Cum se poate afla parola unei retele Wireless

Există diverse căi prin care se poate afla parola unei rețele Wireless – Wi-Fi, unele dintre acestea legale, altele… nu neapărat. Vom vorbi despre ambele, că așa-i frumos și ne place, dar vom începe cu cele care fac parte din prima categorie, iar asta deoarece am observat că mulți dintre cei care caută soluții pentru a „sparge” o rețea Wireless o fac deoarece și-au uitat parola de acces la propriile routere. Nu râdeți, am primit multe astfel de cereri!

Cum putem afla parola uitată a rețelei Wireless

Cu ajutorul unui program, desigur. Acest lucru este posibil deoarece sistemul de operare Windows salvează parolele de acces la rețelele Wireless la care ne-am conectat pentru a nu ni le mai cere încă o dată la reconectare. Unul dintre aceste softuri, gratuit și foarte util pentru recuperarea parolelor uitate, este WirelessKeyView.

cum poți afla parola unei rețele wireless - wifi

WirelessKeyView afișează la deschidere o listă cu toate rețelele Wireless la care propriul nostru PC (desktop sau laptop) a fost conectat la un moment dat.

Lista respectivelor rețele Wi-Fi este împărțită în patru coloane:

 • Network Name – în dreptul căreia este afișat numele rețelei (SSID)
 • Key Type – în dreptul căreia este afișat  tipul de criptare al parolei de acces la rețea
 • Key (HEX) – în dreptul căreia este afișată parola de acces la rețea în format HEX.
 • Key (AAscii) – în dreptul căreia este afișată parola în format Ascii, adică așa cum va trebui să o tastăm atunci când ni se cere.

Bineînțeles că acest program nu vă va fi de niciun folos dacă încercați să aflați parola unei rețele Wireless la care PC-ul în care acesta este rulat nu a avut niciodată acces la rețea, sau dacă de la ultima conectare ați reinstalat sistemul de operare.

WirelessKeyView, după cum vă spuneam și mai sus, este gratuit și poate fi descărcat de aici. El poate fi utilizat în toate versiunile sistemului de operare Windows, inclusiv Windows XP. Datorită naturii sale, unele programe antivirus îl pot cataloga ca fiind o amenințare. Ei bine, nu este, așadar, în cazul în care soluția de securitate îl blochează în vreun fel, adăugați o excepție în scutul de protecție pe durata utilizării.

Cum poate fi aflată parola Wireless a unui router la care nu aveți acces

Pe scurt, ilegal, dacă routerul nu vă aparține. Dacă asta nu vă descurajează, deși trebuie să știți că în unele țări această practică este pedepsită similar unei infracțiuni de furt, adică inclusiv cu închisoarea, continuați să citiți.

Continuând, confirmați că ați luat la cunoștință că faceți ceva ilegal și vă asumați în totalitate responsabilitatea pentru acțiunile dumneavoastră, eu, autorul, fiind exonerat de orice vină. Deci, continuați sau v-ați răzgândit?!? Ar fi mai indicat să vă răzgândiți…

spargerea-unei-parole-wireless

Fiindcă ați ales să continuați, voi presupune că routerul a cărui parolă doriți să o aflați vă aparține și prin urmare nu comiteți nicio infracțiune. Dorința de a „sparge” o rețea Wireless în astfel de situații poate lua naștere din curiozitatea de a afla cât de puternică este parola aleasă pentru a proteja accesul la rețea, de exemplu.

În fine, motivele contează mai puțin, iar despre cum vă puteți atinge scopul am vorbit în diverse tutoriale, printre care:

Iar dacă preferați să folosiți un sistem de operare Windows în acest scop:

Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să vă mulțumesc pentru vizită și să sper că veți mai reveni pe blogul meu. Dacă aveți întrebări, am rugămintea să le trimiteți sub forma unui comentariu la părțile din tutorial căruia considerați că i se potrivește cel mai bine.

9 Comentarii

 1. Satut Cristi ! ….din punctul meu de vedere nu conteaza ce host ai pentru blogurile tale, faci o treaba minunata …apropos de tutorial,exista metode de a intra in alte retele wrieless chiar exista un sistem de operare Linux (Backtrack) cu care se pot face nenumarate ,,teste” de securitate …eu personal am ,,spart” parola WEP a unui vecin si functioneaza oriunde ,cu WPA-PSK e alta poveste dar nu este imposibil …a vezi ca maine apare Backtrack versiunea 5. O seara buna sa ai !

  1. Prima data trebuie sa-ti multumesc pentru laude chiar daca nu prea le merit. Cat despre BackTrack, il stiu si am vorbit despre el aici. Referitor la cea mai buna varianta, in astfel de cazuri eu prefer WifiWay si WifiSlax. Dar na, tine de preferintele fiecaruia. :) O seara la fel de placuta si tie!

 2. …acum eu trebuie sa-ti cer scuze ca nu am rasfoit toate tutorialele tale ,oricum aceasta varianta de linux merita aprofundata pentru programele cu care vine preinstalat dar mai cu seama pentru faptul ca are supert Ubuntu dar daca il rulezi de pe un live CD sau stick incarca toate driverele sistemului.

  1. Nu ma intelege gresit; n-am spus ca am vorbit deja de BackTrack pentru „a-ti arata ce destept sunt eu”. Am precizat chestia asta doar pentru curiosii care ajung la comentariul tau si nu prea stiu depre ce vorbim. :)

  1. Daca vrei ca viitorul mesaj sa-ti apara asa cum l-ai trimis, incearca sa vorbesti diferit de cum vorbesti de obicei, foarte probabil, cu mama, tatal si fratele tau.

 3. incerca da nu imi iasa vreau sa aflu parola de wireless de pe compu unchiului meu el nu o mai stie si eu vreau sa intru de pe laptopu meu, am dow. programu dar nu stiu cum sa ii dau drumu sa imi arate parola :-?? ma chiui sa caut un tutrorial in care sa imi arate fiecare pas dar nu gasesc, u aici spui doar de program nu si cum sa il folosesti, sau nu vad eu ? as diri un mail in care sa imi explici fiecare pas care trebuie sa il fac, multumesc frumos

  1. cred ca adaug azi o completare la articol; nu de alta, dar sigur or sa mai fie si alte persoane care pot avea nevoie de ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.