Despre optimizarea smartphone-ului sau tabletei cu Android – All-In-One Toolbox

Eram convins că mai devreme sau mai târziu vor apărea tot felul de aplicații de optimizare a tabletelor și smartphone-urilor cu Android, dar niciodată nu mi-aș fi putut închipui că unele dintre acestea vor putea atinge milioane de descărcări; cu atât mai puțin m-aș fi gândit ca voi trăi ziua în care un copil de 12 ani să îmi recomande folosirea lor.

Zilele trecute, nervos fiind că o aplicație pe care o testam blocase tot ce se putea bloca în smartphone, am dat de înțeles că voi înlocui SGS-ul în viitorul apropiat, cu oricare altul cu hardware superior.

Ryan, nepotul meu, mi-a înțeles frustrarea și mi-a sărit în ajutorul cu un sfat: „Cristi, instalează-ți All-In-One Toolbox! E marfă!” — doar mie mi se pare anormal ca un copil să-și facă griji și pentru altceva decât jocuri ?!?— Am ridicat mirat din sprâncene și, după ce am repornit smartpnone-ul, am descărcat și instalat aplicația dând ascultare recomandării. E drept, mai mult din curiozitate…

Optimizare Android

Atunci când vorbim de optimizarea unui dispozitiv cu Android, ne referim la eliminarea programelor și jocurilor pe care nu le mai folosim, la curățarea cache-ului, calibrarea bateriei, împiedicarea executării proceselor aplicațiilor de care nu avem nevoie în acel moment, la curățarea  reziduurilor aplicațiilor, etc.; e bine să știm asta de la bun început pentru a înțelege de ce și cum ne ajută  aplicații precum All-In-One Toolbox, Clean Master, AVG TuneUp, etc., să îmbunătățim performanțele și autonomia acestuia.

All-In-One Toolbox e un fel de briceag elvețian pentru Android, și fac acestă comparație deoarece aplicația ne pune la dispoziție un set de instrumente cu care putem șterge aplicații, curăța cache-ul, optimiza bateria, curăța istoricul navigării pe Web sau a video-urilor vizualizate, istoricul apelurilor, SMS-urilor și cardul SD de fișierele inutile (și o face la fel de bine ca SDMaid).

Widget All-In-One Toolbox

All-In-One Toolbox dispune și de un widget excelent care ne oferă acces rapid la instrumentele sale principale, Boost (butonul de optimizare cu un click), Cache (cel de eliminare a cache-ului), History (cel cu care putem elimina istoricul) și SDClean, despre care am vorbit mai devreme.

Iată o listă cu toate instrumentele disponibile în aplicație:

 • Apk Cleaner
 • Backup & Restore 
 • Homescreen shortcut
 • Memory status report (RAM, ROM, SD Card și CPU) 
 • System information 
 • One-click task killer 
 • Cache cleaner 
 • History cleaner (clipboard, browser, Market, Gmail, Maps, Google Earth) 
 • Call log and messages cleaner 
 • SD Card temporary file cleaner 
 • App to SD Card 
 • SD Card file manager 
 • Batch installer 
 • Batch uninstaller 
 • Startup manager 
 • Add app to startup 

După cum puteți observa, All-In-One Toolbox este una dintre cele mai complete aplicații gratuite de optimizare și mentenanță pentru Android, existente în momentul de față în magazinul Play.

Mie îmi place și mă gândesc serios ca pe viitor să renunț la AVG TuneUp în favoarea ei, dar nu voi face pasul prea devreme, deoarece, indiferent cât de stupid ar părea motivul, nu-mi place de nicio culoare interfața acesteia; parcă e „prea din topor”. În rest, chiar n-am ce altceva să-i reproșez, așa că vă recomand și vouă să o instalați și încercați, dacă nu ați făcut deja acest lucru. O găsiți în Google Play.

5 Comentarii

 1. ceva foarte asemănător cu ce ai prezentat tu, dar care îl folosesc eu este programul Advanced Mobile Care de la IObit Mobile Security

  1. Am folosit și eu Advanced Mobile Care o vreme, dar mai mult îmi place AVG TuneUp și All-In-One Toolbox.

 2. Bună ziua cum se poate explica de câte ori se face curățarea se arată valoarea de curățare tot mai mare și dacă fac de cinci ori una după alta nu scade valoarea de ce ? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.