Cum se dezactivează publicitatea afișată în Windows Explorer (Windows 10)

Ceea ce se întâmplă cu Windows 10 e amuzant, însă doar până la un anumit punct. Dacă prima dată vedeam bannere în meniul Start, mai nou sunt șanse mari să avem parte de același tratament și în Windows Explorer. Asta ca să nu plângă careva că Windows n-a învățat nimic de la Ubuntu…

Publicitate în Windows Explorer

Dacă folosiți Windows 10 și v-a apărut deja o astfel de invitație în Windows Explorer (aceasta apare de regulă deasupra folderelor personale), sau dacă doriți să preveniți apariția banner-ului respectiv în viitor, urmați indicațiile oferite în continuare.

Deschideți Windows Explorer și faceți click pe Vizualizare (sau pe săgeata din colțul drept superior al Windows Explorer), pentru afișarea tuturor butoanelor și opțiunilor disponibile.

Windows Explorer - Vizualizare

Dați click pe Opțiuni, apoi pe Modificați opțiunile pentru foldere și căutare.

Optiuni Windows Explorer

În panoul de opțiuni pentru foldere, accesați fila Vizualizare, localizați și debifați caseta Afișați notificările furnizorului de sincronizare.

Optiuni Folder - Vizualizare

Pentru salvarea modificărilor, apăsați butonul Se aplică și închideți fereastra.

Pe cei de la Canonical, cu puțin efort și multă indulgență, îi înțeleg. La urma urmei, Ubuntu e gratuit, deci puțin Amazon în meniul start nu a omorât pe nimeni.

Microsoft, în schimb, își vinde sistemul de operare! Eu, la un moment dat, am cumpărat o licență și-am plătit un upgrade (vorbesc de cel de la 7 la 8). Nu i-am obligat să-mi ofere 10-ul gratuit, a fost alegerea lor, oricum îl cumpăram, dar asta nu înseamnă vreau o să-mi pot cumpăra prezervative sau ce-mi mai cumpăr eu din China, direct din Windows Explorer. Sunt măgari, iar eu bou…

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.