De ce și-ar dori cineva să-i fie trimisă cenușa în spațiu?!?

Tocmai am citit un articol din care am aflat că un fost inginer al NASA a creat o companie, Elysium Space, care permite trimiterea cenușii în spațiu la jumătate din prețul actual practicat de Celestis, o altă companie de care am aflat tot acum, deci piață există. Iar asta nu e tot! Cenușa, odată ajunsă în spațiu, poate fi urmărită direct de pe smartphone cu aplicația asta; presupun, contra cost.

Pe astronaut îl înțeleg, că na, și de pe urma morților se fac bani, iar dacă nu mă credeți întrebați-l pe primul batman popă care vă iese în cale; și până la urmă, s-o spunem și pe-aia dreaptă: Unde naiba s-ar putea angaja un astronaut pe criza asta?

cenusa in spatiu

Mie, chestia asta cu trimisul cenușii în spațiu îmi pare a fi cea mai mare prostie auzită vreodată. Adică da, înțeleg ca familia, după ce mori, să poată alege între a-ți da foc sau a te lăsa pradă viermilor, dar de ce naiba ți-ar trimite cenușa în spațiu? N-ar fi mai simplu să o arunce în pădure, sau în mare, sau să o țină în vitrină ca orice om normal, unde să o poată arăta nepoților ce nu te-au cunoscut: „Dragii mei, ăla nu-i nisip din Sahara, e bunicu!”.

Da, știu că și cenușa lui James Dohan plutește printre sateliți, dar tot mi se pare o idioțenie la fel de mare cât Catedrala Mântuirii Neamului prost.

5 Comentarii

  1. Pai cam din acelasi motiv pentru care se vind si parcele de teren pe Luna ! De parca Luna ar fi deja proprietatea cuiva, si o vinde felii feliute. Urmeaza Marte, apoi mai ramin sa se „liciteze” stelele… Este incredibil cit de ciudata e mintea omului si ce mai poate nascoci…

  2. N-am putut să-mi abțin chicotitul, pe bune – mi-am închipuit raftul 2 de sus al bibliotecii cu borcănele etichetate Bunica X, Bunicul Y, conținând cota parte ce ți se cuvine din cenușa respectivilor.
    Mama ei de prostie infinită!

    1. Poi da… că nu se face să-ți privezi restul neamurilor de bucuria revederii cu coada ochiului a rudei plecate-n neființă. ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.