesc. mc rumos

 43. Pe acesta nu l-am vazut dar stiu ca am incercat ceva cu Hackintosh dar nu am reusit sa fac stik-ul. Singurul stik care booteza l-am facut dupa multe incercari cu Unibest dar dupa bootare nu imi mai face nimic, ramane cu o imagine in care spune ca incearca sa se imperecheze cu o tastatura prin bluetooth.(in stadiul asta nu imi recunoaste nici tastatura nici mousepad-ul ci doar un mouse conectat prin usb) sper sa reusesc sa incerc mai pe seara si metoda asta. multumesc mult pentru promtitudine si pentru timpul oferit, sa aveti o zi buna!

 44. Buna ! foarte interesant si util topicul
  am o intrebare
  pe un desktop simplu as vrea sa instalez orice versiune …cum pot avea lista de compatibilitati ?
  multumesc

 45. Salut! Te rog, ajuta-ma si pe mine! Am urmatoarea configuratie: Cpu amd phenom II x6 – 3.3ghz, turbo 3.7ghz, 16 gb ram ddr2 (4 * 4gb ddr2), placa video sapphire r7 370nitro 4gb ddr5/256biti, sursa modulara cougar 800w, 3 ssd-uri kingston V300, 120 gb fiecare si placa de baza k10n78d Asrock. Pot instala, si daca da, ce versiune de IOS ? Multumesc mult,George!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.