Despre mine

Numele meu este Sucilă Liviu Cristian, sunt sysadmin zilnic, blogger periodic, nesuferit mereu. În această ordine, niciuna cu intenție.

În 2007 am deschis primul meu blog. Era găzduit pe wordpress și scriam despre software, electronică și radio, principalele mele pasiuni de atunci.

În 2009 am mutat blogul pe domeniul latestit.net, unde a fost găzduit până în 2011, an în care am făcut o nouă schimbare de nume, de această dată în cristianls.ro, adresă la care poate fi accesat și astăzi.

În 2010, am lansat forwindows.net, site cu articole și tutoriale despre Windows. În 2012 site-ul devenise cel mai vizitat site de IT din România. Tot în 2012, împreună cu Paul Beer și Adrian Stoica, am pus bazele site-ului nib.ro.

Din 2017 locuiesc în Madrid, unde bibilesc servere Windows și Linux, dar și baze de date SQL și MySQL, activități care mă pasionează și pe care m-am specializat, mai mult din curiozitate, de-a lungul timpului.

Ce folosesc


Laptop-ul

Actualmente folosesc un laptop ASUS A55A de care sunt foarte mulțumit, deja al treilea de la acest fabricant care mi-a demonstrat în nenumărate rânduri că merită încrederea mea.

Acesta ascunde sub tastatură un procesor i7 3610QM, 16GB de memorie RAM și un SSD SanDisk Ultra 3D. Îl folosesc cu Windows 10 Pro, curățat de tot de ceea ce Microsoft a avut grijă să bage în el pentru „îmbunătățirea experienței”.

Ocazional, îl folosesc conectat la monitorul LG UltraWide din fotografia de mai sus, cu tastatura mecanică nKeyboard și mouse-ul Microsoft Designer.

Ultrabook-ul

Aveam nevoie de un ultrabook pe care să-l port după mine, așa că am achiziționat un Dell E7250 de 12,5″ refurbished ce-l folosesc exclusiv cu GNU/Linux. Dispune de un procesor i5-5300U, 16GB de memorie RAM și un SSD SAMSUNG PM851, iar la ceea ce-l folosesc eu nu simt vreo diferență de performanțe față de ASUS.

Dell

Îmi place că e ușor, că deși are o carcasă metalică aceasta este acoperită cu o vopsea plăcută la atingere pe care nu-ți îngheață iarna mâinile și nici nu-ți transpiră vara, iar șasiul de magneziu oferă sporul de rezistență de care unul ca mine va avea întotdeauna nevoie.

Telefonul

Actualmente folosesc un smartphone Xiaomi Mi 8 cu Android 10 și interfața MIUI 11, de care sunt deosebit de mulțumit.

Aparatul foto

Majoritatea fotografiilor publicate pe blog le fac cu telefonul, rareori cu deloc specialul D3100.

nikon d3100

Chiar dacă a existat o perioadă în care parcurgeam zilnic km cu aparatul foto atârnat de gât, acum e folosit strict pentru documentarea câtorva articolelor postate pe blog.

Programele

Public periodic o listă cu programele pe care le folosesc în Windows, iar cea mai recentă o puteți consulta aici. Toate schimbările minore survenite sunt adăugate constant în respectiva listă. Spațiul de lucru în Windows 10 îl păstrez cât se poate de curat.

desktop windows

Deși în Linux lucrez cel mai mult, n-am o distribuție preferată, oscilând între Fedora Pop!_OS și Solus, iar pentru a nu fi o problemă trecerea de la una la cealaltă, i-am dedicat fiecăreia câte un SSD.

Pop!_OS pe Dell E7250

Încă n-am publicat o listă a aplicațiilor pe care le folosesc în GNU/Linux, dar se înțelege care sunt acestea din articolele pe care le public sub categoria dedicată lor.

„Tomata”

Când vă vorbesc despre „Tomată” prin articole, mă refer la un Golf V Plus din 2007 cu motorizare 1.9 TDI BXE, pe care l-am cumpărat, cel puțin teoretic, pentru a învăța să conduc în primul an de permis.

Ce urmăresc cu acest blog


Să aduc în atenția celor care-i trec pragul informații și opinii pe care le consider utile și altora, iar el mă ajută la consolidarea „brandului personal” 🙂

Să cunosc persoane cu interese comune, iar din acest punct de vedere pot spune că blogul nu m-a dezamăgit, ci din contră, a jucat un rol deosebit de important la formarea relațiilor personale și profesionale de care mă bucur în momentul de față.

Încă ceva…


Deși consider că nu trebuie să dau explicații nimănui despre subiectele pe care le abordez, produsele pe care le promovez și experiențele pe care le descriu pe blog, din respect pentru cei care mi-au oferit parte din timpul lor pentru a-l vizita fac exact contrariul.

Criticile constructive au fost și vor fi întotdeauna acceptate și binevenite. Tot „feedback-ul” care nu se încadrează în această categorie este ignorat fără remușcări.

Cei care doriți, mă puteți contacta prin email, însă, din motivele explicate aici, nu o faceți pentru a-mi cere ajutorul la rezolvarea unor probleme tehnice. În astfel de cazuri apelați cu încredere la formularul de comentarii al unui articol ce tratează un subiect similar. Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere!