Despre cum poți spiona telefonul cuiva simplu și gratuit

Am să vă descriu o modalitate simplă —și, aparent, în conformitate cu termenele și condițiile impuse de Google pentru a-ți lista aplicația în magazinul oficial— de a spiona telefonul cuiva insuficient de atent încât să ți-l lase pe mână câteva secunde.

Spy, foto by TedDy Kelley

Menționez de la bun început, pentru cei pe care-i înșeală nevestele, că articolul de față nu e un ghid despre cum să-și vadă visul îndeplinit, ci are rolul de a conștientiza orice posesor de smartphone că riscul există și-i trebuie acordată importanța meritată pe deplin.

Drept exemplu voi lua aplicația Hidden Recorder, dar ca ea găsiți cu zecile în Google Play și/sau în surse alternative neoficiale. De parcă ar fi fost dezvoltate pe același calapod, toate știu să-și camufleze cameleonic iconițele, sau pur și simplu să și le ascundă.

Cea menționată de mine, de exemplu, împrumută denumirea și iconița pe care tema activă o alocă de obicei unui manager de configurare sau aplicației native de setare a parametrilor de funcționare a dispozitivului. E, după cum vă spuneam, o caracteristică destul de comună cu care se mândresc aproape toate inclusiv în screenshot-urile magazinelor oficiale de aplicații.

aplicatii-spion

Nu, să nu credeți că doar Google Play e „afectat”, ci și App Store și alte magazine mai puțin relevante, cum ar fi cele ale producătorilor. Iar mecanismul e identic la toate:

 1. Te descurci și pui mâna pe telefonul victimei preț de câteva secunde
 2. Îi instalezi aplicația în telefon și o configurezi după bunul plac.
 3. Ea își ascunde sau camuflează pictograma, tu restricționezi accesul la ea cu o parolă.

Dacă ești foarte disperat, dai un ban pe funcții „extra” cum ar fi încărcarea în background a înregistrărilor și jurnalelor într-un cont anume de Dropbox, OwnCloud sau Drive. Interesant e că licența nu se obține doar prin căi oficiale, dezvoltatorii nu-s tâmpiți!

De oferit se oferă tot tacâmul: de la înregistrare video și audio la interceptarea mesajelor și a activității fizice a victimei, informații importante nu doar la ce ne gândim cu toții, ci pentru a-i afla programul și/sau tabieturile, dar mă opresc aici fiindcă nu vreau să dau idei.

Revenind la ce spuneam mai devreme, îngrijorător e că aplicații de acest gen sunt exagerat de multe și la îndemâna oricărui individ capabil să efectueze o simplă căutare în magazinele de aplicații. Din acest motiv vă recomand să verificați periodic lista celor instalate cu ajutorul unui manager terț, App Manager sau oricare altul.

De ce nu cel oficial? Tocmai v-am spus: dezvoltatorii acestui tip de aplicații nu-s tâmpiți!

35 Comentarii

 1. Deci sa inteleg ca iconita programului nu apare pe nicaieri dupa instalarea programului dar o pot gasi undeva la programe instalate pe telefon si se poate dezinstala apoi cu managerul de pe telefon, nu?

  1. Fie apare dar seamănă leit cu a altei aplicații (Setări, Setări Google, etc), fie nu apare și aplicația se lansează cu un anumit gest sau cod tastat, e în funcție de aplicație. Cea prezentată se încadrează, după cum se explică inclusiv în descrierea din magazin, în prima categorie.

 2. Cum pot sa o descarc pe telefonul țintă dacă este Iphone, normal ar trebui sa știu icloudu și parola altfel nu pot nu?

 3. Vreau mai multe detalii, si mai clare daca se poate ca nu am inteles nimic, si unde imi apare sms si chemate in tel, meu?

 4. Vreau sa fac chestia asta ca sa intru in telefonul meu căruia i.am spart diaplayul si nu mai merge.este posibil ?porneste,dar nu mai poți apăsa diaplayul.

 5. Nu am primit raspunsul, cum aflu mai multe? Unde vad mesaje, convorbiri etc.stie cineva? Ma poate informa cineva va rog asta daca nu e o gluma multumesc

  1. Buna ziua si eu as vrea sa stiu care aplicatie este ca sa pot spiona un numar de telefon fara sa am acces la va rog sa îmi spuneți dar sa nu isi dez seama va multumesc

 6. Daca pe tel lui sotu apare la semnal WiFi : bar caroline,hotel dana,transurban etc.,in afara ariei de acoperire,inseamna ca a fost in acele baruri si hoteluri?

  1. Da ori a fost printr-o zona cu acces gratuit si telefonul a fost configurat sa se conecteze automat la retelele wireless fara parola.
   Deci doua variante ori ti se da parola di partea localului/magazin etc ori sunt setate fara parola de conectare.

  2. da…automat s-a conectat la ele..altfel nu ii raman salvate in telefon…deci in concluzie…sotul tau a fost la cateva intalniri de afaceri ori a fost cu o „doamna”

 7. Nu cred ca e buna aplicatia asta,am instalato in tel. Sotului meu si nu mi arata nimic, si nici nu cred ca o sa reuseasca cineva.daca reuseste cineva sa mi scrie si mie sunt curioasa

 8. Cristian de ce nu faci un video desire catasta aplicatie.. sunt multi ce le ieste de folos aceasta aplicatiie doar ca nu prea pricep.. . Da mi add pe Facebook : Florin stoican … mersii..am probleme in famiglie cu nevasta iar nevasta cred ca calca sucit..am 3copii s nu vreau sa se intample nimic ..vreau doar sa imi cresc copii a laturi de mine si de frumoasa mea nevasta.. aiuta…mersi

 9. Trebui sa am si eu aceasi aplicatie sau cum o conectez la telefonul meu casa pot primi convorbilile si mesajele

 10. E aiurea trebe sa platesti .Si trebe sa aiba si persoana aia installata. pe telefon ..Si atunci cum urmarire daca el/ia stie ca sunt urmariti..ce efect are ?

 11. Daca datele mobile sunt dezactivate in momentul apelului catre cineva sa inteleg ca nu se inregistreaza apelul sau in momentul activarii datelor mobile se face transferul catre spion?

 12. Este o porcarie,sa instalezi asa ceva ,ca sa ce? Daca sti sa te porti si sa oferi dragoste si afectiune indiferent de situatie. Nu te mai intelegi renunti nu recurgi la tot felul de chestii de genul asta sa arati si sa pari victima.

 13. Vreau sa spionez telefonul sotu poate de la distanta si cum?eu lucrez afara el este acasa a devenit suspicios,minte ajutati-ma va rog

 14. este o pagina pe fb. afla daca te inseala se numeste. eu de acolo am luat aplicatia . si functioneaza. chiar a dat roade

Lasă un răspuns

*