Cum se dezactivează Aero Shake în Windows 7

În Windows 7, dacă „scuturăm” mouseul apăsat pe bara de titlu a ferestrei unei aplicații, toate celelalte aplicați se minimizează în bara de activități (taskbar). Acestă caracteristică, cunoscută sub denumirea Aero Shake, poate fi utilă în anumite circumstanțe, dar dacă nu o utilizați vă recomand să o dezactivați, printre altele, pentru a mai reduce puțin consumul de resurse, la fel cum ar trebui să faceți și cu celelalte caracteristici și servicii Windows nenecesare vouă.

Pentru a dezactiva Aero Shake în Windows 7, accesați HKEY_CURRENT_USER » Software » Policies » Microsoft » Windows folosind Registry Editor, și creați sub Windows o nouă cheie cu numele Explorer, dacă aceasta nu există.

dezctivare aero shake

Selectați cheia Explorer apoi, în panoul drept al Registry Editor, faceți click dreapta într-un spațiu gol și alegeți New » DWORD (32-BIT) Value.

Noii valori va trebui să-i dați numele NoWindowMinimizingShortcuts. După crearea sa, faceți dublu click pe aceasta pentru a o modifica. În caseta Value data înlocuiți 0 cu 1, pentru a o activa, apoi apăsați butonul OK și închideți Registry Editor.

NoWindowMinimizingShortcuts

Pentru a vedea rezultatele, reporniți calculatorul. După repornire, caracteristica Aero Shake ar trebui să fie dezactivată și în consecință, scuturarea ferestrelor aplicațiilor nu va mai avea niciun efect asupra celorlalte aplicații.

Dacă doriți să reactivați Aero Shake, modificați valoarea 1NoWindowMinimizingShortcuts cu 0, apoi repornind sistemul.

Dacă v-a plăcut acest truc și vreți să mai cunoașteți și altele, vă invit să vizitați arhiva etichetei Trucuri Windows. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

2 Comentarii

  1. salutare
    poti face un tutorial iconițe personalizate pt windows 7 am vazut ca tu ai asa ceva si a mai intreabat cineva despre astea in alt articol.
    multumesc anticipat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.