Câteva motive pentru a nu cumpăra Xiaomi Mi 6

Xiaomi Mi 6 a fost lansat recent și poate fi rezervat la mai mulți retaileri chinezi cu prețuri începând de la 499$. Cu cel mai mare preț îl găsiți la GearBest (600$), cu cel mai mic la OppoMart 489$). Nu e mare diferența, însă suficientă pentru achiziționarea unei perechi de căști Bluetooth și livrarea prin curier rapid, ca să nu aștepți telefonul cu săptămânile.

Xiaomi Mi 6

De căști Bluetooth vei avea nevoie, că noul iPhone de la Xiaomi n-are Jack, iar de cocalari nu ducem lipsă, avem destui. De altfel, lipsa acestui conector reprezintă primul mare motiv pentru care n-aș achiziționa Mi 6-ul dacă aș avea nevoie urgentă de un telefon. Bine că n-am.

Xiaomi insistă pe „rezistența la apă” a Mi 6, dar să nu vă închipuiți că e vorba de o protecție similară celei văzute pe Galaxy S8, Xperia Z5 sau iPhone 7. Mi 6 e atât de rezistent la apă cât să poți strănuta pe el, și cam atât. Dacă te prinde o furtună și ești în tricou, se îneacă la fel ca Mi 5 și restul.

Xiaomi Mi 6 nu are nici încărcare wireless, că este prea comod să pui telefonul pe stand și el să se încarce, iar încărcătoarele wireless costă 10-15$, deci prea mult. Dacă tot spune lumea că e o clonă a iPhone, măcar să aibă toate motivele.

Ecran LCD, că unul AMOLED sau Super AMOLED costa prea mult și consuma mai puțină energie. Nu, pe bune acum, cred că Xiaomi n-are de data această nici o scuză pentru a nu face saltul la AMOLED.

Aș alege oricând un telefon cu 3GB de memorie RAM și panou AMOLED în detrimentul unuia cu 6GB și IPS, că mă lasă rece cei 3GB veșnic liberi! Pe Mi 5, iar asta nu e nici un secret, închid aplicațiile doar când repornesc telefonul. În permanență am 20-25 de aplicații ce rulează în fundal și vreo 5-6 file în Chrome, chiar și așa, am cel puțin 600MB de memorie RAM disponibili și zero lag!

N-am auzit pe nimeni să se plângă de performanțele unui telefon cu 3GB de memorie RAM, și nu se plânge nimeni fiindcă nu sunt motive. Dar cifrele vând, iar fabricanții știu asta și acordă o mai mare importanță caracteristicilor care deși nu îmbunătățesc experiența de utilizare, punctează în AnTuTu.

Pe scurt, Xiaomi Mi 6 are cel mai tare procesor de azi, 6GB de memorie RAM și e simetric, iar cu asta i-am trecut în revistă toate calitățile importante. Are ecranul neted, deși au uitat să menționeze asta.

simetrie xiaomi mi6

Acestea fiind spuse, în opinia mea, singurul lucru bun adus de Xiami Mi 6 este reducerea de preț la Mi 5, care pentru doar 250$ cât costă acum n-are ce să-i invidieze noului membru al familiei, sub nici o formă la diferența de preț dintre ele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.