Cum se sparge / resetează parola unui cont de utilizator în Windows XP, Windows 7 sau Windows 8

Ce faci atunci când uiți parola cu care te loghezi în Windows?!? Formatezi sistemul?!? Nu cred că se merită să pierzi doar pentru atât toate fișierele și programele… Probabil nu știai, dar există diverse metode prin care poți reseta — sparge / șterge— parola oricărui cont de utilizator din Windows XP, Windows Vista, Windows 7 și Windows 8; despre cea mai simplă și rapidă dintre acestea am să-ți vorbesc în continuare.

Cum se sparge / resetează parola unui cont de utilizator din Windows

Înainte de toate vei avea nevoie de un CD gol sau de un stick USB cu o capacitate minimă de 256 MB. Dacă optezi pentru prima variantă descarcă imaginea ISOTrinity Rescue Kit de aici apoi, cu ajutorul unui program de inscripționare, arde-o pe CD. Dacă ai optat pentru utilizarea unui stick USB, după ce ai descarcat imaginea ISO, descarcă LiLi și fă-l bootabil cu ajutorul acestuia.

După crearea mediului bootabil (CD ori stick USB), pornește calculatorul de pe acesta și la primul pas alege prima opțiune apoi așteaptă ca Trinity Recue Kit să se încarce complet:

Run Trinity Rescue Kit ...

La următorul pas alege Windows password resetting:

Windows password resetting

Apoi Winpass with prompt for username first:

Winpass with prompt for username first

Scrie numele utilizatorului a cărui parolă dorești să o resetezi apoi apasă Enter:

Username to reset password of

Răspunde cu „1” atunci când Trinity Recue Kit îți spune că a detectat locul în care se află Windows-ul căruia-i aparține utilizatorul indicat de tine apoi apasă Enter:

Make your choice

Într-un final, alege tastează „1” apoi apasă Enter pentru a reseta parola utilizatorului ales de tine:

Clear (blank) user password

Ajuns aici nu îți mai rămâne nimic altceva de făcut decât să repornești calculatorul și să te loghezi în Windows cu utilizatorul a cărui parolă tocmai ai șters-o / resetat-o! Simplu, nu?