Despre mine

Numele meu este Cristian, sunt sysadmin zilnic, blogger periodic, nesuferit mereu. În această ordine, niciuna cu intenție.

În 2007 am deschis primul meu blog. Era găzduit pe wordpress și scriam despre software, electronică și radio, principalele mele pasiuni de atunci.

În 2009 am mutat blogul pe domeniul latestit.net, unde a fost găzduit până în 2011, an în care am făcut o nouă schimbare de nume, de această dată în cristianls.ro, adresă la care poate fi accesat și astăzi.

În 2010, am lansat forwindows.net, site cu articole și tutoriale despre Windows. În 2012 site-ul devenise cel mai vizitat site de IT din România. Tot în 2012, împreună cu Paul Beer și Adrian Stoica, am pus bazele site-ului nib.ro.

Din 2017 locuiesc în Madrid, unde bibilesc servere Windows și Linux, dar și baze de date SQL și MySQL, activități care mă pasionează și pe care m-am specializat, mai mult din curiozitate, de-a lungul timpului.

Ce folosesc

Laptop-ul

Actualmente folosesc un laptop Lenovo Thinkpad T440p.

Acesta ascunde sub tastatură un procesor i7 4700MQ, 16GB de memorie RAM și un SSD SanDisk Ultra 3D. Îl folosesc exclusiv cu Pop!_OS 20.04.

Ultrabook-ul

Aveam nevoie de un ultrabook pentru deplasări, iar după o scurtă aventură cu un Latitude E7250 și un Thinkpad X230, am rămas la un Yoga de 13″ pentru autonomia-i foarte bună, în special cu Debian.

Telefonul

Actualmente folosesc un smartphone Xiaomi Mi 8 cu Android 10 și interfața MIUI 12, de care sunt deosebit de mulțumit.

Aparatul foto

Majoritatea fotografiilor publicate pe blog le fac cu telefonul, rareori cu deloc specialul D3100.

nikon d3100

Chiar dacă a existat o perioadă în care parcurgeam zilnic km cu aparatul foto atârnat de gât, acum e folosit strict pentru documentarea câtorva articolelor postate pe blog.

Programele

Încă n-am publicat o listă a aplicațiilor pe care le folosesc în GNU/Linux, dar se înțelege care sunt acestea din articolele pe care le public sub categoria dedicată lor.

„Tomata”

Când vă vorbesc despre „Tomată” prin articole, mă refer la un Golf V Plus din 2007 cu motorizare 1.9 TDI BXE, pe care l-am cumpărat, cel puțin teoretic, pentru a învăța să conduc în primul an de permis.

Ce urmăresc cu acest blog


Să aduc în atenția celor care-i trec pragul informații și opinii pe care le consider utile și altora, iar el mă ajută la consolidarea „brandului personal” :)

Să cunosc persoane cu interese comune, iar din acest punct de vedere pot spune că blogul nu m-a dezamăgit, ci din contră, a jucat un rol deosebit de important la formarea relațiilor personale și profesionale de care mă bucur în momentul de față.

Încă ceva…


Deși consider că nu trebuie să dau explicații nimănui despre subiectele pe care le abordez, produsele pe care le promovez și experiențele pe care le descriu pe blog, din respect pentru cei care mi-au oferit parte din timpul lor pentru a-l vizita fac exact contrariul.

Criticile constructive au fost și vor fi întotdeauna acceptate și binevenite. Tot „feedback-ul” care nu se încadrează în această categorie este ignorat fără remușcări.

Cei care doriți, mă puteți contacta prin email, însă, din motivele explicate aici, nu o faceți pentru a-mi cere ajutorul la rezolvarea unor probleme tehnice. În astfel de cazuri apelați cu încredere la formularul de comentarii al unui articol ce tratează un subiect similar. Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere!