Despre pista de biciclete de 14 KM din Sibiu

Sibienii vor avea din luna octombrie o pistă de biciclete de aproape 15 km. De mâine, începe amenajarea acestei piste pe ruta spre Rășinari, până la Tropinii Noi, traversând apoi Pădurea Dumbrava – până la ieșirea spre Poplaca, în spatele Jandarmeriei. Este vorba despre 11, 5 km, ce se adaugă pistei de biciclete cu o lungime de aproximativ 4 km, creată de municipalitate prin Parcul Sub Arini, până la Grădina Zoologică.  Valoarea totală a lucrărilor finanțată de Consiliul Județean este de 3,1 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de realizare este de 4 luni. (sursa)

De vis, nu?!? Nu. Ar fi doar dacă și pietonii ar fi educați în acest sens.

Dacă pe pistă nu sunt cărucioare cu copii sau triciclete, împinse ori trase de amatori (știți voi, acei părinți incapabili să împingă un cărucior în linie dreaptă, care schimbă direcția de mers chiar în momentul în care ești la 1 metru în spatele lor), întotdeauna vei găsi grupuri de persoane, de cele mai multe ori pensionari, stând la discuții și strâmbând din nas când îi rogi să-ți permită să treci.

1

Totuși, de cele mai multe ori nu poți pur și simplu să mergi pe bicicletă deoarece foarte multe persoane folosesc pista de biciclete pe post de trotuar, deci nici nu se sinchisesc să te lase să treci. Dacă le spui că au trotuar pe partea cealaltă, îți explică ei că și strada e pistă de biciclete. De exemplu, cei dingrupul din imaginea de mai jos au fost extrem de revoltați când, după ce s-au deranjat să-i lase pe cei trei bicicliști să treacă, au văzut că mai venim câțiva din spate. După cum era de așteptat, când le-am spus că acele liniuțe întrerupte de pe trotuar n-au fost marcate pentru a separa femeile de bărbați, și-au adus aminte de mama și de tot neamul meu. Trotuarul era gol.

2

Ce vedeți în fotografia de mai jos e un caz nefericit. În Sibiu sigur există o lege conform căreia, dacă ai peste 50 de ani și încă mai ai prieteni în viață, e neapărat să te întâlnești cu toți aceștia în mijlocul unei piste pentru biciclete și să depănați amintiri!

3

Altfel, deși la lungime stau ceva mai prost, sibienii o au dreaptă, nu strâmbă ca a timișorenilor. :)

4

Duminica trecută am mers pe pista pentru biciclete cam un KM mai sus de intersecția spre Cinsnădioara, dar se putea merge și mai departe fără probleme chiar dacă încă nu a fost turnat asfaltul peste placa de beton. Aș fi continuat, că tare drag îmi e să pedalez, dar m-am oprit să fac niște fotografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.