Cum se dezactivează repornirea automată a computerului în cazul unei erori de sistem

Atunci când au loc erori importante de sistem, Windows este configurat pentru a reporni computerul și încerca înlăturarea erorii, dar puteți dezactiva —și chiar vă recomand să faceți acest lucru— această setare, pentru a putea obține codul erorii cu care sistemul se confruntă.

Windows has recovered from an unexpected shutdown

Dacă ați observat că sistemul dumneavoastră repornește în timp ce-l folosiți, sau dacă atunci când ați revenit în fața lui după o perioadă în care l-ați lăsat nesupravegheat, ați văzut avertismentul din captura de ecran de mai sus, ar trebui să dezactivați repornirea automată.

Pentru a dezactiva repornirea automată în situațiile în care sistemul de operare se confruntă cu o eroare gravă, executați în caseta Run comanda de mai jos:

SystemPropertiesAdvanced

În fereastra ce se va deschide, apăsați butonul Settings din secțiunea Startup and Recovery:

Startup and Recovery Settings

Debifați în panoul Startup and Recovery, la System failure, caseta Automatically restart:

Automatically restart

Salvați modificările apăsând pe rând butoanele OK și Apply.

Începând din acel moment, de fiecare dată când sistemul de operare se va confrunta cu o eroare gravă ce-i va împiedica funcționarea, acesta va afișa un BSoD (Blue Screen of Death), adică un ecran albastru ce va afișa codul erorii ce vă va ajuta să identificați problema și să-i căutați o soluție care să împiedice reapariția ei.


Dacă acest truc v-a fost util și vreți să cunoașteți mai multe astfel de trucuri, vă invit să vizitați arhiva etichetei “Trucuri Windows“ dând click aici. Dacă aveți întrebări, dacă ați identificat vreo greșeală, sau dacă doriți să împărtășiți cu ceilalți cititori ai blogului un truc nou, aștept mesajul vostru sub forma unui comentariu la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.