Cum se deconectează corect dispozitivele USB de stocare

Mi-am dat seama că nu v-am vorbit despre cum se deconectează corect dispozitivele de stocare USB după publicarea articolului anterior, în care v-am explicat cum se dezactivează mesajul “Do you want to scan and fix…?“ și de ce vă recomand să faceți acest lucru. Așadar, pentru cei care nu știau asta, dar și pentru cei care ignorau procedura, haideți să vedem cum se deconectează corect dispozitivele de stocare USB și de ce nu e recomandată altă metodă.

Safe to remove hardware

Deconectând pur și simplu un dispozitiv USB de stocare de la portul USB al calculatorului, chiar dacă este mic, riscul de a-i produce acestea daune ireversibile există și nu are rost să ni-l asumăm inutil.

Țineți minte că dispozitivele de stocare USB sunt alimentate cu energie electrică și că o deconectare necorespunzătoare ar putea duce la descărcări electrice care ar putea dăuna electronica acestora. În plus, în cazul dispozitivelor de stocare USB care au în contracția lor un Hard Disk (rack-urile), riscul de a produce o defecțiune mecanică este foarte mare atunci când dispozitivul se află în funcțiune.

Pe lângă toate astea, e posibil ca unul dintre programele din calculator să scrie informații pe dispozitiv în acel moment, iar deconectarea acestuia fără înștiințarea sistemului de operare ar putea duce la coruperea fișierelor sau inclusiv pierderea lor pentru totdeauna.

Pentru a evita apariția acestor probleme, înainte de a deconecta dispozitivele USB de stocare, vă recomand să indicați sistemului de operare intenția avută, apăsând în cadrul System Tray butonul de deconectare în siguranță:

Safely Remove Hardware and Eject Media

După apăsarea butonului, în lista ce-și va face apariția, faceți click pe dispozitivul USB de stocare pe care intenționați să-l deconectați de la calculator:

Eject USB

Înainte de a deconecta dispozitivul USB de stocare așteptați afișarea mesajului „Safe to remove hardware„, care apare și în prima imagine din acest articol.

În cazul în care în locul acestuia este afișat mesajul „Problem Ejecting USB Mass Storage Device„, închideți toate programele care rulează și reîncercați. Dacă nici după închiderea tuturor programelor dispozitivul de stocare USB nu poate fi deconectat în siguranță, dați Log off sau, dacă este posibil, opriți calculatorul înainte de a efectua deconectarea fizică a dispozitivului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.